Trai, neneacă, pe banii contribuabilului! „Raiul” de la Consiliul Județean Neamț: salarii mai mari cu peste 40%, plus vouchere de vacanță și indemnizație de hrană

7
604

Salariile angajaților de la Consiliului Județean Neamț au crescut, în ultimul an și jumătate, cu peste 40%, majorări care, cu siguranță, nu s-au înregistrat în niciun sector privat, oricât de performant ar fi. De aceste creșteri salariale de la CJ Neamț se bucură atât demnitarii (președintele și cei doi vicepreședinți), cât și cei cu funcții publice de conducere, dar și cei cu funcții publice generale de execuție. Pas cu pas, din septembrie 2017, lefurile bugetarilor din Consiliul Județean Neamț au crescut, astfel încât în acest moment veniturile salariale sunt mai mari cu peste 40%. Și asta nu este tot, pentru că în acest an angajații Consiliului Județean Neamț ar urma să primească vouchere de vacanță, în cuantum de 1.450 lei, și norma de hrană, în cuantum de 347 lei/lună. Vorbim de sume care vor rotunji veniturile angajaților din Consiliul Județean Neamț. Și fără a lua în calcul voucherele de vacanță și norma de hrană, veniturile angajaților de la CJ Neamț sunt la nivel european.

Astfel, conform datelor oficiale, la sfârșitul lunii martie 2019, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, avea o indemnizație lunară brută de 23.400 de lei, iar vicepreședinții Asaftei și Diaconu-20.800 lei.

În septembrie 2017, indemnizația președintelui era de 16.313, iar cea a vicepreședinților de 11.600 lei. Un calcul simplu arată că Arsene câștigă în prezent cu 7.100 de lei mai mult decât în septembrie 2017, iar vicepreședinții cu 9.200 de lei mai mult. Până la alegerile locale din 2016, leafa președintelui Consiliului Județean Neamț a fost de 5.000 de lei/net.

Secretarul județului, funcție ocupată de Bogdan Bosovici pe perioada detașării Danielei Soroceanu la Prefectură, are, acum, o leafă de 16.640 lei. În septembrie 2017, secretarul județului câștiga cu 5.000 de lei mai puțin. Foarte interesant au evoluat lucrurile în cazul câștigurilor salariale ale directorilor executivi, funcții în care se află oameni loiali lui Ionel Arsene. În septembrie 2017, un director executiv avea un salariu de 8.961 de lei. Acum, după un an și jumătate, un director executiv, care nu este implicat în proiecte europene, câștigă 12.855 lei. Mai există și categoria directorului executiv care ia leafă cu majorări pentru activitatea prestată în proiecte cu fonduri europene, venitul ridicându-se la 15.426 lei/lunar. Vorbim de o diferență de peste 2.500 de lei față de câștigul unui director executiv . Nu știm care sunt directorii executivi care contribuie la propășirea județului, muncind la proiecte europene, însă avem numele celor care ocupă astfel de funcții:

-Cristina Mititelu, director executiv Direcția Juridică și Relații Internaționale. Cu mențiunea că Mititelu conduce aceeastă direcție doar în perioada în care titularul funcției, Bogdan Bosovici, este secretarul județului;

– Veronica Vasiliu, director executiv Direcția de Management;

– Doru Gavriliu Conache (în fotografie, alături de Ionel Arsene), director executiv Direcția Investiții, Programe și Infrastructură Județeană;

– Mona Magdalena Țigănuș, director executiv Direcția de Dezvoltare Turistică și Guvernanță Corporativă.

Este evident că la Direcția Investiții, condusă de Doru Gavriliu Conache , ar trebui să se lucreze și la proiecte cu finanțare europeană, ceea ce înseamnă că, foarte probabil, directorul de aici, un foarte apropiat al inculpatului Arsene, se bucură de sporul de 2.500 de lei la leafă. Nu este deloc lipsit de importanță faptul că, în septembrie 2017, salariul maxim al unui șofer care lucra la Consiliul Județean Neamț era de 2.928 lei, iar acum este de 5.338 lei. Acest venit îl are cel care conduce autoturismul BMW X 6 pus la dispoziția lui Ionel Arsene de Consiliul Județean Neamț, evident.

În acest moment, diferența dintre salariile din sistemul bugetar și cele din sistemul bugetar este forte mare. O analiză recentă arată că un bugetar câștigă 2.017 lei în plus față de cel din privat.

Iată cum au evoluat salariilor din Consiliul Județean Neamț, din septembrie 2017 și până în martie 2019:

http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/04/Lista-salarii-brute-CJ-Neamt-2017-septembrie.pdf

http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/04/Lista-salarii-brute-CJ-Neamt-2018-martie.pdf

http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/04/Lista-salarii-brute-CJ-Neamt-2018-septembrie.pdf

http://atacul.ro/wp-content/uploads/2019/04/Lista-salarii-brute-CJ-Neamt-martie-2019.pdf

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Arsene, ce viață! Leafă de 21.375 lei/lună. Declarația de avere a președintelui CJ Neamț, completată la mișto

Mai ceva ca la încadrarea în Poliție! 19 candidați pentru un post de șofer la Consiliul Județean Neamț

Cum s-au dublat salariile la CJ Neamț? Varianta oficială

Să mai spună cineva că se trăiește prost în România! Salarii dublate la consiliile județene

7 comments

 1. valisor 4 aprilie, 2019 at 14:41 Răspunde

  Eu n-am înțeles. E mită sau tâlhărie?! Sau suntem suficient de… n-am cuvinte… pentru cam tot portofelul penal al alesului pe pus ștampila cu curu!? Zăpăciți care aveți gărgăuni la creieri că voi nu votați, MERGEȚI LA VOT!

 2. janel iosub 4 aprilie, 2019 at 15:23 Răspunde

  CONACHI este sifonul serviciilor speciale din judet si rand pe rand a turnat tot, iar directoarea vasiliu este omul de baza a lui rotaru ion. In rest n iste agiamii care semneaza la comanda tot ce le cere Omerta! Intr-o buna zi o sa auzim cum toate aceste primate schiorlaie prin penitenciarele tarii!

 3. V.Vasile 5 aprilie, 2019 at 08:54 Răspunde

  Se poate, cu indeplinirea a 3 conditii, sa stii cursul valutar, compozitia chimica a negrului de fum , antidotul pt. acesta si sa detii 2 diplome de ,,studii,, obtinute in sufragerie…..

 4. alina 5 aprilie, 2019 at 10:38 Răspunde

  Constatarea dvs este una reala si conforma, dar comporta oarece ajustari. Sint UAT-uri unde organigrama de personal se opreste la functia de “inspector superior”, neexistind cea de “consilier superior”. Acest motiv genereaza diferente de venit pe net de 600-750lei, fata de CJ Neamt. Deasemeni, daca viceprimarii UAT-urilor au studii medii, atunci toate salariile angajatilor cu functii de executie(chiar daca au studii superioare) nu au putut fi indexate pornind de la baza de 2350lei ci de la 2080lei. Si de aici apar diferente semnificative fata de CJ Neamt. In UAT-uri salariile depind de aprobarile Primarilor si ale Cons.Locale in parte. Nu toti bugetarii sint la fel de “fericiti”. Sint multe situatiile in care doua UAT-uri cu acelasi nr de locuitori, au salarizare diferita intre ele.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.