Apa Serv SA, amendă draconică de la Garda de Mediu pentru dejecțiile scurse în râul Moldova

1
2365

 

Compania județeană Apa Serv, cea care se face răspunzătoare pentru balta de dejecții formată în Lunca Moldovei, scurse din canalizarea municipiului Roman, a fost sancționată cu o sumă uriașă de comisarii Gărzii de Mediu. În urma verificărilor efectuate pe teren după publicarea articolului „Lunca râului Moldova, inundată cu fecale. Bomba ecologică, amorsată de canalizarea pluvială a orașului Roman”, autoritățile au constatat că apele uzate (care conțineau și fecale) din canalizarea orașului ajungeau în râul Moldova, motiv pentru care au aplicat o amendă în valoare de 100.000 de lei. De asemenea, comisarii de mediu au impus companiei vidanjarea și igienizarea zonei și remedierea defecțiunilor din sistemul de canalizare.

Comisarii Gărzii de Mediu, care au efectuat controlul în perioada săptămâna trecută, vin cu această sancțiune draconică după cea aplicată de inspectorii SGA Neamț, de 40.000 de lei, plus impunerea unor măsuri de remediere a deficiențelor.

Ancheta demarată de comisarii Gărzii de Mediu și de inspectorii Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț a stabilit că vinovat de cele întâmplate este compania Apa Serv SA, care nu ar fi luat măsuri pentru ca dejecțiile să nu se scurgă în râul Moldova.

SGA Neamț a obligat compania să vidanjeze dejecțiile care bălteau în apropierea râului și să blocheze canalul prin care refulează, în perioada ploilor abundente, dejecțiile din canalizare. Situația este complicată și va putea fi rezolvată doar cu investiții serioase. Canalizarea pluvială a orașului Roman se intersectează cu cea care transportă dejecțiile la stația de epurare de pe malul Siretului. În momentul în care plouă puternic, canalizarea refulează, iar apele uzate ajungând în canalul care se varsă în Moldova. Chiar dacă muncitorii de la Apa Serv vor bloca canalul prin care se scurg dejecțiile, nimeni nu poate garanta că la următoarea ploaie nu vor fi probleme.

N.R.

 

CITEȘTE ȘI: 

Apa Serv SA, amendată cu 40.000 de lei pentru poluarea râului Moldova. Dejecțiile se scurg, în continuare, în apă

 

1 comment

  1. Dana 10 august, 2021 at 22:44 Răspunde

    Apa Serv nu va plati niciodata aceasta amenda. Nemtenii vor plati pentru indolenta, nepasarea si sfidarea pe care ne-o serveste aceasta mizerie de societate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.