Ginel, cumătrul lui Arsene, dă încă o lovitură: contract de peste 250 de milioane de lei cu CNAIR

3
3162

Firma Aqua Parc SRL, în calitate de lider într-o asociere de zece firme, a câștigat o importantă licitație organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru proiectarea și execuția a peste 70 de kilometri din DN 28B, ce face legătura între orașele Târgu Frumos și Botoșani. Licitația a fost lansată în martie 2019, când ministrul al Transporturilor era Răzvan Cuc, amicul lui Ionel Arsene și cumătru cu Gheorghe Vlasie, zis și „Ginel”, patronul firmei Aqua Parc SRL Roznov și omul care controlează cel puțin alte două firme de construcții – Mavgo Holding SRL și Stef Edil SRL. Bătălia pentru contractul a cărui valoare a fost estimată la 268 de milioane de lei, s-a dat în trei, de afacere fiind interesate alte două asocieri de firme puternice.

Faptul că Aqua Parc SRL are mari probleme cu reabilitarea porțiunii din DN 15 (Bicaz-Poiana Largului), pe o distanță de aproximativ 44 de kilometri, nu a împiedicat-o să câștige un nou contract cu CNAIR, instituție aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Investiția de la Neamț (Bicaz-Poiana Largului), în valoare de zeci de milioane de euro, face obiectul unei anchete penale care are la bază un raport al Corpului de control al ministrului Transporturilor, Lucian Bode. Acesta a făcut, recent, o vizită în județul Neamț, unde a vizitat principalele proiecte ale CNAIR, inclusiv drumul Bicaz – Poiana Largului, care a rămas neterminat. Oficial, se spune că lucrările au fost sistate din cauza sezonului rece, însă iarna blândă ar fi permis continuarea lucrărilor.

La finalul vizitei din Neamț, ministrul Bode s-ar fi întâlnit, într-un loc ferit de ochii curioșilor, cu Gheorghe Vlasie, dar și cu câțiva lideri ai PNL Neamț. Întâlnirea este suspectă, dacă ne gândim la cât de vehement era ministrul liberal după ce a primit raportul despre lucrarea Bicaz – Poiana Largului, dar și pentru faptul că a fost ținută la secret.

Există voci care afirmă că ministrul trebuia să se întâlnească cu cel care este responsabil pentru lucrarea de pe DN 15, însă nimeni nu au suflat o vorbă despre această întrevedere.

 

Orban, critic la adresa lui Arsene pentru DN 15 Bicaz – Poiana Largului

 

În decembrie, premierul Ludovic Orban analiza, la un post de televiziune central, investiția de zeci de milioane de euro pentru reabilitarea DN 15 Bicaz – Poiana Largului (242+200 – km 286+250), drum afectat de alunecări de teren de mai bine de un deceniu. Premierul a prezentat proiectul drept exemplu de afaceri oneroase ale baronilor PSD.

„Să vă spun ce-au făcut, de exemplu, la Neamț, știți, e DN 15, în jurul Lacului Bicaz. Pe DN 15, pe baza unei evaluări vizuale, făcute de ISU județean, în urma unor ploi, au semnat un contract prin încredințare directă cu niște firme apropiate de baronul din zonă, adică firma cumătrului președintelui Consiliului Județean, Ionel Arsene, cu domnul Ginel, un contract de 80 de milioane de euro, contract, așa cum spuneam, semnat prin încredințate directă. Nu mai spun cum se derulează contractual ăla. Din bani publici, din taxele și impozitele plătite de cetățean”, declara, ajutat și de moderatorul emisiunii, Ludovic Orban.

S-a spus că respectivul contract a fost oferit cu dedicație firmei controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele PSD Neamț. Noul ministru liberal de la Transporturi, Lucian Bode, și-a pus Corpul de Control să verifice contractul, iar concluziile au fost trimise la DNA – Serviciul Teritorial Bacău. Procurorii ar fi cerut deja documente și de la unele instituții nemțene. Chiar dacă noii șefi liberali ai acestor instituții refuză să confirme, atacul.ro a aflat că anchetatorii sunt interesați, în primul rând, de hotărârile Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU). Acestea au permis autorității contractante, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), să ofere lucrarea fără a mai organiza licitație.

”Urgență” de peste un deceniu

Plecând de la ideea că au de-a face cu o situație de urgență, ceea ce este total neadevărat, problemele cu alunecările de teren de pe acel drum datând de peste un deceniu, CNAIR a solicitat, pentru executarea lucrărilor, oferte de la firmele Aqua Parc SRL, Mavgo Holding SRL, Stef Edil SRL și Danlin XXL. Dacă Aqua Parc SRL este controlată direct de Ginel, care este și asociat unic, Mavgo Holding SRL și Stef Edil SRL sunt controlate tot de Ginel prin interpuși. Singura firmă din această ecuație care nu are treabă cu Ginel este Danlin XXL SRL. Aceasta, împreună cu Aqua Parc SRL și Mavgo Holding SRL au depus o ofertă comună și au câștigat contractul în valoare de  253.892.449 de lei, fără TVA, respectiv 302.132.013 lei, cu TVA inclus. Valoarea estimată fusese cu 3 milioane de lei mai mult. Este evident că o lucrare care nu avea nicio treabă cu situațiile de urgență, așa cum atacul.ro a mai spus-o, a ajuns să fie executată, în cea mai mare parte, de firmele controlate de Ginel, cumătrul lui Arsene.

Daniel MURARU

Citește și:

DNA anchetează, amicii baronilor PSD prosperă. Cumătru Ginel a ajuns cu lucrările la Bistrița-Năsăud. Încrengături de milioane de euro

De ce a oprit CNAIR lucrările pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului?

(VIDEO/FOTO) În ce hal arată DN 15 Poiana Largului-Bicaz. Lucrările au fost sistate, promisiunile curg

 

 

 

3 comments

  1. Liviu 26 martie, 2020 at 07:37 Răspunde

    Si vreti sa ne spuneti, domnule Muraru, ca nu este o cardasie ordinara intre PSD si PNL???? Au schimbat ministrul, seful CNAIR si castiga tot…Ginel. Este inca un exemplu ca toti sunt parteneri de hotii, Arsene, Mugurel, Orban. Toti! Iar marele ministru care latra pe la tv se intalneste pe ascuns cu gasca lui Arsene. Indivizii astia de ce nu ies public sa explice sau sa infirme acuzatia ca s-au intalnit. Nu e pe persoana fizica. Dar si lipsa reactiei este una care spune multe. Cred ca este destul de clar cine este liantul. Se stie de multa vreme ca Mugurel este unul dintre personajele cele mai periculoase din judet, care a jucat dublu mereu si si-a vandut/tradat colegii. El a organizat si intalnirea cu ministru. Intrebati orice liberal sa va spuna ca Mugurel nu face nimic, niciodata, gratis!!!!

  2. nona. 28 martie, 2020 at 08:46 Răspunde

    Nu se vede clar ca dupa valva facuta de ” ministrul Mediului si Apelor ” meserias de al lui FENECHIU cu balastierele de pe Siret la Mircesti si Scheia, dupa depozitele de deseuri neconforme care ard noatea dupa incineratoarele mortii de l Buzau , Ploiesti sa facut LINISTE se anunta un control comun la depozitul pe ca l-a facut FLUTUR si mafia din Suceana in creierul muntilor la judetul Suceava !!!! Ati mai auzit ceva!!?????????????NIMIC!! Orban omul cu mandolina a dat ordin sa se puna batista pe tambal!! oamenii s-au lamurit de mult si cu iohanis care nu i-a atitudine publica fata de ” masurile” celor care l-au ajutat sa castige al doilea mandat! Ai grija Cozmanciuc oamenii sunt cu ochii pe voi ca pe butelie!!! Si sfatuiti-l pe LAZAR sa termine cu propaganda ieftina, ridiciola, poze la greu la actiuni cu jandarmii,trupe speciale, politie, pompieri pentru asi face publicitate ! Mai ramane sa il vedem la turela unei amfibii!! RUSINE!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.