Primăria Piatra-Neamț nu-i în stare să repare un gard

3
1432

Conducerea administrației publice pietrene devine, pe zi ce trece, ținta criticilor a tot mai multor cetățeni nemulțumiți de modul în care este gospodărit orașul. Pe lângă faptul că Piatra-Neamț, ridicat pe vremea faimosului Pinalti la rang de stațiune turistică de interes național, pute a fecale la propriu și arată de la o zi la alta tot mai murdar și neîngrijit, cetățenii asistă neputincioși cum „Perla Moldovei” începe să semene din ce în ce mai bine cu suburbiile orașelor indiene.

Un exemplu clar de dezinteres al șefilor din administrație îl reprezintă situația de la Hala Orion, acolo unde, de câteva luni, un gard din șipci din lemn a fost distrus, iar comercianții din hală aruncă deșeurile în tomberoanele care sunt destinate proprietarilor blocului din zonă. Pe o rază de câteva zeci de metri pătrați pute îngrozitor, în special din cauza resturilor (legume și fructe stricate) aruncate de vânzători.

Situația a fost prezentată în atacul.ro în urmă cu trei săptămâni, însă primăria nu a avut nicio reacție, deși sutele de pietreni care locuiesc în blocurile de lângă Hala Orion s-au săturat de aerul irespirabil. Situația ar putea fi rezolvată rapid și fără mare efort, cu doar câteva șipci și câteva cuie, însă mai marii primăriei au cu totul alte preocupări. Primarul Carabelea, cu viceprimarii Irimia și Lehăduș, se tot laudă, de la începutul lunii, cu investiția de aproape 80.000 de euro din ștrand, respectiv un părculeț de joacă pentru copii. Mare realizare, spun  ei, însă nu este decât o tichie de mărgăritar pentru un oraș mizerabil.

În primăvară, cu acceptul majorității PNL-USR Plus și ALDE din Consilul Local, conducerea Primăriei Piatra-Neamț a contractat un credit de 16,6 milioane de lei pentru cofinanțarea proiectelor europene. În aceeași ședință, la inițiativa lui Carabelea, consilierii puterii au votat pentru modificarea organigramei și înființarea a 50 de noi posturi. Astea par să fie adevăratele „realizări” ale administrației pietrene.

D.MURARU

Citește și:

Nesimțire! La Hala Orion, comercianții au rupt gardul ca să-și arunce gunoaiele! Primăria nu reacționează

Piatra-Neamț, stațiunea turistică de interes național în care miroase a fecale

 

 

3 comments

 1. Donald Trump 25 august, 2021 at 16:26 Răspunde

  Pai cum sa fie in stare sa repare gardul aceasta (***) pe nume Carabelea picat la titularizare in invatamant cu nota 3 care a avut grija sa-si traga un salariu brut de 35.000 de lei in unul din cele mai sarace judete ale tarii. La fel si cu cei 2 viceprimari pe nume Irimia Marius si Lehardus primul a beneficiat de ajutor social si de al doilea nu am auzit absolut nimic. Ce fel de echipa de conducere este asta fratilor la un municipiu resedinta de judet naiba stie dar un lucru trebuie sa il stim cu totii: cei trei (***) protejeaza interesele economice ale lui don Gigi Jeg Pinalti pe care se pare ca nici bunul Dumnezeu nici crancenul Satana nu il mai satura de prostii putere si bani. In linii mari ne cam meritam soarta deoarece nu am facut nimic sa prevenim sau sa inlaturam aceste lucruri ci doar ne-am bucurat de existenta unui tatuc. Judetul Neamt este un jydet bogat dar bogatia este in mana unor trepadusi nenorociti…..

 2. FLORIN 25 august, 2021 at 20:28 Răspunde

  Primaria nu-i in stare sa ”tina”o bariera pe Cozla,LAMENTABIL,punct CENTRAL in campania lui Carabelea care i-au adus voturi grele si a castigat alegerile.
  Cum sa nu stii ca acea bariera nu mai exista de saptamani?INADMISIBIL.
  Ca Primar nu iti ia mai mult de 30 de min sa faci TURUL orasului IN FIECARE ZI,de la Cozla pana in Darmanesti.
  NU exista NICI O SCUZA SA NU AI HABAR ce se intampla in acest rahat de oras de 1 km.
  NICI O SCUZA.NICI UNA.NU AI CU CE SA FII OCUPAT PENTRU A NU FACE ACEST LUCRU.
  In acest oras nu se face NIMIC,decat mici COSMETIZARI,iar pentru asta e o armata de oameni platiti DEGEABA.
  Sa mai ai si 2 viceprimari,2 catastrofe nepricepute si incompetenti, platiti cu 300 milioane/luna!!!!!!! care nu fac ABSOLUT NIMIC ridica bataia de joc la adresa banilor publici la un nivel absolut.
  Cum sa te lauzi cu nimicul ala de”parc de joaca”din Strand? care se ”regaseste”in mai toate comunele care au accesat bani europeni si sa-l prezinti ca fiind ceva”extraordinar”,asa ceva este de CASCADORII RASULUI.Este o MEGA PROSTIE.
  Da afara incompetentii care debiteaza asemenea ineptii!!!
  Da-i afara pe cei de la Politia Locala care nu fac nimic,orasul este incalecat de toti nesimtitii care fac ce vor fara sa fie sanctionati.Masini parcate in sensuri giratorii,in intersectii,pe trotuare,curse de masini si motociclete ”tunate”non stop care fac zgomote asurzitoare FARA ca NIMENI sa-i opreasca.NIMENI-orasul este PUSTIU,nu exista autoritati,numai scuze PENIBILE ca nu FAC.
  Carabelea,trezeste-te la REALITATE.
  Te platim ca sa faci treaba si nu sa te lamentezi toata ziua cu motive si scuze ca nu ti-o faci.
  NU NE INTERESEAZA SCUZELE.SALARIUL IL INCASEZI LUNA DE LUNA.FARA INTRERUPERE.

 3. Gabriel 26 august, 2021 at 09:14 Răspunde

  Decât să ne lamentăm pe rețelele de socializare și prin comentarii la articole apărute online, poate reușim să ne mobilizăm și altfel. Să-i cântăm echipei domnului Carabelea niște imnuri de slavă, sub ferestre. Sau să ducem în fața primăriei gunoaiele pe care nu le putem arunca în containere, din lipsă de spațiu. Sau să marcăm cu vopsea galbenă (că-i culoare ce-i place) niște șosele, sau poate gropile din ele. Sau să plantăm niște flori pe ici pe colo (cam peste tot , adică).
  Primarul iubște voluntariatul. Hai să-i dăm cu tifla, voluntar.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.