Drumul Vaduri-Agârcia, modernizat de Aqua Parc, acoperit de ape

3
2095

Drumul comunal care face legătura între satele Vaduri și Agârcia, din comuna Alexandru cel Bun, nu a trecut proba apei, precipitațiile din ultimele zile inundând anumite porțiuni de drum din satul Agârcia. În zona în care au apărut probleme există rigole, însă acestea nu sunt de niciun folos, apa băltind în șanțurile betonate, ceea ce denotă că sistemul de colectare a apelor pluviale este nefuncțional. Două ar fi explicațiile: fie este o greșeală a proiectantului, rigolele neavând înclinarea necesară care să le permită scurgerea apei pluviale, fie este o greșeală de execuție a constructorului. Cert este că apa băltește în rigole, iar de aici ajunge în grădinile oamenilor. Nu este prima dată când, după o ploaie mai serioasă, rigolele se umplu cu apă, fără ca aceasta să se scurgă spre punctul de colectare, ceea ce indică clar existența unei probleme. Reprezentanții Primăriei Alexandru cel Bun au obligația să verifice, să-i identifice pe vinovați și să-i pună să rezolve situația. Lucrările de modernizare a DC 132 (Vaduri-Agârcia), cu o perioadă de garanție de 36 de luni, nu au fost finalizate, așa că nu a fost semnat un proces verbal de recepție. Constructorul care a câștigat licitația este Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL, fosta SC Aqua Parc, unde asociat unic este Gheorghe V. Vlasie, tatăl cunoscutului Gheorghe Gh. Vlasie, zis și Ginel.

Drumul nu are probleme numai cu rigolele din satul Agârcia, ci și cu asfaltul. Reporterii atacul.ro au indentificat recent mai multe zone în care au apărut gropi, iar asfaltul s-a măcinat. Noul strat de asfalt ar trebui să aibă 4 centimetri, însă sunt locuri în care acesta nu depășește 2 centimetri. Cetățenii afirmă că asfaltarea s-a făcut în lunile noiembrie-decembrie 2020, într-o perioadă geroasă, context în care calitatea asfaltării a avut de suferit.

În urma dezvăluirilor publicației noastre, constructorul a decopertat drumul pe mai multe porțiuni, în zonele în care au apărut gropi sau crăpături, pentru a aplica un nou strat de asfalt, însă așa a rămas până în prezent.

Valoarea contractului este de 2.460.136 lei, fără TVA, iar finanțarea este asigurată prin PNDL. Proiectul „Modernizare drum comunal DC 132 DN 15-Vaduri-Agârcia” vizează dezvoltarea infrastructurii rutiere prin modernizarea drumului comunal pe o distanță de 6 kilometri (km 1+000-7+000). La finalizarea lucrărilor trebuie să existe un strat de uzură de asfalt de 4 centimetri, șanțuri betonate pe o distanță de 4.818 metri liniari, podețe dalate prefabricate (12 metri liniari), indicatoare rutiere, marcaje rutiere (12 km echivalent), parapet metalic deformabil în lungime de 1.716 metri liniari. Lucrările au fost finalizate în mare parte. Un nemțean nemulțumit de calitatea lucrării a depus, la începutul lunii mai, o reclamație la DNA Bacău.

(VIDEO: Cosmin Humă)

Daniel MURARU

Citește și:

Modernizarea drumului Vaduri – Agârcia, o investiție dubioasă. Cum ar trebui să arate șoseaua de 2,4 milioane de lei

GALERIE FOTO. Treabă de mântuială! Cum arată un drum asfaltat în urmă cu câteva luni

Aqua Parc SRL, reclamată la DNA. Motivul: modernizarea unui drum din Alexandru cel Bun

 

 

3 comments

 1. Liviu 19 iunie, 2021 at 09:08 Răspunde

  Avand in vedere calitatea indoielnica a lucrarilor si materialelor, este un drum care va necesita reabilitare considerabila. Daca s-au dat comisioane cei din administratia locala vor trebui sa semneze receptia. Sa vedem daca si cei de la disciplina in constructii vor semna. Hotii specifice Neamtului

 2. fodor,@ 19 iunie, 2021 at 12:01 Răspunde

  Asta arata fara putere de tagada modul prostesc in care s-a proiectat lucrarea in sine, cum s-a analizat descarcarea apelor pluviale , caractesisticile rigolelor , ale camerelor de descarcare ale podetelor, podetele in sine ! si toate aceste prostii au fost copiate in Avizul de gospodarire a apelor care s-a emis de catre Sistemul de Gospodarire a Apleor NEAMT ????? Oare s-a emis acest AVIZ ??? daca nu s-a emis este grav, daca s-a emis cu datelor gresite este si mai grav !!!!Oare se sesizeaza DNA NEAMT?????? Cum sau dat banii de pomana????

 3. Maria Sfetcu 19 iunie, 2021 at 17:47 Răspunde

  Cât de naivi putem fi! Cum credeți că se fac averile ? Vine nea primarele care ne este, la blătureanu cu nea preșu’ care ne este, zbang paradărăt prin cumătru’ care ne este!!
  Și ce dacă! Nu mai pot ei de noi! Iar organele, alea care ne este, chiar sunt numai de formă pentru că în realitate sunt impotente, adică doar niste biete organe!
  O zi frumoasă tuturor

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.