Încă un succes pentru Ginel: contract de 7 milioane de lei încheiat cu CJ-ul condus de cumătrul Arsene

0
627

Firma Aqua Parc SRL Roznov, unde acționar majoritar este Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, a devenit, în ultimii ani, un partener de încredere al Consiliului Județean Neamț, condus de către Ionel Arsene. Cârcotașii au încercat să pună succesul firmei lui Ginel, devenită abonată la contractele cu statul, și pe seama relației pe care acesta o are cu Ionel Arsene. Pe lângă faptul că Ginel și Arsene sunt inculpați, în dosare diferite ce-i drept, primul pentru constituirea unui grup infracțional organizat, iar cel de-al doilea pentru fapte de corupție, pe cei doi îi mai leagă ceva – o relație de cumătrie. Arsene i-a botezat lui Ginel unul dintre copii. Bine, asta nu înseamnă că cifrele de afaceri a firmelor lui Ginel au explodat neapărat din această cauză. Zeci de contracte în valoare de sute de milioane de lei, toate încheiate în ultimii 4 ani, cu finanțare de la bugetul de stat. Consiliul Județean Neamț, dar și instituții subordonate se află pe lista de clienți ai cumătrului Ginel.

Ultimul contract, încheiat recent cu CJ Neamț, va aduce în conturile firmei lui Ginel 7,7 milioane de lei. Fără TVA.

Este vorba de contractul „Elaborare proiect tehnic și detalii de execuție, documentații pentru avize și acorduri necesare pentru obținerea autorizației de construire, asistență tehnică din partea proiectantului, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții ” Rețele de utilități Ansamblu Rezidențial Servicii Sociale în comuna Dragomirești, județul Neamț”

Contractul a fost atribuit în urma unui anunț de participare simplificat. Doar o singură asociere de firme s-a arătat interesată de contract și a depus ofertă. Din asocierea au făcut parte Aqua Parc SRL, în calitate de lider, SC Nela Trans (subcontractant pentru partea electrică), Mavgo Holding SRL (firmă controlată de Ginel) și Toporest SRL (firmă de proiectare). Valoarea estimată a contractului a fost de 7.976.969 lei, fără TVA, iar oferta câștigătoare a fost de 7.976.969 lei. Nu este prima dată când la licitațiile organizate de Consiliul Județean Neamț este depusă o singură ofertă. Au fost situații în care câștigătorul, asociere de firme din care făcea parte și Aqua Parc, a câștigat cu o ofertă puțin mai mică decât valoarea estimată.

Daniel MURARU

Citește și:

Aqua Parc, pe „val” de când cumătrul patronului este președinte de CJ. Contractele, mai mari ca niciodată

Deszăpezirea drumurilor județene, afacere pentru cei cu relații în lumea politică. Cum s-a împărțit „cașcavalul”

Ancheta DNA de la „Apele Române” se apropie periculos de afacerile lui Ginel. Cine l-a mituit cu 1 milion de euro pe fostul șef de la ANAR

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.