„În loc să înfunde pușcăria, a fost reales rector!”

2
3535

Nu este aruncat, ascuns pe undeva sau ars, așa cum se procedează mai ales la curățenia de primăvară. La noi, este tratat cu mare grijă să nu i se întâmple ceva. La noi, gunoaiele sunt declarate tabu și nimeni nu are voie să le deranjeze, ci trebuie să le ocrotească și să le promoveze. Cum, altfel, poate să înțeleagă cineva normal realegerea lui Tudorel Toader ca rector al Universității Al.Ioan Cuza din Iași ?
Nu am contestat niciodată calitățile profesionale ale acestui profesor, nu am acest drept și nici această calitate, dar un mare profesor trebuie să fie și om, unul demn și moral, pentru că trebuie să fie un exemplu. Dar, ce exemplu poate fi acest individ care, în calitate de ministru al Justiției, a încercat să distrugă această pârghie a statului pe care chiar el trebuia s-o apere și s-o dezvolte ? Acest jalnic lacheu al lui Dragnea, în loc să înfunde pușcăria pentru sutele sau miile de morți, răniți sau violați cu al său recurs compensatoriu, cel care a cerut privilegii pentru cei condamnați, dar nu și drepturi pentru copiii și studenții noștri, a fost reales rector!
Cum a fost posibil ? Este atât de valoros acest individ care a vrut să distrugă statul de drept ? Sau cei care l-au ales sunt susceptibili de lașitate, incompetență, nepotism, corupție și multe alte rele încât până și coronavirus pare să fugă din calea ticăloșilor care ne conduc.
Ciudată este această țară în care asemenea gunoaie umane sunt promovate și protejate, iar valorile adevărate, verticale și demne sunt înlăturate!
Dar, probabil, asta ne dorim, la un trecut nebulos, un prezent haotic și lipsa oricărui viitor. Ce să facem noi cu viitorul, la ce folosește?

Prof. Vălu NĂSTĂSELU

2 comments

  1. koss 14 martie, 2020 at 09:52 Răspunde

    Admin.: Acest comentariu a fost cenzurat.
    Daca doriti o altfel de abordare,va indicam lecturarea altor publicatii. Sunt foarte multe si bine “pozitivate”…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.