Fiscul a publicat lista rușinii. Cine sunt datornicii

0
3361

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat lista rău platnicilor la bugetul consolidat al statului. Fiscul a făcut publice numele datornicilor și sumele pe care le au de achitat către cele patru bugete, de stat, de sănătate, de asigurări sociale de stat și de șomaj. Este vorba despre obligațiile fiscale restante principale la 30 iunie, dar și despre dobânzile și penalitățile calculate pentru întârzierile la plată.

Obligațiile fiscale restante ale contribuabililor persoane juridice, care fac obiectul publicării, sunt cele notificate, existente la sfârșitul trimestrului de raportare și neachitate până la data publicării. Nu fac obiectul publicării obligațiile fiscale restante al căror cuantum total este sub următoarele plafoane:
* 500.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de mare contribuabil;
* 250.000 lei, în cazul debitorilor care au calitatea de contribuabil mijlociu;
* 100.000 lei, în cazul celorlalte categorii de debitori, inclusiv în cazul persoanelor fizice care înregistrează obligaţii fiscale restante şi din desfăşurarea de activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere.

Din anul 2019, Fiscul nu mai dă publicității datornicii persoane fizice, ci doar companiile rău-platnice.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.