Primăria Bicaz a plătit facturile la gaze chiriașilor ANL. Amenzi uriașe s-au prescris

2
546

La Bicaz, unii dintre contribuabilii care au avut de achitat amenzi, dar nu s-au conformat, au avut mare noroc cu totala lipsă de implicare a angajaților Primăriei. Și asta pentru că, de-a lungul timpului, nu s-au obosit să facă demersuri pentru a recupera sumele respective, deloc de neglijat. În acest context, dreptul de executare silită s-a prescris. Oamenii au scăpat de sancțiunile aplicate de diferite autorități, însă Primăria Bicaz, nu. Este vorba despre 177.997 de lei, reprezentând amenzi contravenționale neîncasate la bugetul local, pentru care dreptul de a cere executare silită s-a prescris.

Mai mult, Primăria Bicaz a găsit de cuviință să achite contravaloarea gazelor naturale pentru chiriașii din blocurile ANL, fapt, bineînțeles, ilegal. În acest caz, suma este de 44.000 de lei.

Verificările efectuate de inspectorii Camerei de Conturi Neamț, anul trecut, arată cât de implicați au fost angajații Primăriei Bicaz în a-și îndeplini sarcinile de serviciu conform cu legislația în baza căreia funcționează unitatea administrativ teritorială.

Ca în mai toate primăriile din județ, evidența contabilă nu a fost ținută conform legii, auditorul descoperind grave abateri. De asemenea, nu au aplicat măsuri de executare silită, nu au încasat penalități de întârziere pentru neplata la termen a sumelor provenind din închirierea pășunilor, nu au inventariat legal unele active, nu au virat la bugetul local veniturile încasate de la Casa de Cultură Bicaz, din închirieri.

Verificările Camerei de Conturi Neamț au fost efectuate în anul 2020 și au vizat anul 2019. Rezultatele controlului au fost publicate, recent, de Curtea de Conturi a României. 

Mai multe despre neregulile de la Primăria Bicaz, AICI

N.R.

 

2 comments

  1. Dana 12 martie, 2021 at 09:18 Răspunde

    Voturile pro PSD trebuiau rasplatite cumva. Facturile, la gaze, ale caror chiriasi ANL au fost platite din bugetul primariei Bicaz? Blocurile ANL vechi sau cele noi??? In cele noi, parca locuiau si niste bugetari din domeniul medical. Loviti de pandemie cu lefuri babane. Care membrii din comisia de buget au avizat favorabil o asemenea smecherie? Pentru ce trebuie cu adevarat la Bicaz, nu sant si nu vor fi bani niciodata. Cartierul Marceni, in zona de pe malul apei, arata ca dupa bombardament. Onor comisia de buget, poate-si murdareste pantofii si viziteaza zona cu pricina. Chiar daca s-a terminat campania electorala.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.