Poliția Locală Roman îl caută pe cel care a aruncat deșeuri din cimitir pe malul Moldovei. Suspectul, un tip cu relații

0
2194

 

Comisarii Gărzii de Mediu s-au autosezizat în urma publicării articolului <<Deșeuri din Cimitirul „Eternitatea” abandonate pe malul Moldovei, în zona fostei gropi de gunoi a orașului>>, și au demarat un control. Abandonarea mizeriilor pe malul apei ar fi opera firmei unei rude a șefului Poliției Roman. Comisarii de mediu au constatat că ceea ce atacul.ro a scris se confirmă, respectiv că terenul respectiv (aproape 2.000 de metri pătrați) este folosit drept groapă de gunoi de către indivizi certați cu legea și cu bunul simț. Reprezentanții Gărzii de Mediu au găsit abandonate aproximativ 20 de metri cubi de deșeuri provenite din demolări, deșeuri din materiale plastice (coroane, lumânări) și resturi vegetale. Pentru a șterge urmele, cei care au abandonat gunoiul au încercat să-l ascundă nivelând terenul cu un buldozer. 

Comisarii au impus, în acest context, Primăriei Roman, o serie de măsuri, printre care se numără salubrizarea acelui teren, instalarea de panouri avertizoare cu „depozitarea/abandonarea deșeurilor interzisă” și, cel mai important, identificarea, de către polițiștii locali, a indivizilor care au transformat malul stâng al râului Moldova în groapă de gunoi. 

Sarcina polițiștilor locali romașcani de a-i identifica pe cei care au abandonat deșeurile nu este una dificilă, cu condiția să existe și voință, mai ales că suspectul ar fi într-o bună relație cu unul dintre șefii Poliției Locale, de pe vremea când soția celui din urmă lucra ca și contabil la firma primului. Sursele noastre arată că deșeurile au fost transportate în zona respectivă pe traseul strada Renașterii – strada Colectorului – Adăpostul de câini – vechea groapă de gunoi, unde au și fost abandonate. Mașina folosită, un camion 8×4 eurotracker de culoare roșie, ar trebui să apară pe imaginile camerelor de supraveghere amplasate pe traseu. Dacă polițiștii locali s-au grăbit și au acționat rapid, au găsit și probele necesare identificării autorului celor care au abandonat deșeurile. Mai mult decât atât, datele noastre indicau faptul că erau pregătite și alte deșeuri (resturi vegetale, coroane, candele din plastic) pentru a fi transportate și abandonate în același loc. Deșeurile provin tot de la Cimitirul „Eternitatea” din Roman. Buldozerul (FOTO) ce urma să fie folosit la nivelarea terenului după abandonarea gunoaielor a fost văzut în zona gropii de gunoi, la începutul săptămânii.

Cimitirul „Eternitatea” are contract încheiat cu firma Rossal pentru preluarea deșeurilor, numai că acestea trebuie neapărat să fie sortate, altfel nu sunt acceptate. Decât să sortezi zeci de metri cubi de deșeuri amestecate cu pământ este mai simplu să le arunci aiurea. 

Foto: Cimitirul „Eternitatea” – Deșeuri vegetale amestecate cu pământ și deșeuri din plastic, adunate în vederea evacuării

Atacul.ro a scris, la finele săptămânii trecute, că un camion ce aparține unei societăți comerciale, care, din sursele noastre, aparține unei rude a șefului interimar al Poliției Roman, Radu Constantin, a efectuat mai multe curse, transportând deșeurile din cimitir. Mașina folosită este un Iveco roșu eurotracker 8×4, pe care niciun echipaj de poliție nu a avut curiozitatea s-o oprească pe traseu pentru control.

N.R.

CITEȘTE ȘI: 

(GALERIE FOTO) Deșeuri din Cimitirul „Eternitatea” abandonate pe malul Moldovei. Ar fi implicată firma unui cumătru al șefului Poliției Roman

 

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.