ACTUALIZARE. Consiliul Local Roznov, convocat de urgență. „Nu vreau ca toată lumea să arunce cu noroi în niște bieți bătrâni! Voi merge cu rezultatul testării în geamul mașinii”

0
801

ACTUALIZARE: Primarul orașului Roznov a convocat, de îndată în ședință extraordinară, Consiliul Local al Orașului Roznov pentru a discuta și analiza situația de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Roznov. Ședința va avea loc, începând cu ora 12.00, în aer liber, respectiv în parcul din localitate, pentru a fi respectate măsurile de distanțare fizică.

 

Situația de la Căminul pentru Persone Vârstnice Roznov, unde peste 40 de bătrâni au fost depistați pozitiv la testul pentru Covid – 19, va fi analizată astăzi de o echipă mixtă DSP – IJP Neamț. Totodată, la ora 10 este programată o ședință a conducerii Primăriei Roznov cu angajații centrului, pentru a fi stabilite măsurile ce vor fi luate în perioada următoare. 

Romeo Panaitescu, directorul Căminului pentru Persone Vârstnice Roznov, afirmă că nu dorește ca bătrânii din cămin să fie văzuți ca niște ciumați de către localnici.

„Sunt și acum în Căminul Roznov și voi fi cât va fi nevoie. Nu plec în niciun concediu, am depus doar o cerere. Cu riscul de a mă îmbolnăvi asimptomatic (ieri mi-am facut testul la o clinica privată și a ieșit negativ) , eu voi fi în cămin zi și noapte, până se va rezolva această situație. Chiar nu vreau ca toată lumea să arunce cu noroi în niște bieți bătrâni. Nu au nicio vină! Deja suntem văzuți ca niște ciumați prin localitate. Voi merge cu rezultatul testării în geamul mașinii, iar dacă se va dori, pot pune la dispoziție toate termometrizările, inclusiv cea de ieri făcută de medici”, a declarat Panaitescu.
Într-un comunicat de presă, directorul căminului afirmă că a cerut DSP-ului testarea bătrânilor încă din luna iunie, însă solicitării nu i s-a dat curs: „În luna iunie a fost trimis la DSP un asistent medical pentru a face instructajul privind modul de recoltare și transmitere a probelor COVID, dar acesteia i s-a spus ca vor fi chemate toate asistentele pentru a face respectivul instructaj. Ulterior, pe data de 26 iunie 2020, am solicitat, în scris, testarea tuturor rezidenților și a personalului, solicitare la care DSP Neamț nu a dat curs, totul rezumându-se doar la discuții telefonice cu d-na dr. Pipirigeanu. În Caminul pentru persoane vârstnice Roznov toți rezidenții și angajații au fost termometrizați, consultați și le-a fost măsurată, cel puțin de două ori pe zi, saturația de oxigen. Există, încă de la începutul pandemiei, aceste registre de evidență. Procedurile au fost făcute doar de asistenți medicali și supervizate în permanență de medic. Și în momentul de față toate aceste persoane sunt asimptomatice. De menționat că procedura de admitere în Căminul pentru persoane vârstnice Roznov impune o testare COVID, testare ce a fost făcuta și prezentată. Există copie în fiecare dosar medical. De asemenea, întreg personalul a fost testat, inclusiv în perioada stării de urgență și, chiar dacă rezultatele au fost comunicate cu 10 zile întârziere, în acea perioadă, de DSP, cu scuza că s-a uitat transmiterea lor, toate testele au fost negative. Având în vedere faptul că rezidenții și personalul testat sunt cu toții asimptomatici, având în vedere acuratețea rezultatelor și modul în care s-a făcut testarea, vom solicita, în următoarele zile, o noua testare la un laborator privat”.

Daniel MURARU

Citește și:

Focar de Covid-19 la căminul de bătrâni din Roznov. Aproape toți bătrânii sunt infectați

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.