Două străzi de pe Pietricica, modernizate cu 4 milioane de lei. Lucrările, executate de o firmă „prietenă”

1
1020

Primăria Piatra-Neamț a încheiat, recent, două contracte pentru modernizarea străzilor Schitului și Lutăriei, situate în cartierul Pietricica. Valoarea totală a celor două contracte este de 3.875.563 lei, fără TVA, iar lucrările sunt executate de firma Invest Plus SRL, controlată de Gabriel Cristian Popa, fost membru PDL, fost președinte al organizației PMP Piatra-Neamț. În prezent, Cristian Popa (foto) nu mai este membru PMP, în schimb este apropiat de organizația PNL Piatra-Neamț, condusă, până acum câteva luni, de primarul Dragoș Chitic.

Firma Invest Plus SRL este una dintre societățile abonate la contractele cu Primăria Piatra-Neamț, în ultimii ani câștigând diverse lucrări în valoare de milioane de euro. De asemenea, Invest Plus execută și diverse lucrări pentru Publiserv SA, firma Consiliului Local Piatra-Neamț.

Ultimile două contracte, pentru modernizarea străzilor Lutăriei și Schitului, au fost atribuite firmei lui Popa prin procedură simplificată pe sistemul electronic de achiziții publice. Doar în cazul licitației pentru strada Lutăriei, Invest Plus SRL a avut concurență, o firmă din București, însă asta nu deranjat cu nimic ca oferta câștigătoare să fie mai mare cu 2 lei și 1 ban decât valoarea estimată a contractului.

Primul contract a fost semnat pentru strada Lutăriei (aprox. 0,8 km), valoarea fiind de 1.531.563 lei. Primăria a publicat anunțul în data de 12 martie 2020, iar pe 23 aprilie era declarat câștigătorul: Invest Plus SRL Piatra Neamț. În cursă, pe lângă firma câștigătoare, a intrat și societatea Mural Serv  București. Din Comisia de evaluare, numită prin dispoziția primarului Dragoș Chitic, au făcut parte Cristina Moroșanu (președinte), Rocsana Potlog (membru) și Radu Boțu (membru).

La cel de-al doilea contract, modernizarea străzii Schitului (aprox. 0,9 km), lucrurile au mers și mai bine pentru Invest Plus SRL, pentru că, de această dată, nu a mai avut niciun concurent. Primăria Piatra-Neamț a publicat anunțul pe 8 mai, iar pe 5 iunie contractul era atribuit firmei lui Cristian Popa. Din Comisia de evaluare, numită prin dispoziția primarului Dragoș Chitic, au făcu parte Cristina Moroșanu (președinte), Rocsana Potlog (membru) și Marina Gavril (membru).

Valoarea estimată a fost de 2.344.071,37 lei, fără TVA, iar oferta câștigătoare a fost de 2.344.000 lei, adică cu 71,37 lei mai mică decât valoarea estimată.

 

Anul trecut, firma lui Popa a încasat peste 1,7 milioane de lei pentru 616 metri de canalizare și 288 metri de străzi modernizate, tot în cartierul Pietricica. Pentru lucrări de asfaltare pe o lungime totală de 288 metri (Sânzienelor și Orhideelor) și lucrări de canalizare pluvială pe o lungime de 616 metri (Orhideelor, Begoniei, Sânzienelor, Lutăriei și Pietricica), primăria a plătit 1.768.340 lei, TVA inclus.

Cifra de afaceri a firmei Invest Plus s-a triplat într-un an

Anul 2019 a fost unul excelent pentru firma Invest Plus SRL, care are principal obiect de activitate „lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale”. Astfel, firma lui Popa a avut o cifră de afaceri de 9.243.795 lei și un profit de 3.126.679 lei, cu 9 angajați.

În 2018, Invest Plus SRL a avut o cifră de afaceri de 3.825.927 lei, un profit de 2.226.709 lei și 8 angajați. Așadar, cu doar un angajat în plus, firma lui Popa a reușit aproape să-și tripleze cifra de afaceri.

Daniel MURARU

Citește și:

Ce nu s-a spus despre strada care duce spre nicăieri. Sute de mii de euro, pentru ce?

1 comment

  1. Stefan 28 iulie, 2020 at 09:39 Răspunde

    Si Chitic spune ca nu are bani?!520.000 de euro pentru mai putin de un kilometru de strada , care nu duce nicaieri?!Pretul e umflat cu cel putin 40%!De fapt, asta se vede si in profiturile firmei respective!Dragi cetateni , votati-i in continuare pe acesti oameni capabili si cinstiti!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.