Ipocritul Cuc. A coborât din bolidul de lux, ca să vorbească despre sărăcie și hoție

1
1595

Parașutat la Neamț, după ce s-a lepădat de Bădălău, baronul de Giurgiu care l-a promovat în politică, pesedistul Răzvan Cuc mai vrea un mandat în Parlamentul României. De această dată, la Senat, unde este primul pe listele PSD Neamț, spre disperarea social democraților care ar fi preferat un candidat „de-al lor”, nu unul de la Giurgiu. Acum, în campania electorală, ca și la alegerile locale, când a folosit o „modestă” Dacia Duster, Cuc ține ascuns de ochii lumii bolidul de lux Audi Q7. Normal, nu dă bine să vorbească electoratului despre sărăcie și politici sociale, etalându-și mașina de zeci de mii de euro, pe care nici nu a consemnat-o în declarația de avere.

Înainte de a intra cursa pentru Senat, Cuc și-a făcut „încălzirea” candidând pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț. Alegerea, făcută de Arsene, a fost una extrem de neinspirată, iar rezultatul s-a văzut: giurgiuveanul pesedist s-a clasat pe poziția a III-a, în spatele lui Carabelea și a lui Chitic, deși a beneficiat de sprijin important, atât din partea membrilor de partid, cât și din partea unor cunoscuți oameni de afaceri. De altfel, Cuc a obținut cele mai multe voturi de la membrii devotați ai PSD-ului, mașinăria de partid ajutându-l să nu se facă de râs.

Oricum, a fost cel mai prost rezultat obținut de PSD la alegerile pentru funcția de primar al orașului Piatra-Neamț. Însă, asta nu a contat atunci când au fost desemnați candidații pentru alegerile parlamentare. Cuc, pentru „excepționalul” rezultat de la locale, a fost recompensat cu un loc eligibil la Senat. Nimeni nu a crâcnit, Cuc fiind prietenul lui Arsene, președintele PSD Neamț. Bine, rețeta a fost aplicată și în cazul lui Ciprian Șerban, cel care, deși a reușit să obțină câteva sute de voturi la alegerile pentru Primăria Roznov, clasându-se pe poziția a III-a, a fost pus de Arsene primul pe listă la Camera Deputaților, la alegerile din 6 decembrie. Probabil, așa sunt „pedepsiți” prietenii lui Arsene, deși au demonstrat că nu sunt pe placul electoratului. Fiind primii pe liste, cei doi vor mai prinde un mandat în Parlamentul României, cu toate că rezultatele de la alegerile locale trebuia să-i trimită la munca de jos în partid.

Cuc, protejatul inculpatului Arsene

Nu mai este niciun secret că Cuc a ajuns la Neamț cu sprijinul inculpatului Ionel Arsene și al pușcăriașului Liviu Dragnea, la vremea aceea mare boss peste PSD. Dragnea, bun amic cu Arsene, pe care l-a plimbat inclusiv prin Maldive, a preferat să sprijine mutarea lui Cuc la Neamț spre disperarea baronului Bădălău care, cu gândul la banii de la Transporturi, a simțit cum îi fuge pământul de sub picioare. Arsene l-a adus pe giurgiuvean în Moldova pentru a-i oferi protecție în fața lui Bădălău, care nu-l mai voia la Ministerul Transporturilor.

13 noiembrie 2017: Bădălău și Cuc, la sediul DNA pentru a-l susține pe pușcăriașul Liviu Dragnea, chemat la audieri de procurori

Cuc a fost, în două rânduri, ministru al Transporturilor: în guvernele conduse de Grindeanu și Tudose și în guvernul lui Dăncilă. În octombrie 2017, premierul Tudose l-a destituit, acuzându-l public că blochează proiecte de investiții.

În februarie 2019, cu susținerea lui Arsene și a organizației PSD Neamț, Cuc era numit, a doua oară, ministru al Transporturilor.

După nici trei luni de la numirea lui Cuc, Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași, prin semnătura lui Narcis Neaga, director la acea vreme, aloca o sumă enormă pentru unul dintre cele mai controversate proiecte: reabilitarea celor 74 de puncte de calamitate de pe DN 15, Bicaz – Poiana Largului. A fost cadoul lui Cuc pentru Ionel Arsene, cel care, de fapt, l-a ajutat să ajungă ministru al Transporturilor pentru a doua oară. Contractul face, în prezent, obiectul unei anchete a Direcției Naționale Anticorupție. Pe baza unor documente emise de către instituții din județul Neamț, lucrarea a fost catalogată ca fiind una care trebuia să fie executată în regim de urgență, așa că nu s-a mai organizat nicio licitație. Contractul, de peste 74 de milioane de euro, a fost atribuit asocierii de firme Aqua Parc SRL (85%), Mavgo Holding SRL (5%) și Danlin XXL (10%). Grosul contractului i-a revenit lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul și amicul lui Ionel Arsene, șeful CJ Neamț, Aqua Parc, firma sa, și Mavgo Holding, societate pe care o controlează prin interpuși, obținând 90% din contract.

Concluzie: Pe un suspect de repede înainte, la câteva luni de la instalarea lui Cuc în funcția de ministru la Transporturi, DRDP Iași a încheiat un contract, firmele lui Ginel luând partea leului, pentru reabilitarea zonelor de pe DN 15 (Bicaz – Poiana Largului) afectate de alunecări de teren. Acest lucru s-a făcut fără a exista un studiu geodezic și o expertiză tehnică, ci doar în urma inspecției vizuale a obiectivelor. Aceste aspecte, dar și altele, vor fi clarificate, cel mai probabil, de către procurorii care investighează acest caz.

Foto: Narcis Neaga, fostul director al DRDP Iași, Răzvan Cuc și Ionel Arsene

În urmă cu un an, numele lui Răzvan Cuc, pe atunci ministru al Transporturilor, a făcut înconjurul țării în momentul în care i-ar fi cerut fostei șefe de la Tarom să țină avioanele la sol pentru ca parlamentari din Opoziție să nu ajungă să voteze moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă. Cuc a fost acuzat de Mădălina Mezei, director al Tarom, de acest fapt, episodul făcând obiectul unui dosar penal.

Într-un alt dosar, Constantin Axinia, fost director la CFR SA, l-a acuzat pe Cuc că l-a demis pe motiv că nu a vrut să semneze un contract care îi ridica suspiciuni.

A sărăcit subit după ce DNA-ul l-a luat la întrebări

În declarația de avere, depusă la Camera Deputaților în iunie 2019, Cuc menționa că deține 13 case și terenuri, bijuterii în valoare de 20.000 de euro, conturi și depozite bancare de peste 500.000 de lei. După intervenția DNA în diferite cazuri care îl priveau, Cuc a divorțat și a rămas cu un teren în Giurgiu, cu o cotă parte dintr-un apartament în București (moștenire) și … cam atât. Procedând astfel, Cuc este suspectat că și-a pus la adăpost averea în cazul în care ar ajunge în situația în care autoritățile ar dispune confiscarea bunurilor.

Declarație de avere (iunie 2019):

Declarație de avere (iunie 2020):

În afară de cele două dosare amintite, Tarom și CFR, Cuc mai este vizat și în ancheta privind șpăgile de la Arad, acolo unde membrii PSD ar fi cerut bani de la diverse persoane care voiau să se angajeze la stat. Numele lui Cuc apare într-o interceptare din care reiese că sumele de bani ar fi fost date și pentru a pune o vorbă bună și la „domnul ministru”.

 Cuc, „apărătorul pădurilor”, taxat dur de un inginer silvic

În urmă cu câteva zile, aflat în plină campanie electorală, Răzvan Cuc a abordat subiectul furtului de material lemnos, acuzând PNL-ul că a lansat programul „Defrișăm România” și că oamenii de pe Valea Muntelui i se plâng că se fură pe rupte din pădurile județului, mai ales acum, în perioada pandemiei.

Ceea ce știe cu siguranță și Cuc este că hoții de lemn din această țară au furat non-stop în ultimii 30 de ani, indiferent de cine a fost la guvernare. Și au furat liniștiți, beneficiind de protecția celor care s-au aflat la putere, fie că vorbim de PSD, PDL, PNȚ CD, PNL etc. Ceea ce nu știe Cuc sau știe, dar nu spune este că, în ultima perioadă, s-a furat mai puțin din pădurile Neamțului. Și asta nu din cauză că nu mai există hoți, ci din cauză că nu mai există cerere pe piață. Și nici nu are cum să existe cerere, din moment ce industria lemnului a fost îngenuncheată. Huliții de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan și alții își asigură mare parte din necesarul de materie primă nu din România, pentru că RNP-Romsilva vinde, în acest moment, lemnul mai scump decât în alte state. Așa se explică și de ce Direcția Silvică Neamț a vândut mai puțin cu vreo 50.000 mc de lemn față de aceeași perioadă a anului trecut.

În ceea ce privește grija pentru pădurile Neamțului, ea nu poate fi pusă decât pe interesul electoral, pentru că Răzvan Cuc, în acest mandat de deputat, nu a avut nicio inițiativă legislativă care să aibă legătură cu protejarea pădurii. De asemenea, Cuc nu a avut nici o interpelare în cei aproape patru ani de când e deputat, pe marginea acestui subiect – starea silviculturii din România. De altfel, în acest mandat, Cuc figurează cu 0 (zero) interpelări și întrebări.

Postarea giurgiuveanului , <<Liberalii au lansat programul „Defrișăm România>>, a fost taxată dur de un inginer silvic. Daniel Popa i-a transmis fostului ministru că folosește termenul de defrișare fără să-i cunoască semnificația și i-a explicat, în câteva fraze, cum stau lucrurile cu furtul de masă lemnoasă, dar cum sunt numiți directorii de la RNP-Romsilva.

„Sunteți analfabeți culturali. Folosiți termenul de defrișare fără să îi cunoașteți semnificația. În România nu se defrișează de câteva sute de ani! Industria forestieră și de prelucrare e la pământ. Cererea de lemn este foarte scăzută. Și dacă tai ilegal nu ai cui să vinzi. Numirile la conducerea ministerului și în Romsilva sunt politice și alimentează lăcomia politicienilor. Minciunile despre defrișări și distrugerea pădurilor prind la cei neinformați. Tăierile ilegale sunt majoritatea în proprietăți private cu complicitatea autorităților și cu cea a politicienilor, indiferent de partid, care au legiferat împroprietărirea dând cale liberă abuzurilor. Așa că uitați-vă în oglindă când mai faceți astfel de afirmații și întrebați-i pe cei care se pricep la păduri. Sunt inginer silvic și știu despre ce vorbesc și ce s-a întâmplat cu fondul forestier după revoluție și care sunt interesele din jurul lui!”, este ceea ce inginerul silvic Daniel Popa a scris la postarea politrucului pesedist.

Cuc nu a avut reacție, semn că și-a asumat critica. Poate, dacă prezenta dovezi în sprijinul celor afirmate, acuzațiile sale ar fi fost credibile.

Acesta este Răzvan Cuc, omul lui Arsene, adus de la Giurgiu la Neamț. A ratat primăria, însă nu se va întâmpla același lucru cu Senatul. Probabil, asta și-a și dorit, încă un mandat de parlamentar, nu unul de primar într-un oraș pe care îl cunoaște mult mai puțin decât pe cel de baștină – Giurgiu. Iar Arsene i-a făcut hatârul.

Daniel MURARU

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. FLORIN 18 noiembrie, 2020 at 06:04 Răspunde

    DNA l-a luat la intrebari?Si cand sa intrebe au uitat intrebarea…ca i-a sunat un sef de la Bucuresti sunat la randul lui de Arsene sau de vreun ”securist”din statul mafiot cu care facea ”afaceri”.
    De aia avem DNA?De aia avem ANI?Ca sa-i ia la intrebari?nu ca sa faca investigatii,sa vina cu probe si sa-i bage in puscarie si sa la confiste averile?
    Avem asa ceva?NU
    E un circ de 2 bani,toate aceste asa zise”anchete”DNA sunt praf in ochi,apar si dispar dupa interesele unora din politica si a statului mafiot care este partas la aceste hotii.
    Pana ce aceste institutii GOGOMANE de”siguranta” praf de coruptie si incompetenta nu vor fi destructurate,NIMIC ,nu se va face in aceasta tara.
    Pentru asta nu mai trebuie sa votam.DELOC.
    Votul este cea mai mare manipulare in aceasta tara.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.