Șefii IGPR au decis cine va conduce Poliția Neamț

3
2425

După o întârziere de o lună și jumătate, conducerea Poliției Române a desemnat, în sfârșit, ofițerul care va fi la comanda Poliției Neamț până la clarificarea situației comisarului șef Paul Tablan, tras pe dreapta printr-o manevră controversată a celor de la Serviciul de Intervenții și Protecție Internă (SIPI). Șefii Poliției Române au avut de ales între cei doi adjuncți, Leonard Bibirig și Mihai Osoianu, și un ofițer care lucrează la Ordine Publică și despre care se spune că este unul dintre cei mai bogați polițiști nemțeni.

Cu o susținere puternică din partea lui Mihai Archip, fost prefect de Neamț, în prezent membru PNL, agreat de Mugurel Cozmanciuc, fostul handbalist Leonard Bibirig a fost la un pas a de a  ajunge la comanda IJP Neamț. Propunerea nu a fost agreată, așa cum nu a fost agreată nici varianta ofițerului, care, în trecut, ar fi fost apropiat de Gheorghe Ștefan. Ofițerul de la Ordine Publică ar fi avut susținere, spun sursele noastre, tot din partea grupării  Archip-Cozmanciuc din PNL. În aceste condiții, șefii IGPR s-au îndreptat spre a treia propunere: comisarul Mihai Osoianu, care va fi adjunctul împuternicit la comanda IJP Neamț pe perioada în care se va derula procesul lui Paul Tablan.

Ofițer de carieră, Osoianu (foto) are și el susținere politică liberală, fiind sprijinit, printre alții, de prefectul de Neamț, George Lazăr.

Osoianu, care a fost numit adjunct din funcția de șef al Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, este considerat un discipol al comisarului Ioan Pânzariu, ofițer care s-a pensionat în urmă cu câțiva ani.

Numirea lui Osoianu la comanda IJP Neamț elimină, cel puțin pe moment, influența unor grupuri de interese din PNL Neamț, care doresc să dețină controlul asupra IJP Neamț cu scopul, în principal, de a-și proteja afacerile.

Daniel MURARU

Citește și:

Fosta nevastă a lui Bibirig și Archip, afaceri grele cu bani publici. Adjunctul Poliției: „Cine este Archip?”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

 1. FLORIN 4 martie, 2021 at 09:01 Răspunde

  IPJ este simbolul coruptiei si incompetentei.
  Este cea mai toxica si inutila platita degeaba instiitutie din Romania.
  Toate salariile si pensiile acestor oameni sunt un FURT al banilor publici adica ai nostri.
  Nu trebuie sa va amintesc ca fostul sef IPJ Soric facea camatarie si statea la gratar cu interlopul Mararu sau ca isi facuse casa in curte la el,antologic, iar nevasta-sa isi deschisese notariat,ce”coincidenta” pentru a spala ”rufele”lor.
  Dupa un asemenea episod IPJ Neamt trebuia desfiintat alaturi de DGA,DIICOT si SRI.
  S-a intamplat ceva?NIMIC.
  Deci,nu trebuie sa ne facem iluzii,nu se va schimba nimic.

 2. Ion 6 martie, 2021 at 07:41 Răspunde

  Fiti siguri ca prefectul George (***) Lazar nu decide cine si ce functii ocupa si fiti siguri ca nu are vreo influenta in a face asa ceva. In schimb daca vorbim de Nasul sau Mistrețul Danut, atunci e altceva. Abia asta taie si spanzura pentru că la el sunt banii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.