Un camion plin cu nisip s-a răsturnat într-o râpă la Secu-Bicaz. Șoferul a scăpat ca prin minune. Drumul este deplorabil

1
2740

 

Un accident rutier petrecut în această dimineață între satele Secu și Izvorul Alb, situate pe malul drept al Lacului Bicaz, a fost la un pas să se transforme într-o tragedie. Camionul unei firme de construcții, încărcat cu nisip, s-a răsturnat într-o râpă, șoferul reușind să sară din mașină la timp.

„Se putea lăsa cu moarte de om, noroc că șoferul a sărit. Au mai fost astfel de evenimente rutiere în zona noastră din cauza drumului îngrozitor”, a declarat un localnic.

Accidentul s-a produs pe drumul pe care cei care conduc Primăria Bicaz nu  dau semne că s-ar implica să-l repare, deși bicăjenii au sărit în ajutorul localnicilor celor două sate, solicitând imperativ acest lucru. De altfel, evenimentul de azi dimineață nu a fost primul de acest gen. În ultima perioadă, mai multe mașini care transportau diferite materiale au rămas împotmolite pe traseul respectiv.

Camionul  transporta nisip unui tânăr care vrea să-și repare casa pe care a cumpărat-o în satul Izvorul Alb.

Drumul până în această localitate reprezintă o adevărată aventură. Când plouă, malurile se surpă ușor, așa cum s-a întâmplat și azi dimineață, când drumul a cedat sub greutatea camionului încărcat cu nisip.

În ultimii ani, locuitorii celor două sate, și nu numai, au solicitat autorităților locale să rezolve problema drumului dintre cele două sate, Secu și Izvoru Alb.

De asemenea, Direcției Silvice Neamț, care administrează drumul forestier de pe malul lacului și până în satul Secu, i s-a cerut să intervină pentru a face calea de acces practicabilă.

Autoritățile i-au dus de nas pe localnici, promițându-le că vor repara drumurile din și dintre cele două sate, care aparțin din punct administrativ de Primăria Bicaz, cât și drumul forestier care asigură legătura din DN 15 – Barajul Bicaz până în Secu. Localnicii susțin că Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, înainte de alegeri, le-a promis că se va implica pentru rezolvarea problemei drumului, însă nu s-a întâmplat așa.

N.R.

Citește și:

Conducerea Primăriei Bicaz, avertizată să repare drumul Bicaz – Izvorul Alb. Locuitorii vor să dea în judecată instituția și să sesizeze Avocatul Poporului

(VIDEO) Sătenii din Secu și Izvorul Alb (Bicaz), trei decenii de batjocură. Cum arată drumul spre cele două localități și „străzile” din și dintre sate

Satul Izvorul Alb, la mâna „Dumnezeilor” banului public

Satul Izvorul Alb, aproape izolat de restul lumii: „Suntem la mila Domnului!” „Apele Române” ar putea să-l salveze

1 comment

  1. mihnea 8 iunie, 2021 at 14:17 Răspunde

    Asta-i drumul lui Soseta. Deplorabil. Nu incap doua masini pe el. se darama malurile. O (***) a la Soseta Ginel la fel ca si cea de la Agarcia. Acolo e (***) Soseta- Ginel- Rotaru.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.