Deputatul Leoreanu: „Lucrările la Casa Sergiu Celibidache vor începe la mijlocul acestei veri, după etapa de proiectare”

0
184

Licitația pentru proiectarea/consolidarea și conservarea monumentului istoric „Casa Sergiu Celibidache” din Roman a fost atribuită, recent, de Compania Națională de Investiții (CNI) unei asocieri de trei firme, lucrările urmând să înceapă în această vară. Anunțul a fost făcut de deputatul Dan Laurențiu Leoreanu, fostul primar al municipiului  Roman.

„Săptămâna trecută, am participat, alături de primarul municipiului Roman, domnul Leonard Achiriloaei, la o întâlnire operativă cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții. După demersuri susținute, am două vești foarte bune pentru Roman și romașcani. În primul rând, datorită faptului că, pe data de 9 februarie, a fost adjudecată licitația pentru proiectul „Casa Celibidache”, am intrat în etapa de proiectare, care se va extinde pe o perioadă de 90 de zile, urmând ca, de la mijlocul acestei veri, să înceapă lucrările propriu-zise de consolidare, reabilitare și modernizare la acest obiectiv emblematic pentru comunitatea noastră”, a declarat deputatul Leoreanu.

Totodată, parlamentarul a anunțat că CNI urmează să scoată la licitație proiectul pentru consolidarea „Spitalului Vechi”.

„După eforturi comune, pe parcursul a ani de zile, în cadrul ședinței Guvernului României, de acum câteva zile, a fost emisă hotărârea de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul „Reabilitare și extindere așezământ spitalicesc Precista” („Spitalul vechi”). Ca urmare a acestui fapt, Compania Națională de Investiții va scoate la licitație achiziția pentru lucrările de consolidare, reabilitare și modernizare pentru acest obiectiv extrem de important pentru municipiul Roman. Dincolo de restaurarea și readucerea la viață a unui monument arhitectonic de mare anvergură, obiectivul va avea funcționalitatea de spital de recuperare și paliație, cu o capacitate de 136 de paturi. Pe parcursul întregii mele activități, am fost un activ susținător al acestor proiecte și am întreprins toate acțiunile care mi-au fost la îndemână pentru a promova sau debloca etapele prin care aceste obiective de investiții au trecut. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere și susținere, pornind de la nivel local și până la nivel guvernamental, cu accent pe activitatea guvernelor liberale, Orban și Cîțu, la care am găsit întregul sprijin și suport, pentru ca, iată, demersurile făcute să capete contur real”, a conchis parlamentarul nemțean.

N.R.

Comentariile sunt închise