Peste 50% dintre transportatori, în colaps după o lună de coronavirus

0
360

Peste jumătate dintre transportatorii rutieri nu ar avea resurse să-și mențină activitatea mai mult de 30 de zile, în contextul pandemiei cu coronavirus, potrivit unui sondaj realizat recent de către Uniunea Națională a Transporatorilor Rutieri din România (UNTRR). Asta dacă pandemia va atinge punctul maxim în Europa, în următoarele 60 – 90 de zile.

Potrivit sondajului, 52,6% dintre invervievați au declarat că și-ar mai putea continua activitatea o lună, în timp ce 26,3% dintre cei chestionați au precizat că și-ar mai putea continua activitatea între 30 și 60 de zile. Doar 10,5% dintre transportatorii rutieri și-ar permite menținerea activității pentru o perioadă mai mare de 90 de zile.

În acest context, dată fiind importanța transportatorilor în economie și faptul că lipsa acestora ar avea un puternic impact negativ, UNTRR atrage atenția că a venit timpul să primească ajutor din partea statului. Transportatorii solicit guvernanților amânarea plății ratelor la leasing, a creditelor și a altor rate care au legătură cu activitatea, suspendarea plății contribuțiilor sociale pentru angajați, plata de indemnizații suplimentare pentru șoferii care sunt plasați în carantină și suspendarea plății ratelor la creditele ipotecare pentru angajații din companiile afectate.

„UNTRR solicită Guvernului asigurarea de facilități suplimentare pentru șoferii profesioniști în zonele aglomerate, în special în cadrul punctelor de trecere a frontierei, pentru a limita riscul de infecție cu Covid – 19 (noul coronavirus). Prin natura muncii prestate, șoferii profesioniști au o activitate extrem de mobilă, iar transportul rutier internațional interconectează toate economiile statelor membre și toate sectoarele economice ale UE. Astfel, riscul ca șoferii profesioniști să fie expuși la infectarea cu noul coronavirus este mai ridicat, iar autoritățile române ar trebui să ofere facilități suplimentare în cazul acestora, inclusiv realizarea unei campanii de informare punctuale care să ofere sfaturi special adaptate șoferilor”, au spus reprezentanții UNTRR.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.