GALERIE FOTO cu „adăpătorile pentru animale”. Dosar penal pentru cariera de nisip din vârful dealului

12
3240

Cu o întârziere de o zi, după ce au ratat startul și posibilitatea de a depista în flagrant mai multe camioane care transportau nisip din cariera ilegală din apropierea satului Ghelăești, comuna Bârgăuani, la balastiera lui Ginel din comuna Săvinești, polițiștii nemțeni au demarat o anchetă penală pentru a elucida cazul. Anchetatorii sunt obligați să afle multe, inclusiv cum a fost posibil ca, timp de două săptămâni, cineva să distrugă efectiv un vârf de deal, fără ca nimeni să nu observe. În acest sens, a fost întocmit și un dosar penal.

Cercetările preliminare, care au inclus și alte autorități ale statului, respectiv Garda de Mediu care s-a autosesizat imediat după publicarea articolului în atacul.ro, Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț etc, au scos la iveală probleme foarte grave. În primul rând, cariera funcționa fără niciun fel de autorizație de la primărie, Mediu ori de la alte autorități. Persoana responsabilă, un bărbat apropiat de-al lui Gheorghe Vlasie – „Ginel”, le-ar fi declarat anchetatorilor că deține titlu de proprietate pentru terenul respectiv, însă nu a putut prezenta și un document în acest sens. Chiar dacă terenul ar fi fost al lui, nu înseamnă că avea dreptul să excaveze fără avize și autorizații. De asemenea, persoana respectivă a precizat că nu este vorba despre niciun fel de carieră de nisip, ci de lucrări pentru construirea unor „adăpători pentru animale”. Culmea, același lucru ni l-a spus și nouă viceprimarul comunei Bârgăuani, Titi Osaciuc. Bineînțeles, varianta „adăpătorilor pentru animale” este o balivernă, niciun om întreg la minte nu are cum să creadă o astfel de născocire. De altfel, fotografiile pe care le-am realizat la fața locului indică clar că nu are cum să fie vorba în niciun caz despre adăpători pentru animale.

Nu știm ce explicație a oferit pentru transportul nisipului la balastiera societății Aqua Parc SRL, ce aparține lui Ginel. Ceea ce putem noi să le spunem anchetatorilor este că, în urmă cu câteva luni, în apropierea locului unde au găsit acum excavatoare, a fost săpat într-un alt deal, iar nisipul rezultat a fost transportat tot cu camioanele. Bănuim unde, că probe nu aveam. Dar mai bine știu cetățenii care locuiesc în zonă și care ne-au spus că aceleași camioane au cărat nisip și în iarnă.

După apariția articolului, camioanele au dispărut. Întârzierea cu care au acționat polițiștii, deși aveau informații certe, a dus la ratarea șansei de a depista în flagrant vinovații și celelalte „victime colaterale”. Ar fi fost interesant de știut ce documente dețineau conducătorii auto pentru nisipul transportat.

Probabil că o anchetă internă în Inspectoratul Județean de Poliție Neamț ar fi binevenită. Nu de alta, dar să aflăm și noi ce i-a reținut pe polițiști să intervină când trebuia și de ce nu au cerut măcar colegilor de pe traseu să oprească în trafic și să controleze camioanele. Acestea, 12 la număr, au circulat aproape două  săptămâni, zi de zi, din apropierea satului Itrinești și până la Săvinești, adică pe două drumuri județene și un drum național, fără ca niciun echipaj de poliție să le oprească și să verifice încărcătura și documentele.

Daniel MURARU

Citește și:

Indolență sau corupție? Poliția protejează afacerile lui Ginel

Vicele de Bârgăuani, despre cariera de nisip din vârful dealului: „Fac adăpători pentru animale!  Știe și de la Consiliul Județean, au aprobări, au tot!”

Dosarele X și cariera lui Ginel din vârful dealului. „Cară nisip de două săptămâni, dar nimeni nu știe?”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

12 comments

  1. Daniela 10 aprilie, 2020 at 19:31 Răspunde

    Sesizari si dosare penale, zac ascunse si neinvestigate. De ce? Pentru ca „titularii” lor alimenteaza cu numerar serios, conturile multora care ar trebui sa-i intrebe de sanatate. Si uite asa trece timpul, faptele se prescriu si toata lumea este bine mersi. Auzi, adapatori pentru animale! Poate sint, dar pentru animalele astea care ne toaca banii. Poate de Covid 19, vom scapa, dar de leprele astea nici gind, fie de dreapta, fie de stanga.

  2. Vladimir 10 aprilie, 2020 at 19:43 Răspunde

    Asa ar trebui, sa fie arestati, dar cine s-o faca? Ziaristul? Ca mi s-a parut ca asta mai urma!
    Felicitari, dle Muraru! Inca o dovada de profesionalism! Dupa cum spuneam, nici un coleg nu va sare in ajutor, de fapt ne sare, pentru ca toti suntem furati, toti suntem mintiti, tratati cu indiferenta. Au
    schimbat macazul si … traiasca PNL-ul, nu-i asa? E rusinos! Nesanatos pentru cei care inca mai au incredere si indiscutabil dezgustator.
    Tot respectul, dle Muraru!

    • Daniela 11 aprilie, 2020 at 00:07 Răspunde

      Daca nu a lins clanta primaritei Cretu Vasilica, acum respectivul probabil va fi bun de plata. Asa-i modelul la Dobreni. Poate-l ajuta primarita si-i transforma amenda in munca in folosul comunitatii. Depinde cine l-a amendat pe dl proprietar. Sa nu fi fost amendat chiar din ordinul ei. Se pricepe foarte bine la asemenea „actiuni”. Strange bani pentru „donatii” catre finii ei.

  3. petro.@ 10 aprilie, 2020 at 20:43 Răspunde

    Hauleo,!! unde este „Premiantul” si „seful de promotie PAVALEANU” dar Marinarul STELIAN MIHAILA proaspat pensionar!!??????????? s-a dus dra….. activitatea Sistemului de Gospodarire a Apelor Neamt si Administratiei Bazinale de Apa SIRET BACAU,!! cu atatea premianti ca MARCOCI, POPESCU MIHAIL zis „combinatorul”, AGALEANU sofer de curse , demoazelele care frecau menta la ABASiret si SGA NEAMT, inspectori de treseu auto care au busit masini ale ABASiret in plimbari zilnice!!! toti protejati si acoperiti de concurerea tehnica veche a A.B.A.SIRET si RELU ADAM cel cu DOSARE PENALE ( S.C. PREST SERV S.A. MOINESTI poate ati uitat), ingropate la Parchetul BACAU RUSINE!!! care a bulibasit legislatia si activitatea !!

  4. FLORIN 11 aprilie, 2020 at 07:21 Răspunde

    Nu se va intampla nimic.
    Au deschis o ancheta care nu se va finaliza in nici un fel sau se va bagateliza .
    Doar sa fie acolo daca vreodata se schimba conducerea de la IPJ si ii ia la intrebari.
    Nu ai cum sa faci anticoruptie cu procurori corupti la fel cum nu poti sa faci anchete corecte cu politisti corupti.
    Pentru a se schimba ceva in tara asta trebuie sa scapam mai intai de judecatorii,procurorii si sefii din politie corupti.
    Cum facem treaba asta daca toti sunt inruditi intre ei si formeaza o caracatita care controleaza actul de justitie din aceasta tara?
    Pentru asta trebuie ca,conducerea acestei tari sa fie preluata de cetateni.
    In prezent cei pe care ii alegem sunt niste marionete ale statului mafiot datorita faptului ca sunt santajabili si implicit corupti.
    Acesti politicieni nu reprezinta cetateanul ci statul mafiot.
    Schimbarea va veni atunci cand vom iesi in strada pentru ca noi cetatenii sa preluam puterea din mainile statului mafiot
    Altfel nu se poate.

  5. sorina.@ 12 aprilie, 2020 at 08:34 Răspunde

    Domnul Florin nu fiti pesimist! De la acesta situatie totul se va termina cu gasca ” soseta – arsene – Ginel ” se duce tare la vale, spre Vaslui, Iasi , Bacau, Racova, Jilava !! treaba este bine ” lucrata” profesionist si este de” neintors”! vorbim!!

  6. Daniela 12 aprilie, 2020 at 22:20 Răspunde

    Cind va pleca, sa nu uite sa-l ia si pe hangiul Asaftei&Comp. La CJ Neamt, nimic nu se intampla fara sa ciuguleasca si hangiul ceva din „potol”. Tare-i mai pasa de nemteni!

  7. Cristi 19 aprilie, 2020 at 17:39 Răspunde

    Ohooo…nici nu-ți imaginezi de câte ori! Malefică! Dar poate s-o găsi cineva să o pună la punct! Fb – ul ei sau al comunei?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.