Fiica primarului Ion Rotaru nu se dă dusă de la ADI Urbtrans, deși tatăl său este judecat pentru că angajat-o ilegal

8
2101

Fost „primarul 5 mandate”, acum „primarul 6 mandate”, Ion Rotaru a ajuns, pentru prima dată în cariera sa de peste 20 de ani în administrația publică locală, în fața instanței. Și nu că nu ar fi fost motive până în prezent, însă primarul de Alexandru cel Bun, fost primar al orașului Piatra-Neamț timp de două mandate, a reușit să scape de dosarele penale pe care le-a avut, astfel încât nicio cauză nu a ajuns în instanță. Iar dosare au fost destule, însă toate au fost clasate de anchetatori.

Acum, la sfârșit de carieră, Ion Rotaru va trebui să dea explicații în fața instanței pentru angajarea fiicei sale, Laura Oprea, la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Urbtrans, pe care primarul o păstorește în calitate de președinte.

Angajată, fără concurs, cu jumătate de normă

În data de 7 ianuarie, Rotaru a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane. Procurorii au arătat că Rotaru: „în calitate de funcționar public – președinte al ADI Urbatrans, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a dispus angajarea fiicesi sale în cadrul asociației, semnând contractul individual de muncă nr. 88/28.02.2018, de la acea dată fiica sa încasând un salariu lunar brut de 2.000 de lei și sporuri”.

Salariul de 2.000 de lei, încasat de fiica primarului Rotaru, reprezintă leafa pentru o jumătate de normă, Laura Oprea lucrând, tot cu jumătate de normă, la Centrul pentru Cultură „Carmen Saeculare”, instituție ce se află în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Subiectul a fost prezentat în exclusivitate de publicația atacul.ro.

„Doamna face controale pe traseu”

La două luni de la trimiterea în judecată a tatălui său, Laura Oprea lucrează tot la ADI Urbtrans, deși mulți ar fi așteptat să-și dea demisia, mai ales că a fost angajată fără să susțină niciun concurs.

Laura Oprea s-a angajat la ADI Urbtrans, în februarie 2018, ca inspector trafic rutier. A făcut solicitare de angajare, iar tatăl, în calitate de președinte ADI Urbtrans, a și semnat contractul individual de muncă.

„Ca și atribuții, doamna face controale pe traseu, oprește mașinile și verifică documentele, verifică dacă este respectat orarul, timpii etc. Dacă sunt abateri, le înregistrează. Ulterior, se merge în echipă extinsă și se aplică sancțiuni conducătorilor auto”, declara în noiembrie 2018, pentru atacul.ro, Adrian Grigoraș, directorul Urbtrans.

Angajarea Laurei Oprea a fost analizată de polițiștii de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice (SICE) din cadrul Poliției Neamț, iar la finalul anchetei, procurorul a dispus trimiterea în judecată a primarului de Alexandru cel Bun. În opinia anchetatorilor, Rotaru ar fi încălcat articolul de lege care prevede că: „ Fapta funcționarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act prin care s-a obținut un folos patrimonial pentru sine, pentru soțul său, pentru o rudă ori un afin până la gradul II inclusiv se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică pe o perioadă de 3 ani”.

Fiica unei salariate a primăriei, angajată în aceleași condiții

În august 2020, Rotaru a angajat la ADI Urbtrans, fără concurs, evident, fiica unei angajate a Primăriei Alexandru cel Bun. Tânăra, în vârstă de 27 de ani, lucrează ca inspector trafic, o funcție similară celei ocupată de Laura Oprea.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Urbtrans” are ca principal obiect de activitate „serviciile de utilități publice”. Asociația, din care fac parte Consiliul Județean Neamț, Consiliul Local Piatra-Neamț, Consiliul Local Roznov, Consiliul Local Alexandru cel Bun, Consiliul Local Dumbrava Roșie, Consiliul Local Săvinești și Consiliul Local Gârcina, a fost înființată cu scopul declarat de a organiza, în comun, serviciul de transport public de persoane pe raza localităților care fac parte din asociație. ADI „Urbtrans” funcționează, de câțiva ani buni, principalele surse de finanțare fiind contribuțiile de la bugetele locale ale localităților membre și redevențele operatorilor de transport.  Așadar, vorbim de o entitate care funcționează cu bani publici de la primăriile care fac parte din asociație.

Procesul

Procesul în care Rotaru este judecat pentru că și-a angajat fiica la ADI Urbtrans este pe rolul Judecătoriei Piatra-Neamț. La primul termen de judecată, cel din 9 februarie, instanța a amânat cauza „față de cererea de amânare formulată de apărătorul inculpatului în vederea prezentării acestuia”.

Următorul termen a fost fixat pentru data de 20 aprilie, adică la o distanță de 69 de zile de primul termen, o adevărată „performanță” pe care am mai întâlnit-o, trebuie să recunoaștem, în dosarul de corupție al lui Ionel Arsene, inculpatul care conduce Consiliul Județean Neamț.

Daniel MURARU

Citește și:

ADI „Urbtrans”, tarlaua lui Rotaru & Co. După fiica sa, și-a mai angajat o pilă ca inspector de trafic

Ca la noi la nimeni. Primarul de Alexandru cel Bun și președinte la ADI „Urbtrans” și-a angajat fiica la… ADI „Urbtrans”

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

 1. Vasile 9 martie, 2021 at 13:02 Răspunde

  La nesimtirea nesimtita a acestui analfabet (asa s-a autodefinit el in fata natiunii, la televizor) nu-i de mirare. I-a zis ” controloarei” de TIR-uri sa stea linistita si sa suga ultimii banuti pe care-i poate suge de la prosti. O sa se dea o sentinta de caca maca. Amenta sau 8 luni cu suspendare. Ei si? Si asa el e pe duca. Si-a calculat. Asa ca ce-a papat titista-i bun papat

 2. Dreptate pt prosti 9 martie, 2021 at 13:45 Răspunde

  Nu se da dusa ca mai vrea niste excursii exotice!
  Si astea costa domle! Scump!
  Iar daca nu esti bugetar…
  Ce as pune-o pe asta casier la hypermarket cu 1400 lei pe luna…dar cine sa mai faca dreptate!!!

 3. Sandu 9 martie, 2021 at 19:17 Răspunde

  Este “Inspector trafic”… ca RUSU CRISTIAN DORU, care a fost ulterior transferat la SGA Neamț și apoi transferat la A.B.A. SIRET de catre “gașca lui șosetă” MARCOCI – MIKI, cercetații penali! Și, în final, să fie transferat iar la SGA NEAMȚ, la Inspecția teritorială a apelor ! Poate o aduce dom’ Găină Grigore la A.B.A.SIRET, la sediu, cu sustinerea PNL!!!

 4. V.Vasile 10 martie, 2021 at 08:19 Răspunde

  Nu asteptati gest de bun simt de la cine nu trebuie pt. ca aschia nu sare departe de…. tacsu.
  Emanatul revolutiei, acest paturica , dupa atatia ani de scolarizare prin bugete distruge si acum 3 pixuri sa incropeasca o fraza , o aprecia pe Elena Basescu spunand ca ” nu este doar frumoasă, ci şi deşteaptă” iar despre Udrea ca are sange in….

 5. Cosmin 10 martie, 2021 at 09:04 Răspunde

  Acest salahor la tipografie cu 7 clase a zis în sedința de Consiliu Local despre Cosmin Huma care are curajul sa filmeze nenorocirile si mizeria din comuna păstorită de analfabet( asa s-a autodenuntat el) ” sa filmeze de 70 de ori mă doare-n cur”… Acesta este Rotaru, ultima ruină a unui sistem mafiot post decembrist. Asa ca si de justitie îl doare tot în cur.

 6. Cosmin 11 martie, 2021 at 15:23 Răspunde

  Tipul politrucului analfabet dar jmecher. Preferatul cetateanului care nu stie sa treaca de pe haznaua 3 pe un alt post tv. Iar asta joaca cu brio rolul de (***).As putea spune chiar ca nu mai joacă.E.

 7. Nicoleta 19 martie, 2021 at 15:42 Răspunde

  Asta te (***) cand deschide gura. Asta stie tot face tot . Toate magariile posibile si imposibile le-a facut acest domn elefant comunisto- PSD isto- penelisto- Agraro- PRM- isto- PUNR-isto- bolsevico (***)

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.