DOCUMENT. Stația de epurare din Piatra Neamț, descompletată de hoți. Au dispărut pompe valoroase

5
2831

Un control efectuat la Stația de Epurare a Apelor Uzate (SEAU) Piatra Neamț, obiectiv ce aparține companiei județene Apa Serv SA, a scos la iveală furturi în valoare de sute de mii de lei. Informația a fost prezentată în exclusivitate de către atacul.ro și a provocat deranj mare în rândul celor care se simt cu musca pe căciulă. Nimeni nu a avut bunul simț să iasă public și să le spună clienților, adică celor care beneficiază de serviciile Apa Serv Sa, ce demersuri au fost întreprinse pentru ca pagubele să fie recuperate, semn că există un interes major pentru ca aceste furturi de generatoare, pompe și alte bunuri valoroase să fie acoperite.  Astfel, paguba ar rămâne în sarcina clienților. În condițiile în care nemțenii plătesc una dintre cele mai scumpe ape din țară, astfel de fapte, ce produc prejudicii imense companiei, nu ar trebui să fie tolerate.

Cum a funcționat stația de epurare fără peste 20 de pompe?

Inventarul, efectuat în a doua jumătate a anului 2018, a scos la iveală dispariția mai multor bunuri, de la echipament de protecție și scule și până la generatoare electrice și pompe. Cele din urmă ar fi trebuit să fie montate la stația de epurare pentru a-și face treaba pentru care au fost construite. Cum poate să funcționeze o stație de epurare fără pompe, acestea fiind de neînlocuit în procesul de tratare a apei uzate, numai cei care au lucrat acolo pot spune. Ce calitate avea apa uzată tratată și deversată în râul Bistrița după ce dejecțiile au fost prelucrate într-o stație de epurare descompletată?

În urma controlului efectuat la SEAU Piatra Neamț s-a constatat lipsa a 24 de pompe, valoarea totală acestora fiind de peste 100.000 de lei.

Autoritățile ar trebui să afle cum au dispărut aceste pompe, dacă stația de epurare era păzită de o firmă de profil care pentru serviciile prestate încasa sume considerabile?

De asemenea, cei de la Garda de Mediu ar trebui să stabilească ce performanțe poate avea SEAU Piatra Neamț cu peste 20 de pompe lipsă. Apa uzată tratată aici putea fi deversată în râul Bistrița sau nu?

La inventar s-a constatat că lipsesc patru pompe de nămol SEWATEC, în valoare totală de 40.000 de lei; pompe de spumă, pompe de nămol îngroșat, pompe recirculare apă caldă, pompe de nisip, pompe de grăsimi, pompe de dozare soluție polielectrolit etc.

Lista cu pompele dispărute de la SEAU Piatra Neamț, așa cum au consemnat cei care au făcut inventarul:

 

Daniel MURARU

Citește și:

Batjocură la Apa Serv SA. Generatoare pentru pensiunile unora, achiziții supraevaluate și de 35 de ori

Apa Serv SA, țeapă în fiecare casă, locul unde se fură pe rupte. Stații de epurare devastate, bunuri furate, pagube nerecuperate

Cârdășie sindicat – angajator, la Apa Serv. Prime ilegale pentru că au negociat lefurile salariaților

 

5 comments

 1. Teo 17 martie, 2020 at 22:01 Răspunde

  Eu cred mai degraba ca aceste pompe au fost facturate, șefii de la epurare au semnat ca prostii de luare in primire la rugămintea unui derector iar pompele nu au fost livrate. PRIETENII STIU DE CE

 2. FLORIN TICU 18 martie, 2020 at 06:42 Răspunde

  Hotii sunt chiar cei de la Apa Serv.
  Acelasi tipar de hotii/furaciuni se regaseste in toate institutiile statului mafiot Romania.
  Stati linistiti,asa se fura si la CJ,asa se fura si la Primaria Piatra Neamt,asa se fura in fiecare din institutiile inutile ale acestui stat esuat care acum, in plina ”criza”a coronavirusului se va decoji ca o piersica stricata si se va vedea tot putregaiul.
  Singurii care ”nu stiu”sunt chiar cei platiti sa stie adica DNA/PARCHET/DIICOT/IPJ/SRI.
  Ei sunt ocupati cu smenuri, musamalizarea dosarelor,compromiterea dosarelor,traficul de influenta,formarea de clanuri de familie unde toti membri lucreaza la stat,bineinteles in asa zisele”structuri de siguranta”unde au salarii babane garantate,pensii speciale si unde nu fac nimic si nu pot fi trasi la raspundere deoarece cu totii sunt inruditi intre ei.
  Acesta este Statul Mafiot/paralel pentru care milioane de sclavi muncesc ca sa le plateasca salariile colosale,pensiile speciale colosale si privilegiile cu nemiluita.Toate acestea in conditiile de ZERO profesionalism,ZERO rezultate,ZERO raspundere.
  Cand scalavii prostii din aceasta tara vor intelege si se vor revolta impotriva acestor structuri de mafioti singurii raspunzatori de distrugerea acestei tari atunci se vor mai schimba lucrurile in tara asta.

 3. Varga Szandor Andrasz 18 martie, 2020 at 06:50 Răspunde

  Pai cum sa le plătească clientul? Clientul plătește apa și canalizare, personalul să plătească furtul, împreună cu paza.
  Cum au încasat banii cu dreptate prin executor judecătoresc, operațiunea se poate fain frumos repeta și invers.
  Asa e corect.
  Nu au furat beneficiarii pompe si generatoare.
  Ps. Fie informațiile sunt puțin eronate, fie ceva nu pușcă cum treba, da ma intreb cum pompează băieții aia nisip cu pompa, utilaj destinat eminamente pentru fluide, asemanatoare compresorului, destinat eminamente transportului de gaze.
  Dar ma rog.. E totuși tara care a dat lumii un premier ca Viorica.

 4. lili. 18 martie, 2020 at 07:24 Răspunde

  De ca nu se autosesizeaza DNA de ce nu cerceteaza SRI NEAMT, IPJ Neamt situatiile aratate in presa !! Sau poate asteapta ca MILITIANUL de la Garda Nationala de Mediu Comisariatul Judetean Neamt ..” sa primim o sesizare scrisa “…fratilor miscati-va ca altfel nu mai prindeti hotii!!!! asteptati sa vina ei sa se predea autoritailor judiciare!????

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.