Vicele de Bârgăuani, despre cariera de nisip din vârful dealului: „Fac adăpători pentru animale!  Știe și de la Consiliul Județean, au aprobări, au tot!”

4
3650

 

Cariera de nisip apărută în urmă cu aproximativ două săptămâni pe un deal situat la granița comunelor Mărgineni și Bârgăuani a prins pe picior greșit autoritățile locale care nici acum nu știu cărei localități îi aparține terenul de pe care se exploatează nisip. Titi Osaciuc (foto), viceprimarul comunei Bârgăuani, ne-a spus inițial că nu știe ce se petrece acolo, dar se va informa. După aproximativ o oră, vicele de Bârgăuani a revenit cu telefonul, oferind noi informații despre cariera de nisip: „Vor să facă adăpători pentru animale, un puț, dar e pe perimetrul lui Dochia, nu la noi! Știe și de la Consiliul Județean, au aprobări, au tot. Acolo e teritoriul lui Dochia!”

Așadar, Titi Osaciuc a pasat responsabilitatea în curtea comunei Dochia, afirmând că cei din primărie vor să facă adăpători pentru animale, terenul fiind proprietatea Dochiei. Ce treabă o fi având Consiliul Județean cu adăpătorile pentru animale?

Aici (foto), spune vicele Osaciuc, comuna Dochia construiește adăpători pentru animale. Chiar așa o fi?

„Nu știu de unde cară atâta pământ, au o săptămână…”

Cum zona în care se află cariera de nisip este destul de departe de teritoriul comunei Dochia, l-am contactat pe Constantin Păduraru, primarul localității. Edilul ne-a spus clar că terenul nu este al comunei Dochia și că nu a auzit de niciun proiect pentru construirea vreunei adăpătoare pentru animale.

„Eu am auzit că este un program pe drumul 157 H, care face legătura cu Dochia – Bălușești – Itrinești – Mărgineni, peste pe un deal, și sapă pentru a traversa dealul acela. Eu așa am înțeles. Nu este în Dochia terenul acela! Drumul, pe care trec camioanele încărcate cu nisip, trece pe la noi prin comună și am zilnic reclamații de la oameni că le dărâmă casele. Nu știu ce să fac, pentru că eu nu pot să opresc circulația. Acolo, indiferent de ce s-ar zice, e terenul Bârgăuanilor și al Mărginenilor, nu al comunei Dochia. Nu facem noi acolo nicio adăpătoare pentru animale! Cine să spună așa ceva??? Nu știu cine cară și nu știu de unde cară atâta pământ, au o săptămână, nu știu… Ei dau vina de la unul la altul, deși e pe teritoriul lor. Dar, dacă vă uitați pe hartă, vedeți că terenul e al lor, al celor două comune Mărgineni și Bârgăuani. E clar al lor! Itrinești nu este în Dochia”, a declarat primarul Constantin Păduraru.

Vasile Rotariu, primarul comunei Mărgineni, a declarat, după ce a văzut poziția carierei pe google maps, că terenul se află pe terenul comunei Bârgăuani. Acum rămâne de văzut ce se întâmplă exact acolo, dacă exploatarea de nisip se face legal. Zilnic, zeci de camioane cară cantități uriașe de nisip la stația de sortare ce aparține firmei Aqua Parc SRL, deținută de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț.

Daniel MURARU

Citește și:

Dosarele X și cariera lui Ginel din vârful dealului. „Cară nisip de două săptămâni, dar nimeni nu știe?”

4 comments

  1. vela. 8 aprilie, 2020 at 16:51 Răspunde

    Ce vrajeala au in ei ambii primari!! nu stiti ! O sa stitii cat de curand! ar trebui! este timpul sa stiti dupa 30 de ani ca orice autobasculanta cu marfa care intra pe un DC, DJ, DN in situatie de Ordonanta de URGENTA care NU ARE ACTE POATE FI CONFISCAT DE STATUL ROMAN ai auzit nea ROTARU nea PADURARU !!! si daca convoiul de basculante trece cu marfa MOCA pe drumurile comunelor ale cetatenilor nu ale voastre ca sa vazut ce interes aveti pentru ele!!! trebuie si puteti sa le controlati sau sa anuntati la 112!!!! Vor urma surprize ! surprize dar nu cu Zana Surprizelor !!

  2. Liviu 8 aprilie, 2020 at 19:11 Răspunde

    Va dati seama ce idioti conduc aceste comune? Care conduc mase de asistati sociali votanti de ciuma rosie. Habar nu au care sunt limitele administrative ale comunelor pe care le conduc. O adunatura de analfabeti. Nici macar nu se pot pune de acord asupra unei explicatii, atat debidioti sunt. Se vede din avion hotia. DNA, aveti echipamente de protectie?

  3. Maria 5 septembrie, 2020 at 10:13 Răspunde

    Un viceprimar cu (***) clase la asta se pricepe. Mai nou , candideaza la funcția de primar din partea partidului Pro România și va puteti imagina ce ar putea face pentru această comună daca el nu cunoaște nici hotarele comunei ( fata de presa și hotiile celor de la conducerea primăriei….consilierul primarului, contabilul sef, secretarul și bineînțeles el). Cu oameni unu si unu a fost condusă comună Bargauani în ultimii 12 ani si se vad realizările cu care se mîndresc. Bravo lor ! Votații oameni buni ca să ne plângem de milă încă 4 ani când om vedea ce impozite o să pună. Fiți atenți și votați schimbarea, un primar competent cu studii și prezența, care să știe să acceseze fonduri europene și pentru comună noastră. Doamne ajută!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.