Să crape pesediștii de ciudă! Consilier local PMP, numit în conducerea Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului

6
433

Un consilier local PMP dintr-o comună din județul Neamț, județ care i-a dat țării pe Dănuț Andrușcă, fost ministru al Economiei, Ionel Arsene, președinte de CJ Neamț, bun amic cu Liviu Dragnea, Andreea Arcan, fiica senatoarei Arcan, vicepreședinte ANFP, Remus Munteanu, fiul ex-deputatului Ioan Munteanu, secretar de stat la Ministerului Sportului etc, a reușit, într-o perioadă foarte scurtă, ce nu au reușit pesediști cu vechime în partid. Este vorba de Doinița Isache (foto) care a fost aleasă membru în cadrul Consiliului de Administrație a Companiei Naționale a Cuprului, Aurului și Fierului (CNCAF) „Minvest” Deva. Compania face parte din portofoliul Ministerului Economiei, ce a fost condus, până în noimebrie 2018, de controversatul Dănuț Andrușcă.  Doinița Isache, pe lângă calitatea de consilier local PMP pe care a avut-o în Consiliul Local al comunei Petricani până acum o lună, o mai are și pe cea de soție a lui Neculai Isache, proaspăt polițist pensionat care, de ani buni, deține funcții în Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), sindicat condus de mult mai cunoscutul Dumitru Coarnă.

Nu știm ce a recomandat-o pe Doinița Isache de a fost aleasă membru în Consiliul de Administrație la „Minvest Deva”, însă informațiile noastre arată că alegerea a fost făcută în prima parte a anului 2018, adică în perioada în care Dănuț Andrușcă, care se află în relații cordiale cu familia Isache, era ministrul Economiei.

Jurist la SNPPC, dar și la Agenția Națională a Resurselor Minerale

Din anul 2017, Doinița Isache este jurist la Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), sindicat unde soțul, Neculai Isache, este secretar general. Înainte de a fi jurist aici, Doinița Isache a fost, între 2014 și 2017, consilier al președintelui SNPPC, adică a lui Dumitru Coarnă. În declarația de avere din 2018, Doinița Isache a menționat venituri salariale în valoare de 25.241 de lei, de la SNPPC, plus 3.696 lei indemnizația de consilier local. Soțul ei, secretar general la SNPPC, a câștigat 109.068 lei de la SNPPC, plus 66.772 lei – pensia MAI.

Doinița Isache a fost aleasă consilier local din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP) la alegerile din 2016, în Consiliul Local al comunei Petricani. În același an, Neculai Isache a candidat ca independent pentru fotoliul de primar, însă nu a reușit să obțină nici 400 de voturi, în condițiile în care câștigătorul a avut 1.400 de voturi.

Luna trecută, înainte de Crăciun, Doința Isache și-a dat demisia din Consiliul Local Petricani, invocând un posibil conflict de interese ca urmare a faptului că a obținut calitatea de funcționar public. „Și-a dat demisia din Consiliul Local luna trecută, undeva între 20 și 25 decembrie. Știu că a invocat un posibil conflict de interese pentru că devenise funcționar public, dacă îmi amintesc eu bine. În locul ei a intrat supleantul de pe lista PMP”, a declarat Ion Ticușor Vasiliu, primarul comunei Petricani.

Însă, în momentul în care a fost aleasă membru în CA la „Minvest” Deva, Doinița Isache era consilier local PMP, calitate pe care a uitat să o menționeze în CV-ul depus la compania națională.

Așadar, un consilier local PMP într-o comună mică, fără experiență extraordinară, a ajuns în conducerea unei dintre cele mai importante companii ale statului român. Zăcământul de aur de la Certej și Roșia Montană este deținut de Deva Gold, companie în care “Minvest” SA deține 20% din acțiuni. Compania are ca obiect principal de activitate extracția și prelucrarea minereurilor cuprifere, auroargentifere, feroase, polimetalice și a produselor de balastieră.

Pe lângă calitatea de jurist la SNPPC și membru în CA la Minvest Deva, Doinița Isache mai are una, de jurist la Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM). Informația ne-a fost confirmată recent de două surse, una din interiorul ANRM și o alta din cercul relațional al lui Arsene. De altfel, activitatea ANRM, agenția națională aflată în subordinea Guvernului care administrează tot ce înseamnă resurse minerale ale României, ar fi controlată de Ionel Arsene. Consilierul directorului general al ANRM este Dorinel Ursărescu, fostul deputat PNL/ALDE, condamnat pentru fapte de corupție și judecat, în prezent, tot pentru fapte de corupție. Directorul economic la ANRM este, de câteva luni, o apropiată a lui Arsene, Carmen Tanasă. Aceasta a fost transferată de la Primăria Târgu Neamț la ANRM, în vara anului trecut.

Doinița Isache, juristă la firma tatălui său

Până să ajungă să-i apere pe membrii SNPPC, Doinița Isache a fost juristă și la firma tatălui său. Conform CV-ului (click pentru CV-ul integral: http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/01/CV-Isache.pdf ) publicat pe site-ul companiei Minvest SA, Doinița Isache a lucrat ca:

–         operator informatică – SC Volvatir Târgu Neamț (1986-1992);

–         administrator AF Isache Doinița (1994-1999);

–         administrator SC Danisa Serv SRL și gestionar SNP Petrom SA (1999-2006);

–         consilier proiecte – Primăria Petricani (2007-2008);

–         secretar Primăria Petricani (2008-2011);

–         consilier local – CL Petricani (2012-2016);

–         2013 – prezent mediator – Consiliul Mediatorilor;

–         2013 – 2016 consilier juridic SC Danisa Serv SRL;

–    2014 – 2017 consilier președinte organizație națională Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) din MAI;

–         2017 – prezent consilier juridic-SNPPC

Cât a fost consilier juridic la firma Danisa Serv, unde acționar este tatăl său, societatea a avut 2 angajați (2013), 4 angjați (2014), 3 angajați (2015) și 2 angajați (2016).

La capitolul „Educație și formare profesională”, jurista SNPPC a menționat Facultatea de Științe Politice din cadrul Universității „Petre Andrei” Iași (2002-2006); Facultatea de Drept – Universitatea „Spiru Haret” București (2010-2013) și numeroase certificate pe care le-a obținut în urma absolvirii mai multor cursuri în diverse domenii de activitate.

(Sursa foto: Facebook/Dana Isache)

Daniel MURARU

Citeste si:

Apropiata lui Arsene, numită director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

Plângere penală la DNA împotriva fostului deputat Ursărescu. I se trage de la un contract de importanță strategică

MAI ÎNDRĂZNEȘTI SĂ CREZI ÎN ROMÂNIA? Andrușcă, omul lui Arsene, propunerea PSD pentru funcția de ministru al Economiei

 

6 comments

 1. dzzz 19 ianuarie, 2019 at 00:49 Răspunde

  Intre timp, postul de secretar de stat la MTS i-a ramas mic lui Munteanu, fiul lui ta-su.
  Momentan, respectivul vegheaza cu competenta si pasiune la functionarea in parametri optimi a pietei nationale de energie si a legalitatii si oportunitatii tranzactiilor de pe bursa energetica, in calitate de administrator al OPCOM. Pana la postul de guvernator al BNR sau director al Institutului de Cercetare de la Magurele au mai ramas doar cativa mici pasi.
  https://www.digi24.ro/stiri/economie/energie/valoarea-nu-asteapta-varsta-fost-portar-de-fotbal-ajuns-in-conducerea-pietei-de-energie-1027639
  Prin urmare, pesedistii n-au cum sa crape de ciuda, pentru ca-s la cu totul alt nivel.

 2. valisor 19 ianuarie, 2019 at 09:39 Răspunde

  Ceace dovedește cu peste mult mai mult decât prisosință că în șatra piramidei administrației publice românești, la orice nivel și cu curul multilateral orientat să se cacă peste tot poporul, “”politică”” se scrie fix așa adică DECÂT cu ghilimici maxime. Băga-ne-am creierii în cur! că nu mai e doar chestie de coloană.

 3. G Popa 20 ianuarie, 2019 at 10:18 Răspunde

  Toape, fufe, OB -uri, andrusci cu sloi de oaie la gura, fotbalisti de liga IV, contabile de CAP, schimbatori de valuta,interlopi si tiitoarele lor, plosnite analfabete si alte specimene dubioase din fauna zonelor Targu Neamt si Videle, au umplut ministerele si toate institutiile publice cu miros de branza de putina , mici, peste sarat si bere de Corabia

 4. Stefan 21 ianuarie, 2019 at 11:04 Răspunde

  E bine sa fii militian!6000 de lei pensie, plus 9.000 lei pe luna de la sindicat, sa tot traiesti!Militianul e si lacom, si-a angajat si nevasta la sindicat si acum a bagat-o si intr-un CA!Tare prosti sunt politicienii care promoveaza astfel de rebuturi ale societatii!Ca sa nu mai vorbim de dl. Coarna, care o face pe justitiarul la TV , dar face angajari la pachet, in fami(g)lie!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.