Omul lui Conache de la CJ, interimar la șefia Drupo. Ana Monda s-a ales cu o nouă funcție de conducere

2
2352

Drupo SA, unde acționar unic este Consiliul Județean Neamț, are, de câteva zile, un nou director în persoana lui Ionel Ana, fost șef al Secției Roman a companiei județene. Ionel Ana fost numit director interimar până la finele anului 2021 în locul Anei Monda, care nu va părăsi firma, întrucât Consiliul de Administrație a modificat organigrama și a înființat o nouă funcție de conducere, cea de director tehnic ce va fi ocupată, ați ghicit!, de Ana Monda.

Recent, Consiliul de Administrație a luat decizii importante: modificarea organigramei și înființarea postului de director tehnic; revocarea directorului companiei: stabilirea directorului interimar; numirea directorului tehnic; stabilirea salariului directorului trehnic.

Toate aceste hotărâri au avut ca fond condamnarea cu suspendare a Anei Monda,în dosarul finanțării Clubului de fotbal Ceahlăul, care nu-i mai permitea să ocupe funcția de director general. Monda nu a fost dată afară, CA-ul înființând un post special pentru ea, cel de director tehnic, pe care a și fost numită. La două zile după numire, Monda a plecat în concediu de odihnă.

În ceea ce îl privește pe Ionel Ana, numitul în locul Anei Monda, el vine de pe funcția de șef Secție Drupo Roman. Considerat un foarte apropiat al lui Doru Conache, „eminența cenușie” a investițiilor în infrastructura județului, Ionel Ana ar trebui să corespundă noii funcții, în special pentru că știe foarte bine sistemul Drupo. De exemplu, știe să răspundă la comenzi foarte bine, de la cine să închirieze autocamioane și utilaje și de la cine nu. Știe, de asemenea, de unde este bine să facă achiziții de agregate minerale, dar și cui să subcontracteze diverse lucrări. Iar dacă nu știe, nu-i bai, pentru că îl va consilia Conache. Acesta îi este dator pentru perioada în care, obligat de Curtea de Conturi, a retunat o sumă de bani firmei Drupo. Atunci, Ionel Ana i-a stat alături, îmbărbătându-l să treacă cât mai ușor peste momentul umilitor, acela de a da banii încasați ilegal înapoi statului.

Salariul pe care îl va încasa Ionel Ana va fi unul consistent. Cel mai probabil va încasa în jurul sumei de 9.000 de lei/lună, cam cât câștiga și fostul director. Funcția lui Ionel Ana de la Secția Roman a Drupo va fi preluată de o altă persoană, pe surse circulând informația că aceasta va fi Dan Manoliu, fost senator PSD, fost vicepreședinte la Consiliul Județean Neamț.

Funcția de director tehnic este cea de-a doua funcție de conducere înființată în acest an, după ce Anton Covasan, fostul primar al comunei Dămuc, a câștigat funcția de director comercial. În urma unui concurs corect, evident!

D.MURARU

Citește și:

Sentință definitivă în dosarul finanțării ilegale a clubului de fotbal FC Ceahlăul. Ce pedepse au primit Pruteanu, Vișan și Monda

Fostul primar al Dămucului a câștigat „en fanfare” concursul pentru scaunul de director comercial de la Drupo

„Premii” după alegerea vicepreședinților. Vacariu, angajat la o firmă a CJ-ului. Dulamă, director adjunct la DGASPC Neamț

 

2 comments

  1. Margareta 1 septembrie, 2021 at 18:33 Răspunde

    Monda Gioconda asta a fost amanetata de Pinalti la firma schimbatorului de valută, Șosetă. După ce i-a mirosit izmenele lui Pinalti, acum îi miroase șosetele lui Șosetă.
    Că asa “modernizăm Neamțu.

  2. Liviu 1 septembrie, 2021 at 20:48 Răspunde

    Nu exista si nu a existat combinator mai mare decat Conache. Si nu ma refer la schimbatul masinilor in fiecare an. Pe de o parte isi cere impozitul pe fiecare lucrare, pe de alta parte il executa pe sosețică pe la anumite structuri povestind toate contractele. Greseala de a-l mentine pe Conache il va costa scump pe șosețică. Foarte scump.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.