Dezvăluirile atacul.ro, confirmate de autorități. Angajații lui Ginel furau balast, iar primăria îi acoperă

2
1216

Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău a confirmat astăzi, pentru atacul.ro, că nu există niciun document emis de „Apele Române” pentru exploatarea de pe pârâul Almaș, din apropierea DJ 156A, pe raza comunei Dobreni.

„Nu există niciun act de reglementare emis de ABA Siret sau de SGA Neamț pentru lucrarea din articol. Primăriile au, legal vorbind, dreptul de a încheia contracte pentru decolmatarea cursurilor de apă ce traversează comunele, dar execuția propriu-zisă se face numai cu act de reglementare emis de Ape”, este poziția oficială a ABA Siret în cazul dezvăluirilor publicației atacul.ro.

Faptul că Primăria Dobreni a încheiat un contract cu societatea Aqua Parc SRL pentru decolmatarea albiei pârâului Almaș nu înseamnă că firma nu avea nevoie și de aprobarea „Apelor Române”. Chiar înainte de a încheia contractul, primăria era obligată să solicite părerea specialiștilor de la „Ape” cu privire la acțiunea de decolmatare, ceea ce nu s-a întâmplat în cazul de față. Mai exact, primăria nu avea cum să încheie un contract pentru decolmatarea albiei fără să aibă aprobare de la Ape. Legea spune clar, respectiv că nu se face nicio intervenție pe cursurile de apă fără un act de reglementare emis de „Apele Române”

În plus, probele pe care le deținem indică clar că Aqua Parc SRL a încheiat contractul cu Primăria Dobreni la trei zile după ce angajații s-au apucat de exploatat balast în albia pârâului Almaș. Concret, utilajele au început să lucreze începând cu ziua de 9 noiembrie, iar în data de 12 noiembrie polițiștii i-au depistat în flagrant. Înainte de a fi prinși de polițiști, atacul.ro a identificat, timp de două zile (11 și 12 noiembrie), două autocamioane care au efectuat mai multe transporturi de balast din albia pârâului Almaș, în comuna Negrești, unde Aqua Parc SRL betonează câteva străzi. De altfel, balastul sustras era folosit la acostamentul străzilor betonate.

Interesant este că vineri, 13 noiembrie, reprezentanții Aqua Parc SRL au prezentat polițiștilor contractul încheiat pe 12 noiembrie, pentru decolmatarea pârâului Almaș. Poliția a întocmit un dosar penal pentru abuz în serviciu, întrucât nu primăria este în măsură să aprobe executarea unor astfel de lucărări. De asemenea, există suspciunea că cei din primărie au încheiat contractul antedatându-l, ceea ce înseamnă alte fapte penale.

Chiar presupunând că acel contract este în regulă, probele pe care atacul.ro le deține, plus declarațiile martorilor, demonstrează fără echivoc că angajații Aqua Parc SRL au exploatat balast cu trei zile înainte de încheierea contractului cu primărie. Pe anchetatori i-ar ajuta o percheziție informatică, pentru a stabili când anume a fost întocmit respectivul contract, dar și vizionarea imaginilor de pe camerele de supraveghere, care au surprins basculantele care transportau balast furat. Nu în ultimul rând, polițiștii ar trebui să afle cum decontează firma materialele folosite la o lucrare, în condițiile în care acestea sunt furate. În cazul de față, profitul este maxim, pentru că vorbim de balast furat folosit la acostamentul unor străzi pe care Aqua Parc le betonează în comuna Negrești.

Daniel MURARU

Citește și:

Cine-i oprește? Oamenii lui Ginel, prinși din nou la furat. Primăria Dobreni vrea să-i ajute să scape

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Nica Daniela 17 noiembrie, 2020 at 20:44 Răspunde

    Conducerea Primariei Dobreni aplica propriile legi, elaborate de compartimentul juridic al institutiei. Legile veridice dupa care ar trebui sa functioneze, nu sant luate in considerare de catre cei de acolo. Nu-i sperie nimic, pentru ca primarita Cretu Vasilica este parte a unui sistem protejat de catre cei in masura, sa o sanctioneze si chiar sa o pedepseasca. Exemplu cel mai relevant este modul in care s-a desfasurat controlul Camerei Curtii de Conturi la Primaria Dobreni in anul 2018. Desi auditorul desemnat sa verifice documentele, a constatat fapte de coruptie, fals in inscrisuri, neglijenta in serviciu, trafic de influenta, constituire de grup infractional, frauda cu fonduri publice, nu a luat masurile ce se cuveneau, conform atributiilor Curtii de Conturi, asa cum sant mentionate in statutul de functionare al acestei institutii. S-a limitat la faptul de-al avertiza pe consilierul de achizitii cu privire la cele observate in actele verificate, in sensul ca sant fapte de natura penala, dar ca nu-l privesc pe el. De ce a procedat asa? De ce nu a luat masurile ce se cuveneau? Pentru ca, probabil a primit ordin de la protectorii primaritei Cretu, sa taca si sa inchida ochii. Acum se va intampla la fel? Va gasi ea o solutie financiara sa-i imbrobodeasca pe toti.

  2. Virgil 18 noiembrie, 2020 at 08:24 Răspunde

    Sa ne înțelegem! Nimeni nu va păți nimic, nici măcar nu-i va deranja poliția prea frecvent! Interesant e că unde are ginel câte o lucrare, hop și furtul de balast. Cum îl bagă în acte? Ar fi trebuit să avem un răspuns clar de când tot scrie dl Muraru. Semn că corupția a ucis totul. Că nu numai de spitale avem nevoie, stimabili, ci de un mediu sănătos, in care ginel și gașca și au băgat picioarele și din distrugerea lui fac milioane de euro.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.