campanie electorala

Ministerul Finanțelor a restricționat accesul la informațiile despre cheltuielile bugetare

1
196

Reprezentanții Ministerului Finanțelor Publice au pus stavilă informațiilor privitoare la veniturile și cheltuielile instituțiilor statului. Transparența bugetară la Ministerul Finanțelor nu mai funcționează de mai bine de o săptămână și, deși au fost sesizați cu privire la acest aspect, reprezentanții ministerului nu au luat nicio măsură. Pagina http://www.transparenta-bugetara.gov.ro/transparenta-bugetara/index.htm nu mai poate fi accesată de zile bune, astfel că toate informațiile financiare ale instituțiilor publice (primării, școli, case de sănătate, direcții publice de sănătate, spitale, direcții agricole, inspectorate etc) nu mai sunt disponibile publicului larg. Este vorba despre bugetele individuale ale entităților, angajamentele bugetare, execuția bugetară detaliată, dar și despre fișele entităților publice, ce puteau fi lesne găsite în respectiva pagină. Practic, nu mai sunt disponibile informațiile referitoare la veniturile instituțiilor, care cuprind taxele și impozitele plătite de cetățeni, subvențiile pe care le primesc de la stat, cotele de TVA și impozit pe venit acordate pentru echilibrarea bugetelor locale, salariile primite de bugetari, cheltuielile pe care le fac cu diferite mărfuri și servicii, cu reparațiile drumurilor, cu învățământul, sănătatea, salubritatea etc.

Nu este de mirare, mai ales că, la nivel local, Fiscul, deși are purtător de cuvânt, nu poate oferi nicio informație privitoare la activitatea administrației județene, fără un aviz special. Motivul: cei de la „centru” au interzis comunicarea informațiilor, indiferent de subiectul abordat.

N.R.

Fiscul a restricționat furnizarea informațiilor publice. ANAF-ul nu vrea să știți cu câți bani contribuiți la bugetul statului

1 comment

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.