Pro România nu-l mai vrea pe Arsene la CJ Neamț. ”Ionel Arsene pune din nou pe masa negocierilor politice viețile oamenilor”

8
337

Și Pro România îi cere demisia președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, însă nu înainte de a-și asuma tragedia care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, sâmbătă seara.

Liderul Pro România Neamț, Liviu Harbuz, a precizat că partidul său refuză să participe la negocierile la care au fost invitați de către Ionel Arsene, pentru a desemna o persoană care să preia managementul Spitalului Județean. În opinia lor, această funcție ar trebui ocupată după susținerea unui concurs, fără blaturi politice, și consideră această invitație drept ”o strategie de imagine arogantă și ipocrită” a președintelui Arsene..

Referitor la comunicatul Consiliului Județean Neamț: „Reprezentanții partidelor care fac parte din forul legislativ nemțean sunt invitați de către Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, la discuții pe tema desemnării unei persoane care să preia managementul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.”

PRO România nu intră în jocurile politicianiste ale celor care aruncă vina de la unul la altul fără a-și asuma prezentul și viitorul, încercând să șteargă trecutul. Ne gândim la pacienții care au mare nevoie de asistență medicală acum, poate mai mult ca niciodată. PRO România consideră că a face politică înseamnă ASUMARE. Bolnavii aflați în terapie intensivă nu au timp de jocuri politice, au nevoie de soluții și de un sistem de sănătate care să le garanteze viața. Nu au nevoie de manageri de spitale numiți sau propuși în urma unor negocieri politice, au nevoie de profesioniști, de oameni calificați să ocupe poziții cu o mare responsabilitate, de oameni cu autoritate profesională și morală demonstrată, nu de una garantată politic, este nevoie de oameni care să poată avea garanția și autonomia de a-și crea o echipă managerială, nu doar simple marionete în brațele păpușarilor politici.

Printr-o strategie de imagine arogantă și ipocrită, Ionel Arsene, pune din nou pe masa negocierilor politice viețile oamenilor, demonstrând încă o dată că este interesat doar de competiția electorală, de conservarea avantajelor funcției pe care o ocupă. Nu o să venim la Consiliul Județean să negociem politic instalarea unui alt politruc la conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț. Vreți un manager adevărat la SJU Neamț? Organizați un concurs corect, fără blaturi politice, lăsați managerul să decidă, nu sfătuitorii din umbră, iar după ce instalați un profesionist, lăsați-l să decidă singur dacă este cazul să schimbe directorii economici, tehnici, de achiziții, etc. Nu mai puneți presiune pe personalul medical, încetați cu concursurile aranjate pentru ocuparea posturilor din spitale, alocați fonduri fără a aștepta para-îndărătul. Schimbați președintele și membrii Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, în conformitate cu Legea, și îngrijiți-vă ca în acest Consiliu să fie DOAR profesioniști, NU sinecuriști.

Suntem dispuși la dialog, dar la un dialog public, nu în spatele ușilor închise, la care să participe și reprezentanții angajaților SJU Piatra Neamț, cei care duc pe umerii lor povara unui sistem de sănătate bolnav.

În concluzie, domnule Ionel Arsene, așteptăm să vă asumați tragedia de la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț și să vă dați demisia de onoare pentru că aveți pe conștiință victimele tragediei Colectiv II. AJUNGE!”, a spus Liviu Harbuz, coordonator Pro Promânia Neamț.

N.R.

8 comments

 1. Cineva 17 noiembrie, 2020 at 09:59 Răspunde

  Are perfecta dreptate dl. Harbuz. Nu sunt susținător dar toate concursurile de la spitalul județean sunt pe pile și pe mită. Rușine Arsene și pupincuriștilor lui. Daca ar avea onoare ar demisiona

 2. Cristian 17 noiembrie, 2020 at 10:26 Răspunde

  Inainte de toate dragi romani sa ne rugam bunului Dumnezeu pentru sufletele celor11 pacienti morti la sectia ATI a Spitalului Judetean Neamt. Dupa acest lucru crestinesc trebuie sa admitem faptul ca s-a ajuns aici datorita unui razboi absurd dus intre politicieni dar victimele fiind romanii. Daca Ministerul Sanatatii lui mosierul Nelu Tataru aproba bugetarea functiilor la Spitalul modular Letcani aceasta tragedie putea fi evitata. Dar acum inevitabilul s-a produs si 11 nevinovati au avut parte de o moarte cumplita. In aceste tulburari incep sa schelalaie nuste indivizi care nu au au facut nimic in viata lor: Harbuz s-a remarcat printr-o serie de alegeri ratate, el fiind fratele celebrului Daniel Harbuz – notar – Dumnezeu sa-l odihneasca in pace si pe acesta, dar la notariatul caruia se intocmeau actele de (***). Sotia domnului notar plecata in Franta, este nora fostului prim procuror comunist al judetului – vom prezenta si alte date de interes pentru citutori curand. Liviu Harbuz s-a mai afirmat si prin niste afaceri ratate asa ca ar fi bine sa taca. Cine este Mugurel Cozmanciuc: chiar in presa au aparut unele informatii ca ar fi sclavul lui Fenevhiu de la Iasi si ca a are niscai belele penale de cand era sef la OCP I Iasi. Departe de mine sa-l apar pe Ionel Arsene, nu multa lume stie ca prima greseala a acestuia a fost cs crezut in cantecul de sirena a lui Pinalti , dar de aparat se poate apra singur. Un lucru este cert celelalte partide prin refuzul de a participa la consultari pentru numirea unui manager interimar la spialul judetean arata cat de departe sunt de proprii alegatori. Orban ar fi putut da o ordonanta de urgenta pt preluarea acestor spitale direct de catre guvern dar nu o va face deoarece nu se complica cu problema finantarii lor si lasa si baronilor proprii o paine de mancat. Concluzia generala este ca nimanui nu ii pasa ď e alegatorii…..
  .

 3. Maria Sfetcu 17 noiembrie, 2020 at 12:42 Răspunde

  300 de parlamentari ;
  Legea lustrației ;
  Votul uninominal;
  Legea răspunderii de la funcționar la demnitar;
  și desigur voință și dorință de reformare și schimbare. Altfel sunt numai bla-bla-uri! Sincer m-am cam săturat de toți acești politicieni de 2 bani cu tot cu TVA! Ar trebui să ieșim toți la vot și să votam niște necunoscuți, asta ca exemplu pentru actualele hohaieli politice!
  O zi frumoasă tuturor

 4. Stefan 17 noiembrie, 2020 at 14:36 Răspunde

  Sigur, Arsene si-a batut joc de ei chemandu-i la “consultari” separat, precum Iohannis.Pe de alta parte , noua majoritate PNL-PRO-USR poate convoca sedinta de CJ in care sa schimbe Consilil de admnistratie de la spital (cel care numeste managerul interimar)!De ce nu fac asta?!Intrebati-ii pe d-nii Cozmanciuc, Bulai si Harbuz!Eu cred ca nu au negociat inca cine va mulge spitalul judetean!Condoleante familiilor celor decedati in trgicul eveniment de sambata!…

 5. Maria Sfetcu 17 noiembrie, 2020 at 17:25 Răspunde

  Revin puțin după ce am vizionat pe internet filmulețul cu nea primarele incompatibil, “il direttore numero Otto” Micu care se laudă că a început lucrările la ATI înainte de a obține aprobarea de la DSP. Oricum este clar, justiția se va pronunța. Ce afirmații a făcut la A3 nea preș’ că aveau toate avizele și aprobările!!!
  Despre nea președintele care ne este se prefigurează un nou dosărel penal legat de spitalul de la Lețcani. Cred că e timpul să spele putina ca și mulți alți politicieni PSD!
  O vorbă preluată de la un suporter: Du-te Dică, du-te!
  Aș fi curioasă dacă noi românii am vota într-o proporție covârșitoare de exemplu această formațiune civică, UDMR-ul la alegerile parlamentare. Ce ar fi să aibă ăștia vreo 60 % din voturile valabil exprimate?????
  O zi frumoasă tuturor

 6. Minodora 18 noiembrie, 2020 at 10:54 Răspunde

  Buna ziua dragi cititori.
  Sunt profund indurerată, ca mulţi dintre voi pentru tragedia din 14 noiemb.2020, care o putem numi ,,Sâmbăta Neagră”. Printre cei care au dispărut dintre noi am cunoscut-o pe D-na Gavril, mama adoptivă a copiilor abandonati fară un acoperiş deasupra capului si cele trebuincioase vietii de zi cu zi, hrană ,îmbrăcăminte şi familie..Este un exemplu de om, care poate multi să-l repete şi să învete ceva din ce a fost această persoană împreună cu familia ei.
  Dar privim nedumeriti la cei care sunt acolo pe Scena Politică, care proaspăt si-au reînoit mandatul încă pe patru ani, nu îndrăznesc să-şi recunoască vina si să-si dea ,,Demisia de Onoare”, lăsând pe cei care sunt in masură să ancheteze tragedia pentru elucidarea marii ,,Greseli Umane” facute la P.Neamt si poate sunt altii mai buni decât ei cu responsabilitate pentru BANUL PUBLIC, si milă pentru OAMENI. OARE ACESTE PERSOANE POT DORMI NOAPTEA LILNIŞTIŢI????? NU AU COSMARURI SI TRESAR PRIN SOMN AUZIND TIPETELE DE GROAZĂ SĂ FIE SCOŞI DIN FLĂCÂRI A CELE SUFLETE CARE AU DISPĂRUT PREA REPEDE DINTRE NOI?????
  După părearea mea, nu sunt în stare să recunoască nici cea mai mică greseală făcută şi nu au nici un coşmar. Acum cănd totul este atăt de vizibil sunt cu gândul la cum să-i ajute pe unii dintre apropiatii lor să ocupe un loc căldut în cel mai reprezentativ Aparat din Statul Român, Senatul României şi Camera Deputaţilor să-i apere tot pe ei. DAR PE NOI CINE NE V-A APĂRA VREODATĂ ??????? Asa ca dragi cititori dati votul pe 6 Decembrie 2020 celor care credeţi că ne v-a apăra si vor lucra şi în folosul nostru nu numai al lor !!!!!!! Este o minimă pedeapsă care noi cei mulţi putem să o aplicăm. Poate or fi şi altele dar acum este prea târziu, şi la multi le ste frică
  să FACĂ CEVA PENTRU SEMENII LOR, datorită neîncrederii în JUSTIŢIE CARE A FOST ÎNGENUNCHETĂ ÎN ULTIMII ANI ……..!!!!!!!

 7. Mihai 18 noiembrie, 2020 at 15:19 Răspunde

  Dle Cristian sau cum te-ai fi numind, nu sunt în politică, nu-l cunosc si nu-l susțin pe dl. Harbuz. Însă d-ta puti de la o posta a postac. Pana acum, in campanie electorala, de ce nu ne-ai spus nimic de dl. Harbuz? Si nu familia lui Harbuz e tema din articol. Termina cu manipularea!

 8. Cristian 18 noiembrie, 2020 at 20:01 Răspunde

  Domnule Mihai daca spui adevarul asta inseamna ca esti postac. Bravos domnule Mihai daca asa ganditi inseamna ca va meritati soarta. Eu stiu ce spun si spun DOAR ADEVARUL din pacate Liviu Harbuz este departe de ceea ce ar trebui sa fie un politician in curand vor iesi la iveala (***) din ultima campanie electorala – mai ales cu unii care (***)au cotizat (***) si au pierdut lamentabil alegerile pentru inceput : un patron de firma de exploatare a lemnulyi ce a candidat la un oras pt primar plange dupa (***). Cin’ sa fie cin’ sa fie……….

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.