Câți bani a luat statul cu împrumut de la nemțeni

0
745

Titlurile de stat, cele mai eficiente și mai sigure intrumente de economisire, lansate de Ministerul Finanțelor anul trecut, începând cu luna iulie, au fost atractive pentru nemțenii care au avut de unde să pună bani deoparte. Pandemia de Covid-19, starea de urgență, măsurile drastice impuse în acest context nu au avut niciun impact asupra multor persoane care, în tot acest timp, au economisit sume frumușele împrumutând statul.

În numai 4 luni, zeci de nemțeni au investit  în titluri de stat 23.687.119 lei, cele mai atractive emisiuni fiind cu scadență la 1 an și dobândă de 3,5%.

Cea mai mare sumă economisită de un investitor a fost de 578.200 de lei, în luna iulie, iar cea mai mică, 100 de lei, în aceeași lună. De asemenea, cea mai mare sumă investită într-o emisiune de titluri de stat (cu scadență la un an și dobândă de 3,5%) a fost de 3,14 milioane de lei, iar cea mai mică, de 262.500 de lei. 

Cei mai mulți investitori (68 de persoane) au fost înregistrați în iulie, la emisiunile de titluri de stat cu scadență la 2 ani și dobândă de 4%, iar cei mai puțini, în septembrie (17 persoane), la emisiunile cu scadență la 1 an și dobândă de 3,5%.

Statul a lansat, anul trecut, patru serii de titluri de stat, două (din lunile iulie și august) cuprinzând câte patru emisiuni (cu scadență la 1 an și dobândă de 3,5%, cu scadență la 2 ani și dobândă 4%, cu scadență la 3 ani, dobândă 4,25% și cu scadență la 5 ani și dobândă 4,75%). La ultimele două (din lunile septembrie și noiembrie), Ministerul Finanțelor a renunțat la emisiunea cu scadență la 5 ani și dobândă de 4,75%.

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.