Mutare surpriză la CJ Neamț. Inculpatul Miki, revenire spectaculoasă la Direcția de Achiziții și Logistică

4
1102

Mihail Popescu, fostul șef al Direcției Achiziții și Logistică din cadrul Consiliului Județean Neamț, este, începând cu data de 9 martie, noul director adjunct al … Direcției Achiziții și Logistică din CJ. Postul l-a obținut în urma unui concurs la care a fost singurul participant.

Curios este că Mihail Popescu, Miki pentru prieteni, a renunțat la începutul acestui an, după ce DNA-ul l-a trimis în judecată pentru fapte de corupție în două dosare penale, la funcția de director al Direcției Achiziții, fiind angajat consilier personal la cabinetul lui Ionel Arsene. Ulterior, Consiliul Județean Neamț a scos la concurs funcția de director adjunct la Achiziții. Anunțul a fost făcut pe data de 9 februarie, iar singurul candidat a fost Mihail Popescu. Acesta a obținut peste 90 de puncte la cele două probe, scris și oral – interviu. Cu un punctaj final de 93,21 puncte, Miki a fost declarat admis, după cum sună anunțul din data de 9 martie. Asta înseamnă că Mihail Popescu revine la Direcția Achiziții în funcția de director adjunct, după ce renunțase la cea de director executiv. O mutare curioasă care, cu siguranță, are o explicație.

Numele lui Mihai Popescu apare în ultima organigramă a CJ-ului în dreptul funcției de director adjunct la Direcția de Achiziții și Logistică.

În organigrama, valabilă începând cu data de 5 februarie, numele lui Popescu a dispărut din dreptul funcției de director executiv la Achiziții și a apărut pe lista consilierilor personali ai lui Arsene. O mutare care confirmă buna relație dintre Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, amândoi fiind judecați, în dosare separate, pentru fapte de corupție.

De altfel, Popescu a ajuns director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, în februarie 2019, cu sprijinul PSD și al lui Ionel Arsene. După ce, în ianuarie 2020, nu i-a mai fost prelungită detașarea, Mihail Popescu a revenit acasă, ajungând din nou șef la Direcția Achiziții. Prin concurs, normal!

Numitorul comun al lui Popescu și Arsene îl reprezintă problemele penale, ambii fiind inculpați pentru fapte de corupție. Arsene este judecat la Tribunalul Bacău, iar Miki este judecat în două dosare, unul la Tribunalul Bacău, celălalt la Tribunalul Neamț.

În cazul lui Miki, una dintre probleme i se trage din perioada în care era șef al Biroului Achiziții din Consiliul Județean Neamț (Afacerea „Blocul Operator”), iar cea de-a doua, de când a fost director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret-Bacău (Afacerea „Albuia și Țiganca”)

Daniel MURARU

Citește și:

Ca între inculpați. Arsene, consiliat de Miki Popescu. Cel din urmă nu mai este director la Achiziții

Dosarul „Blocul operator”. Cum a sărăcit Miki înainte ca DNA să-i pună sechestru pe bunuri. Un alt inculpat a divorțat după ce a aflat că e urmărit penal

DNA, pe urmele atacul.ro. „Miki” Popescu, omul lui Arsene, trimis în judecată în dosarul „Albuia și Țiganca”

 

 

 

4 comments

 1. Radu 15 martie, 2021 at 20:29 Răspunde

  Ce si-o fi spus ” soseta ” : “..impreuna am facut belele impreuna sa intram la bulau…”! dar unul poate sa se duca la Vaslui iar altul la Bacau sau la Iasi !

 2. Dana 16 martie, 2021 at 09:55 Răspunde

  Cu siguranta, Ionel Arsene trebuie sa-si tina aproape si sub atenta observatie “achizitorul sef”. Odata devenit electron liber, Popescu ar putea detona sistemul si grupurile infractionale construite cu minutiozitate. Pe de alta parte, postul de achizitor sef al CJ Neamt, ar fi putut deveni moneda de schimb. Contra sprijinului politic in favoarea lui Arsene, opozantii ar fi putut revendica acea pozitie vacanta in orice moment. Unde este cascaval din belsug in CJ Neamt, daca nu la achizitii??? Pierderea acestei pozitii de catre PSD, ar netezi urgent drumul multora catre institutii cum sant cele de la Bacau, Iasi sau Vaslui. Ce nu vor ei sa inteleaga este ca soarta le-a fost deja pecetluita, fiind doar o chestiune de timp transferul lor catre acele destinatii.

 3. George 16 martie, 2021 at 12:53 Răspunde

  V-ați tras instituție pe persoană fizică? De ce dracu mai susțineți concursuri? De flori de tei? Ca să vă aflați în treabă sau să ne luați pe noi de dobitoci?
  Ce dracu faceți băi poliție, băi procuratură, băi judecători, băi servicii? I-ați lăsat să distrugă tot. Ce mai așteptați, să se mai întâmple ce?????
  Auzi la el, concurs?!!?!!!!
  Bă, da’ munca nu vă place? Numai suptul de la stat?

 4. Despre fraieri, despre baieti smecheri 16 martie, 2021 at 19:53 Răspunde

  Programele europene de achizitie destinate autobuzelor electrice si controlul exclusiv asupra transportului in comun din Piatra Neamt, sunt mize importante pentru CJ-ul lui Arsene Ionel. Cine ar putea dirija si supraveghea mai bine derularea acestor programe, decat Miki prietenul de smecherii al lui Arsene? Cum altfel sa stranga baietii destepti, pe spinarea nemtenilor pentru care transpira amandoi, gologani in propriile conturi? Sederea sefului la Bucuresti costa. Ce judet mai are presedinte de CJ, cu domiciliul in Bucuresti? Fecalele deversate in albia Cuiejdiului i-ar infecta aerul lui Arsene. Omul are tot dreptul sa respire rezidential.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.