Gâlceavă în partidul lui Ponta. Și șeful filialei Târgu-Neamț și-a dat demisia

3
745

După demisia, de acum câteva săptămâni, a lui Tomică Pintilie, coordonatorului organizației Pro România Bicaz, partidul lui Victor Ponta mai primește o lovitură în județul Neamț: președintele organizației târgnemțene a renunțat la funcție, iar odată cu el și alți doi membri din conducere. Ștefan Pricope afirmă că la mijloc a fost vorba de discuții și reproșuri din partea conducerii județene pe tema colectării cotizațiilor, dar și de faptul că șefii de la Piatra-Neamț au impus un consilier local PNL drept candidat la Primăria Târgu-Neamț, decizie care i-a nemulțumit pe cei din Pro România Târgu-Neamț.

„Am intrat în politică pentru prima data în viața mea, cu speranța că acest partid va fi diferit de toată clasa politica existentă și cu mare încredere în cuvintele domnului Ponta că acest partid va fi diferit. Am înființat organizația, am găsit sediu, totul cu resurse proprii, fără nici un ajutor din partea nimănui. Am încercat să atrag oamenii spre acest partid fără a le cere ceva, însă acest lucru a deranjat organizația județeană, o persoană importantă spunând că un bun coordonator trebuie să fie capabil să strângă cotizații de la membri, lucru cu care eu, domnul Tomică de la Bicaz, dar și alți câțiva colegi nu am fost de acord. Probabil, din această cauză nu am mai fost chemat nici la ședințele comitetului permanent județean din care făceam parte. Domnul Harbuz face o politică dictatorială, iar dacă cineva i se împotrivește țipă la el sau îl elimină din organizație. În momentul în care prezinți un candidat, cred că trebuie să te consulți cu toți membrii biroului permanent județean, pentru a valida acea persoană. La noi, la Târgu-Neamț, ni s-a impus o persoană ca să candideze pentru funcția de primar la Târgu- Neamț, un domn consilier local de la PNL, fără a avea dreptul de a contesta acest lucru. În urmă cu câteva zile, mi s-au făcut poze pentru care mi-au luat 200 de lei, pentru că atunci eu eram candidatul Pro România la Târgu-Neamț. Cu toate acestea, după câteva zile, m-au chemat la Piatra-Neamț ca să-mi spună că este alt candidat în locul meu pe motiv că are bani. Asta în condițiile în care eu și colegii mei ne-am implicat serios, am creat o imagine bună partidului. Ne-am trezit în postura de a alege: ori cu candidatul adus de județ, ori plecăm. Noi am ales să plecăm. L-aș întreba pe domnul Ponta… unde este acel partid nou, cu oameni noi și cu principii noi despre care tot vorbiți mereu? Eu văd același partid, aceleași persoane, dar sub un alt nume. Nu mai induceți lumea în eroare!” a declarat Ștefan Pricope pentru atacul.ro.

Stabilirea candidatului s-a făcut în urma unei analize obiective”

Reprezentanții Organizației Neamț a Pro România resping acuzațiile lui Ștefan Pricope, afirmând că stabilirea candidatului pentru funcția de primar la Târgu-Neamț s-a făcut după o analiză obiectivă a activității organizației târgnemțene.

„Cei trei reprezentanți ai PRO Romania Târgu-Neamț au avut aceeași opinie cu domnul Pintilie la momentul Bicaz, mai precis, că membrii nu trebuie să-și plătească cotizația în cadrul partidului, cotizație obligatorie prin legea de organizare și funcționare a partidelor – ulterior au revenit și și-au plătit cotizația de membri. Stabilirea candidatului s-a făcut în urma unei analize obiective a activității organizației Târgu Neamț, încercându-se eficientizarea activității electorale a organizației. Atitudinea <<dictatorial>> a venit din partea domnului Ștefan Pricop, care a încercat să-și impună punctul de vedere, refuzând orice dialog. Decizia i-a aparținut în momentul în care s-a ridicat de la masă și a decis să plece, deși domnul Harbuz i-a propus să facă parte în continuare din echipă. În momentul în care s-a validat candidatul la Primăria Târgu-Neamț din partea PRO România, deși până atunci Ștefan Pricop nu și-a anunțat intentia de a candida la funcția de primar, brusc și-a adjudecat candidatura, spunând că el nu poate colabora cu domnul Iliescu (nominalizat pentru candidatură) și a început să îi aducă acuze domnului Harbuz. Având în vedere că restul organizației a acceptat candidatura, cele trei persoane s-au aflat în afara votului partidului. Ba mai mult, a doua zi după anunțarea demisiei din partid, domnul Ștefan Pricop a încercat să dea declarații în presă în calitate de Coordonator PRO România Târgu-Neamț, deși nu mai avea această calitate. PRO România promovează dialogul, consensul, nu politica pumnului în gură, indiferent de cine o aplică. Dar probabil că libertatea oferită de un partid foarte tânăr este prost înțeleasă și se ciocnește cu metehnele frecvent întâlnite în partidele mari. Această discuție nu a avut loc doar cu coordonatorul Liviu Harbuz, ci în plenul Biroului Executiv Județean al PRO România. Domnul Pricop a exclus orice colaborare cu domnul Iliescu, candidatul PRO, neînțelegând că o organizație este bazată pe munca în echipa, nu de orgolii personale. Încercarea de a aduce reproșuri conducerii PRO România Neamț în conditiile în care el a refuzat orice colaborare invocând imposibilitatea de a face echipă cu domnul Iliescu (propunerea de candidat al PRO Romania Târgu-Neamț)”, afirmă reprezentanții Organizației Județene Neamț a pro-România.

 

 

3 comments

  1. Virgil 27 iulie, 2020 at 15:58 Răspunde

    Este mare pacat de cei care au venit cu sperante in acest partidulet. Harbuz a revenit la vechile metehne invatate la PSD. A adus renegati de prin alte partide. Pe madam Arcan a cules-o exact cand toti fugeau de ea. O individa care ii pupa pe Veorica, Dragnea si Arsene, aducea elogii din orice pozitie, si-a instalat meteoroloaga in bichini pe post de sef al functionarilor publici in conditiile in care nu a fost niciodata functionar. O fripturista care a calcat pe cadavre. A mai adus Harbuz un “tehnocrat” psd-ist, Chitei. Un personaj care incearca sa isi creeze o imagine de intelectual dar profund putred prin prisma sustinerilor. A avut doar functii in care a fost sustinut, singurul pas gresit facandu-l cand a dat concurs pt administrator public la CJ si l-a picat fiind singurul concurent. Asta pentru ca-i fusese recomandat lui Arsene ca pe un geniu din Carpatii Damucului si Borlestiului, dar nu a fost in stare sa raspunda la niste intrebari elementare despre administratie. S-a mai organizat un concurs cu castigatorul declarat dinainte. Un personaj foarte lunecos care te cumpara cu vorbe pretioase si aparent inteligente dar daca-l scuturi nu raman decat ginei din el. Astea sunt varfurile lui Harbuz si e normal ca lumea sa plece. Apropo, cautati o singura declaratie in care Chitei sa-l vorbeasca de rau despre Arsene. Una singura. Cu acestea fiind spuse, draga tovarase Harbuz, nu cred ca faci 5% in judet.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.