Secretara CJ, Soroceanu, clasare de la ANI în cazul soțului angajat director la Muzeu

9
2116

De un un și nouă luni a avut nevoie Agenția Națională de Integritate (ANI) ca să constate că Daniela Soroceanu, secretar al Consiliului Județean Neamț și fost prefect de Neamț, nu s-a aflat în stare de incompatibilitate atunci când soțul său, Cristian Soroceanu, a fost angajat în funcția de director marketing la Complexul Muzeal Neamț. Instituția se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, iar când a fost organizat concursul câștigat de Cristian Soroceanu, soția acestuia era secretar de la CJ Neamț. Situația a fost prezentată în amănunt de publicația atacul.ro, iar Asociația Avertizorilor Nemțeni a sesizat ANI, în august 2018, un dosar în acest sens fiind înregistrat două luni mai târziu. De caz s-au ocupat doi inspectori, soluția finală, dată recent, fiind  aceea de clasare, deoarece „nu au fost identificate elemente de încălcare a regimului juridic al conflictului de interese de natură administrativă”.

„Dacă nu s-au găsit nereguli, de ce a durat atât de mult? Adică Daniela Soroceanu, secretar al județului la data respectivă, creează un post nou de director de marketing pentru soțul ei. Acesta merge doar el la concurs și câștigă, iar la mijloc nu e nimic suspect. Hai să fim serioși! Tot atunci, el preda și ore de sport, programul de la școală era la fel ca cel de la muzeu. E clar că nu avea cum să fie în ambele locuri în același timp, respectiv la ora de sport și în biroul de director! Asta este! Se dovedește încă o dată că Agenția Națională de Integritate este o instituție care nu face nimic împotriva corupților, dar care are angajați plătiți regește din banii prostimii”, spune Jănel Iosub, reprezentantul ONG-ului care a făcut plângerea la ANI.

Post de îngrijitor transformat în director marketing

Primul pas ca soțul secretarei CJ, Cristian Soroceanu, să ajungă director de marketing la Complexul Muzeal Neamț a fost făcut într-o ședință din iulie 2016, a Consiliului Județean Neamț, prima cu Ionel Arsene președinte. Pe ordinea de zi a fost introdus și proiectul privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea Complexului Muzeal Județean Neamț care urmărea aprobarea noii organigrame și statul de funcții. Mai exact, schimbarea organigramei însemna apariția în schemă a celei de-a doua funcții de director adjunct (marketing). Ca să se ajungă aici, s-a „umblat” la organigramă, un post de îngrijitor fiind transformat într-un post de director adjunct.

Ce-i drept, Complexului Muzeal Județean Neamț asta-i lipsea, un director de marketing. Ca să se ajungă aici, astrele s-au aliniat și i-au fost favorabile soțului secretarei CJ. Totul  s-a potrivit de minune candidatului Soroceanu, inclusiv condițiile de participare la concurs.

Daniel MURARU

Citește și:

„Statul Paralel” din CJ Neamț sau cum a ajuns soțul prefectei de Neamț director de marketing la Muzeu

9 comments

 1. Daniela 13 martie, 2020 at 08:49 Răspunde

  Cand ai “slanina in cont” te clasezi pe locurile fruntase. Acesta este viitorul care este clamat in fiecare zi. Clasarea o fi venit pe fondul epidemiei de coronavirus? Decit sa-i cheme la judecata, mai bine i-au clasat.

 2. Sorina 13 martie, 2020 at 16:02 Răspunde

  Decizia ANI e motivata de faptul ca inca nu s-au fabricat catuse si camasi dungate pe masura lor.
  In alta ordine de idei ne anunta ziaristul de la psd ca Soseta ar vrea sa cumpere un aparat de testat COVID-19. Exista insa o problema care nu stiu cum va fi rezolvata si anume, Ginel nu are pe stoc asa ceva.

 3. Nicu 18 martie, 2020 at 13:16 Răspunde

  De ce ati taiat cuvantul sarmale, dl Muraru? E cuvant decent, de dictionar, si in plus, sunt si preferatele promotorilor acestui articol. Astept raspuns

  Adm.: Eroare. Am bagat inapoi sarmalele::))

 4. Nicu 18 martie, 2020 at 23:02 Răspunde

  Admin.: Am inteles bine ce ati vrut sa spuneti in comentariul respectiv, precum si tenta batjocoritoare. Ttocmai de aceea a si fost cenzurat.

 5. Nicu 19 martie, 2020 at 11:11 Răspunde

  Poate ca aveti dreptate.Insa, atunci cand niste oameni sunt mai presus de lege, cand ei batjocoresc legea pentru a-si umple lor burtile , da unii ,ca mine, au o singura arma impotriva lor: SATIRA. Unii, mai “batjocoritori” decat mine, dau cu parul. ” Toleranta “autoritatilor cu hotii, delapidatorii, violatorii si puscariasii au nimicit Romania. Pot eu , oare, sa nu fiu macar “batjocoritor” cand un penal dovedit este ocrotit in virtutea prezumtiei de nevinovatie? O sa-mi spuneti ca legea inca nu i-a gasit vinovati. Poporul insa, da. Iar dumneavoastra stiti bine asta.
  Sanatate!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.