Asta criză economică! Nu unul, ci doi subprefecți la Neamț, ambii de la USR-Plus. Cine-s norocoșii

0
430

În vremuri de criză generată de pandemie, când banul public ar trebui să fie cheltuit cu maximă vigilență, în mod cât mai util, Guvernul Cîțu dă liber la angajarea a doi subprefecți în județul Neamț, în ambele posturi urmând să fie numiți oameni de la USR-Plus.

PNL ar vrea să strângem cureaua, însă cedează în fața partenerilor de guvernare de la USR-Plus, cărora, iată, le oferă două funcții de subprefect în Neamț. Nici cei de la USR-Plus, foarte vocali în campaniile electorale pe subiectul cheltuirii banului public, nu au refuzat sinecurile, așa că județul Neamț va avea doi subprefecți, nu unul, ca până acum.

Să mai zică cineva că nu sunt bani la buget. Nu or fi pentru spitale și autostrăzi, dar pentru cadouri politice se găsesc.

Unii spun că, în cazul județului Neamț, ar fi o reparație morală pentru cei de la USR-Plus, care au pierdut funcția de vicepreședinte de la Consiliul Județean.

Datele atacul.ro indică faptul că cele mai mari șanse să ajungă subprefecți le au Florin Zaharia și Ioan Meraru, ambii consilieri județeni aleși pe listele USR-Plus.

Zaharia a fost candidatul USR-Plus la funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, însă a obținut voturile necesare.

Prefecții și subprefecții devin demnitari și nu vor mai fi înalți funcționari publici ca până acum.

Săptămâna trecută, Prefectura Neamț a transmis noua organigramă Agenției Naționale a Funcționarilor Publici și  Ministerului de Interne, în care apare cele două posturi de subprefect.

În ceea ce privește funcția de prefect, aceasta va fi ocupată, în continuare, de George Lazăr, susținut de PNL.

D.MURARU

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.