„De ziua polițiștilor, managerii incompetenți i-au trimis din nou la moarte!”

2
1509

Domnule Ministru Marcel Vela, domnule secretar de stat Bogdan Despescu, domnule secretar de stat Raed Arafat, domnilor prefecți, domnule Inspector General Liviu Vasilescu, domnilor șefi de inspectorate de poliție și jandarmi,

Cănărau Ioan mă numesc. Sunt vicepreședintele Sindicatului Polițiștilor Europeni Europol.
Sunt extrem de îngrijorat de posibilele repercusiuni ale acțiunilor din prima noapte de restricții de circulație asupra polițiștilor care au fost folosiți, a nu știu câta oara, carne de tun în fața morții.
Acțiuni care trebuiau să fie discrete, în opinia mea, le-ați transformat în campanii personale de imagine prin titluri pompoase din presă ce anunțau prezența șefilor, care, de fapt, au stat ascunși la o distanță sigură față de persoanele verificate. Nu și polițiștii pe care, probabil, i-ați instruit să stea nas în nas cu persoanele verificate, să le vorbească conducătorilor auto băgând capul în mașină, să urce în autobuze și să intre în contact cu pasagerii luându-le în mâini actele, adeverințele, documentele, etc, în ciuda faptului că interdicțiile impuse de ordonanțele militare sunt obligatorii pentru toată lumea. Procedurile, în acest sens, spun foarte clar că nu se iau documentele în mână, se discută de la distanță etc. Nu a fost tocmai așa, iar presa chemată de domniile voastre pentru a relata mărețele realizări manageriale și cât de pricepuți sunteți în a gestiona criza pandemiei din România, a filmat cum unii polițiști pupă, practic, conducătorii auto sau, așa cum am zis mai sus, intră în contact direct cu persoanele verificate.
La ce ne putem aștepta în viitorul apropiat? Posibil, la foarte multe cazuri de polițiști infectați, iar efectul de domino ar putea paraliza activitatea Poliției Române.
De ziua polițiștilor, managerii incompetenți i-au trimis din nou la moarte.
Nimeni dintre cei care au greșit nu vor răspunde niciodată pentru acțiunile lor criminale, că așa-i obiceiul în minister, obicei devenit lege, pentru unii.
Vă rugăm, de fapt, vă implorăm, nu-i mai tratați pe polițiști ca pe niște cifre în statistici! Instruiți-i așa cum ar trebui să fiți dumneavoastră instruiți dacă ați face parte din dispozitivele de control.
Fiți mai responsabili și abandonați practicile milițianiste (acțiuni, raportări, comparații etc), care n-au făcut altceva decât să distrugă Poliția Română.
Nu ați fost în stare să elaborați proceduri de sistem privind intervențiile în cazurile ce implică pandemia. Totul se face la întâmplare, pentru că șefii nu se pricep ori le este frică să își asume vreo responsabilitate. În schimb, avem proceduri pentru ștergerea picăturilor de pe geamuri!
Trăim vremuri grele. Și sacrificiile dumneavoastră sunt necesare. Dragostea pentru funcții ar trebui canalizată către semenii dumneavoastră.
Aveți o obligație supremă, să-i protejați pe polițiști! Nu vă transformați în criminali!

Ioan Cănărău, vicepreședinte Sindicatul Europol

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. Mihai Andrei 26 martie, 2020 at 10:49 Răspunde

    Domnule lider de sindicat, este frumos și ușor să comentați de acasă, din concediu medical! Nu cumva este o dovadă de lașitate faptul că unii stau acasă, confortabil, și scriu impresii, lăsând alți colegi sa se expună pericolelor??!! Oare nu suntem farisei??!!! Bănuiesc că faceți referire la colegii care nu au uitat ce statut au, și care, vin din libere să suplinească și serviciile pe care ar fi trebuit să le faceți dumneavoastra, care brusc v-ați îmbolnăvit văzând starea de urgență!!!

  2. Stefan 29 martie, 2020 at 12:02 Răspunde

    Sigur, Canarau este un fariseu, dar are ceva dreptate!Este o prostie sa trimiti pe strada politistii insotiti de niste pifani de la armata , fara echipamente de protectie!Unde sunt echipamnetele de protectie ale armatei, de ce nu sunt echipati soldatii su masti de gaze, combinezoane, etc.?Unde sunt echipamentele de protectie civila care ar trebui sa existe in Rezervele de stat?Unde sunt unitatile de decontaminre chimica si biologica ale armatei, unde sunt dezinfectantii si filtrele sanitare care au existat pana si pe vremea gripei aviare?Ce rost are oprirea in trafic a cetatenilor, atata timp cat nu exista un minim filtru de decontaminare si macar un termometru care sa le ia temperatura de la distanta?!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.