Termen modificat în procesul în care primarul Chitic este judecat pentru corupție

3
890

Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ), care judecă procesul de corupție al primarului orașului Piatra Neamț, Dragoș Chitic, și a altor cinci inculpați, au anunțat că termenul din 1 aprilie a fost preschimbat pentru data de 29 aprilie. Deși nu există o explicație clară privind această hotărâre, cel mai probabil decizia are legătură cu pandemia de Covid-19. Așadar, inculpații din dosarul „Transferului ilegal de terenuri de la Primăria Piatra Neamț” vor afla la sfârșitul lunii viitoare dacă procesul se va relua sau nu de la zero la Curtea de Apel Bacău. La termenul din 4 martie, instanța ar fi cerut informații de la Curtea de Apel Bacău despre completul care a judecat dosarul, unde Chitic și ceilalți cinci inculpați au fost condamnați la pedepse cu închisoarea, dar cu suspendarea executării. Instanța supremă vrea să afle dacă completul de la Bacău era sau nu specializat în judecarea faptelor de corupție. Dacă nu era specializat în judecarea faptelor de corupție, condamnările din primă instanță, de la Curtea de Apel Bacău, vor fi anulate, iar procesul se va relua de la zero, ca și în cazul dosarului polițiștilor șpăgari. În caz contrar, instanța supremă se va pronunța cu privire la apelurile declarate de toți inculpații împotriva soluției Curții de Apel Bacău.

În iulie 2019, judecătorii Curții Constituționale au decis ca procesele judecate de completuri nespecializate în fapte de corupție să fie reluate de la zero la instanțele de fond, acolo unde nu existau condamnări definitive. Cum Curtea de Apel Bacău nu avea completuri specializate în judecarea faptelor de corupție, multe procese au fost reluate de la zero.

 

Cei șase inculpați din dosarul „Transferului ilegal de terenuri de la Primăria Piatra Neamț” au fost condamnați, în anul 2019, pentru fapte de corupție la Curtea de Apel Bacău.

Dragoș Chitic – 3 ani închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit si 3 ani pedeapsă complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b,g C. pen. 

Vasile Vișan – 3 ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și 3 ani pedeapsă complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 lit. a,b, g C. pen.

Bordei Marin – 2 ani și 8 luni închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 lit. a,b, g C.pe

Zăpor Vasile – 3 ani închisoare cu suspendare și 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

Casapu Alexandru – 2 ani si 8 luni închisoare cu suspendare si 2 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b, g C. pen.

Apopii Mihai – 3 ani închisoare cu suspendare pentru complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit  si 3 ani pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor prevazute de art. 66 lit. a,b C. pen. 

(FOTO: sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, Wikipedia.org)

D.MURARU

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. FLORIN 23 martie, 2020 at 14:05 Răspunde

    ”Specialii”cu salarii si pensii colosale din Justitia imorala,incompetenta si praf de coruptie nu reusesc sa ”concluzioneze”vinovatia lui Chitic.
    Probabil inca se mai ”negocieaza”comisionul care a intarziat din cauza ”coronavirusului”.
    Pana la reformarea drastica a acestui stat mafiot in care NIMENI nu raspunde in fata legii iar pedepsele sunt invers proportionale cu gravitatea faptelor/hotiilor unde totul se este de vanzare/cumparare putem sa ne luam adio de orice viitor in aceasta tara.

    Chai si acum in ceasul al 14-lea cand Romania este aproape de faliment economic/incapacitate de plata nu am auzit pe vreunul din nenorocitii din PSD/PNL sa spuna ca trebuie reformat sistemul de pensii si impozitate salariile si pensiile speciale/serviciu drastic ale acestor institutii mafiote care,CULMEA, au distrus aceasta tara,ca trebuie sa dea afara jumatate din bugetarii care nu fac absolut nimic pe salarii nesimtite,sa reformeze aceasta tara capturata de statul paralel format din Justitie/Servicii/Politie.
    NIMIC.
    VOR INDATORA ACEASTA TARA PE INCA 20 DE ANI PENTRU A PLATI ACESTI PARAZITI/SECURISTI.
    PNL=PSD=statul securisto mafiot
    Votati prostilor in continuare!

  2. mihnea1 23 martie, 2020 at 19:00 Răspunde

    Daca de Covid a scapat, sper sa nu scape de justitie si mai ales sa ne scape pe noi, pietrenii, de inca 4 ani de …nimic. Nu am nimic cu omul Chitic, dar ca primar a fost zero. Barat. Orasul acesta are nevoie de cineva cu viziune, care il poate aseza pe harta turismului, mai ales ca va creste destul de mult numarul pietrenilor.

  3. Ion 23 martie, 2020 at 23:18 Răspunde

    Cu viziune, da! N-a apucat 4 ani, ca-s putini! Mai vrea 4, ca de abia s-a dezmeticit cum sta treaba cu instantele, cu curtile…….
    Mai sunt terenuri de dat, dle Chitic?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.