Ancheta tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, complexă și de durată

1
1248

Ancheta privind incendiul devastator de la Secția ATI a Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, în urma căruia au murit 15 persoane, este departe de a fi finalizată. La peste 9 luni de la tragedie, anchetatorii nu au ajuns încă la o concluzie, dosarul fiind în faza de urmărire penală.

Hotnews.ro s-a interesat de stadiul în care se află cercetările în cazul incendiului de la Piatra-Neamț și a primit răspunsul de la Parchetul General, veștile nefiind deloc bune pentru cei care și-au pierdut apropiații în nenorocirea de la ATI. Parchetul General a transmis, miercuri, că: „Dosarul penal privind incendiul de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în care se efectuează urmărire penală in rem pentru infracțiunile de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă este în lucru la Secția se urmărire penală și criminalistică, fiind în curs administrarea unui probatoriu complex>>. Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv sau incendiul de la Maternitatea Giuleşti. <<Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetarea la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări>>, spunea procurorul Iacob în 15 noiembrie, când încă se făcea cercetarea la fața locului”, potrivit hotnews.ro.

După incendiu au fost avansate mai multe ipoteze privind cauzele care au dus la producerea tragediei, cea mai vehiculată fiind aceea că focul a pornit de la un scurt circuit la un aparat medical (injectomat). Expertiza dispusă în cauză va stabili dacă, într-adevăr, aceasta a fost sau nu cauza declanșării incendiului. Anchetatorii trebuie să stabilească și dacă ușa de la Secția ATI era sau nu încuiată în momentul izbucnirii incendiului, mai multe voci, în special rude ale victimelor, afirmând că ușa era încuiată. Vor fi puse cap la cap și analizate toate documentele și avizele care au stat la baza modificărilor care au fost făcute cu puțin timp înainte de tragedie. 

N.R.

1 comment

  1. Stefan 26 august, 2021 at 09:25 Răspunde

    Eu stiam ca marele procuror Iacob s-a ocupat de cazul “Elodia”, unde a inregistrat un mare succes!De fapt, se trage de timp pentru a se acoperi prostiile celor de la DSP si responsabilitatea unor angajati ai Spitalului.Ma refer la cei cu atributii directe pe linie de PSI, SSM, etc. , inclusiv unii cu halate albe…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.