Angajată pe filiera Arsene la ANRM, Carmen Tanasă este acuzată că și-a angajat ilegal soțul în instituție

3
1998

Târgnemțeanca Carmen Tanasă (foto), fost director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM), până în decembrie 2019, a fost declarată de Agenția Națională de Integritate (ANI) în conflict de interese administrative. Inspectorii de integritate au constatat că, în perioada exercitării funcției de conducere în cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale – Direcția Economico-Financiară, Resurse Umane și Administrativ, având un interes personal de natură patrimonială, Carmen Tanasă a semnat acte administrative, respectiv ordinele privind detașarea soțului de la o societate comercială la Agenția Națională pentru Resurse Minerale. Cu alte cuvinte, Tanasă a fost printre cei care au aprobat detașarea soțului ei de la o firmă privată la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, lucru interzis de lege.

Ioan Tanasă, soțul lui Carmen Tanasă, a fost angajat la ANRM pe funcția de șofer, în data de 20 decembrie 2018, prin detașare de la firma Paul Nice Azur SRL.

Carmen Tanasă a fost angajată la ANRM pe funcția de director economic în vara anului 2018, pe filiera lui Ionel Arsene, președinte al PSD Neamț. Ea a fost detașată pentru o perioadă de 6 luni pe această funcție, plecând de la Primăria Târgu-Neamț, unde era director adjunct. Ulterior, detașarea a fost prelungită din 6 în 6 luni, până în decembrie 2019, când director la ANRM a fost numit Niculae Turdean, iar Tanasă a revenit la Primăria Târgu Neamț. A fost momentul în care ANRM a ieșit de sub umbrela PSD și, implicit, de sub influența lui Arsene.

Cât s-a aflat sub influența grupurilor de interese din PSD, la ANRM au fost angajate mai multe persoane din Neamț. Dorinel Ursărescu, fostul deputat PNL/ALDE, condamnat în două dosare penale pentru corupție, a fost consilierul personal al directorului ANRM, Gigi Dragomir. În iulie 2019,  Radu Sebastian Gavriluț, contabilul Primăriei Bîrgăuani s-a detașat la Agenția Națională pentru Resurse Minerale, unde a lucrat pe funcția de contabil până la finele lunii decembrie 2019.

Tot pe filiera lui Arsene a fost angajată ca jurist la ANRM și Doinița Isache, soția sindicalistului din poliție Neculai Isache. Acesta este secretar general în Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), condus de Dumitru Coarnă.

Dintre toți nemțenii detașați la ANRM, Doinița Isache este singura care a rămas în funcție, deși agenția  a ieșit de sub influența PSD-ului și a celor care au ajutat-o să se angajeze acolo. Rămâne de văzut dacă Doinița Isache, care, în momentul angajării la ANRM, mai lucrase ca jurist la firma tatălui, un magazin din Petricani, și la sindicatul soțului, va  mai fi menținută în funcție.

Daniel MURARU

Citește și:

Apropiata lui Arsene, numită director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Să crape pesediștii de ciudă! Consilier local PMP, numit în conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Contabil de Bîrgăuani, cooptat în gașca lui Arsene de la Agenția pentru Resurse Minerale

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

 

3 comments

  1. Daniela 6 ianuarie, 2021 at 20:39 Răspunde

    Toti si toate, numai unul si unul. Toti si toate, care trec prin ciurul lui Arsene Ionel, devin elite valoroase. S-ar parea ca sita ciurului, este destul de deasa. Trec prin ea doar elitele de exceptie. Oare ce fac sau produc aceste personaje, asa incat le creste “valoarea de patrimoniu”? Prin creiere, sigur le suiera vantul. Unele personaje pot fi asemanate lesne, cu personaje din epoca ludovica. Arsene angajeaza numai soti sau sotii de elite, pe care sa se poata baza la nevoie. Asa functioneaza traficul de influenta in cazul lui Arsene. Poate il vor strange de pe drumuri in primavara asta.

    • Dana 7 ianuarie, 2021 at 17:42 Răspunde

      Da, aveti dreptate. Acolo s-a instalat. Dar sa vedem cat timp va mai fi locatar acolo. “Coditele” lasate in urma la Bargaoani, s-au trezit si vor dreptate pana la capat.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.