Arsene, ce viață! Leafă de 21.375 lei/lună. Declarația de avere a președintelui CJ Neamț, completată la mișto

8
298

 

Ionel Arsene (FOTO), președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat în două dosare pentru fapte de corupție, încasează în acest moment o indemnizație de 21.375 lei brut/lună. În mână, după plata dărilor către stat, inculpatul Arsene rămâne cu aproape 12.000 de lei. Aceasta este leafa pe care o primește, în prezent, președintele CJ Neamț, așa cum se poate vedea dintr-un document al instituției. Creșterea salariilor din administrația publică aproape că i-a triplat leafa președintelui Arsene. Acesta încasa, în medie, în 2016 (iulie – decembrie), 5.000 de lei net, iar acum câștigă de aproape trei ori mai mult. Salariile angajaților din Consiliul Județean Neamț s-au dublat începând cu primăvara anului trecut, în luna martie.

În vară au urmat alte măriri, astfel încât Ionel Arsene a declarat, pentru anul 2017, un venit total de 104.228 lei, ceea ce înseamnă un venit mediu lunar de 8.685 lei (cel puțin trei luni din 2017, salariul inculpatului Arsene a fost de aproximativ 5.000 de lei).

Declarația de avere din 2017, aproape identică cu cea din 2016

În recenta declarație de avere, completată în iunie 2018, valabilă pentru 2017, Ionel Arsene a menționat aceleași bunuri imobile, mobile, datorii, împrumuturi etc, singura diferență fiind la capitolul venituri. Este vorba chiar de venitul său, că al soției a rămas la fel, respectiv 11.152 lei. Astfel, în cea mai nouă declarație, Arsene a menționat că a câștigat de la Consiliul Județean Neamț 104.228 lei, iar în cea de anul trecut, valabilă pentru 2016, a menționat 60.876 lei, indemnizația de deputat și 30.149 lei – indemnizație de președinte la CJ (iulie -decembrie).

Venituri menționate în declarație completată în 15 iunie 2018:

În rest, declarația lui Arsene conține aceleași informații, respectiv împrumuturi de sute de mii de euro, bani dați pe la diverși, pe care nu îi poate justifica, bani împrumutați de la diverse persoane pe care nu le nominalizează etc. Mișcarea suspectă a unor mari sume de bani, pe care Arsene nu le justifică cu veniturile sale și ale familiei, a apărut în declarația din 2017, dar și în cea din 2018. În primul rând, Arsene precizează că are aceleași împrumuturi la bănci: 46.000 euro, împrumut în derulare; 150.000 euro – împrumut în derulare; 5.000 euro – împrumut în derulare. Aceste credite bancare se află și în declarația din decembrie 2012. În 2016, Arsene a luat bani cu împrumut de la două persoane fizice, fără a preciza și identitatea acestora, așa cum legea îl obligă. Vorbim de un împrumut de 135.000 de lei și un altul de 40.000 euro. Ambele au fost contractate în 2016, cu scadență 2017.

Datoriile familiei Arsene (declarația de avere completată în 15 iunie 2018):

Dubios este că familia Arsene, așa cum arată declarațiile de avere, a avut bani să scoată din buzunar pentru a împrumuta atât persoane fizice cât și societăți comerciale. Astfel, Ionel Arsene a împrumutat o persoană fizică (n.r. era obligat să dezvăluie identitate celui pe care l-a împrumutat) cu 135.000 lei, iar soția sa a acordat trei împrumuturi: unul de 40.000 de euro societății sale – Consacre; altul de 20.000 de lei tot firmei Consacre și un împrumut de 651.164 lei societății Rotercom Prestige.

Împrumuturi acordate de familia Arsene (declarația de avere completată în 15 iunie 2018):

O simplă analiză arată că familia Arsene a luat cu împrumut 300.000 de lei și a dat cu împrumut peste 800.000 de lei. Și asta în condițiile în care cei doi nu declară că ar fi încasat dividende de la societățile pe care le dețin, dar nici nu au avut alte surse de venit. Arsene precizează că, în 2016 – anul în care a împrumutat aceste sume, a câștigat 60.876 lei de la Camera Deputaților și 30.149 lei de la Consiliul Județean Neamț, iar soția sa 10.116 lei de la firma Rotercom Prestige.  Totalul pe familie de 100.000 de lei reprezintă o sumă foarte mică în comparație cu banii pe care cei doi soți i-au dat cu titlu de împrumut firmelor pe care le dețin sau unor persoane fizice. Cum a reușit Arsene, ce a declarat venituri ale familiei de 100.000 de lei în 2016, cu două împrumuturi luate de la persoane fizice în valoare de aproximativ 300.000 de lei, să dea bani cu împrumut – 800.000 de lei, numai Agenția Națională de Integritate (ANI) ne-ar putea spune. Cum ANI nu pare a fi interesată de jongleriile de sute de mii de euro din declarațiile de avere ale lui Arsene, poate se trezește DNA-ul și face o mică verificare. Nu de alta, dar Arsene a refuzat să clarifice toate aceste aspecte dubioase din declarația sa de avere, semn că are ceva de ascuns. O adresă pe 544/2001 privind liberul acces al informațiilor de interes public am trimis-o în martie 2017, însă nu am primit un răspuns până în prezent. Tot atunci l-am rugat pe Ionel Arsene să ofere informații cu privire la un autoturism Audi care apare în declarația de avere din 2015 ca, în 2016 să dispară fără nici un fel de mențiune. Tot atunci l-am rugat pe Ionel Arsene să clarifice statutul unui autoturism de teren Rover pe care familia sa îl folosește din 2014 și pe care nu l-a menționat în declarația de avere. La nicuna dintre întrebări nu am primit răspuns.

Că ultima declarație de avere a fost completată în bătaie de joc o demonstrează și faptul că Ionel Arsene apare ca având în continuare părți sociale la firma Rotercom Prestige SRL Târgu Neamț, firma care a furnizat termponane școlii din Icușești (Arsene a fost trimis în judecată în urma acestei afaceri pentru fapte de corupție) ce a fost construită de societatea Izopoint SRL, controlată de Panaite, fostul prefect de Neamț.

Așa cum atacul.ro a arătat în exclusivitate, Arsene a renunțat la părțile sociale în septembrie 2017, însă declarația sa de avere arată cu totul altceva.

O simplă trecere în revistă a Ghidului de completare a declarațiilor de avere si de interese ne va arăta cam cât preț pune inculpatul Ionel Arsene, judecat în două dosare pentru fapte de corupție, pe instituția ANI. E clar, nu dă nici două parale pe regulile pe care ar trebui să le respecte, altfel nu se explică de ce declarațiile lui de avere sunt întocmite pur și simplu în bătaie de joc. 

Declaratia de avere-2018: http://atacul.ro/wp-content/uploads/2018/07/Ionel-Arsene-avere-2018.pdf

Declaratia de avere-2017: http://atacul.ro/wp-content/uploads/2018/07/Ionel-ARSENE-declaratie-avere-2017.pdf

Daniel MURARU

Citeste si:

Mișcare suspectă! Arsene a renunțat la firma de termopane după concediul petrecut cu Dragnea în Insulele Maldive

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

Ionel Arsene, DEMISIA!

Începe procesul inculpatului Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț

(Surse) DNA îl va trimite în judecată pe Arsene într-un nou dosar. Trafic de influență la…termopane

DNA confirmă dezvăluirile atacul.ro. Președintele Consiliului Județean Neamț, trimis în judecată în afacerea „Școala Icușești”

 

Norocel Harabagiu, omul PSD-ului, amicul lui Arsene și Dragnea, pușcărie pentru șantaj și țeapă la Aeroportul Henri Coandă

8 comments

 1. Maria Sfetcu 19 iulie, 2018 at 14:26 Răspunde

  Domnule Muraru, nu va iese aritmetica cu cei 100.000, 300.000 si 800.000 lei? hai sa facem un scenariu demn de Star Trek: cati directori generali, adjuncti ai D.G., membri A.G.A., administratori ai societatilor a numit in functii ‘mnealui? Luati in fiecare luna cate 1.000 lei net de la fiecare ca si contributie si vedeti ce suma se face. Nu i-a luat el direct, ca nu e fraier, au venit ei la partid si au lasat de buna voie, ca asa se procedeaza. Cum credeti ca se intretine la Bucuresti când este in deplasare? Cu banii din diurna? Hai sa nu fim naivi!!!!
  Ei ce spuneti, merge Star Trek-ul? Cati lei s-au strans in pusculita? 800.000 intr-un an?
  O zi frumoasa tuturor

 2. Vladimir 19 iulie, 2018 at 16:00 Răspunde

  Nu-i ajunge omului salariul nici de-un ceas ca lumea! Asta e salariu? Nu vedeti cât muncește inculpatul Ionel? Credeți că a ajuns in situația asta dacă îi ajungea leafa de la o lună la alta?

 3. janel iosub 19 iulie, 2018 at 16:11 Răspunde

  Daniel sa stii ca nu scrii degeaba!Cand imi ies documentele pt asociatie in luna septembrie am sa trimit la ANI sa vad si eu ce se intampla!!! Chiar toate institutiile statului sunt conduse de oligofreni?!

 4. FLORIN 19 iulie, 2018 at 18:10 Răspunde

  Nimeni din administratia nemteana nu traieste din leafa.

  Toti traiesc din hotii,trafic de influenta si spagi .

  Si un oligofren stie.

  La fel e la IPJ/PARCHET/DNA,etc….asta e si motivul pentru care nu avem nici o ancheta referitoare la veniturile extravagante ale unor specimene care toata viata au fost angajati la stat degeaba.

  Sunt mii de vile in acest oras detinute de persoane care toata viata au lucrat la stat.Nimeni nu-i ancheteaza.De ce?Pentru ca…

  Hotii nu se ancheteaza intre ei.

  Problema cea mai mare este ca aceste mariri de salarii au fost date unor oameni praf de coruptie pentru care salariul nu reprezenta nimic.
  Drept dovada dupa aceste mariri aberante de salarii pentru hotii din administratia acestei tari..nimic nu s-a schimbat..sunt aceleasi hotii,banii publici sunt sifonati in continuare…aceste mariri au fost facute…degeaba.

  Asta e cea mai mare problema.

  Degeaba maresti salariile unor corupti si incompetenti.

 5. Diana 19 iulie, 2018 at 19:15 Răspunde

  Individul asta nu ar trebui sa primeasca mai mult de 3-400 lei pe luna. Sta doar vreo 5-6 zile in judet, iar efectiv la serviciu cateva ore. Nu imi dau seama cine il ponteaza ca ar fi la serviciu zi de zi pt a primi 21.000 lei pe luna. Aici e vorba despre frauda. Iar din cele cateva zile cat sta prin judet, jumatate din timp e prin carciumi. Pastrand logica, cred ca ar trebui sa aduca bani de acasa nicidecum sa primeasca, pt ca in acele zile cat e in judet nu face absolut nimic pt “dragii nemteni”.

 6. Mariana tanase 19 iulie, 2018 at 22:03 Răspunde

  Poate a ajutat la bugetul fam si prietena ,voluntara,ElenaKuzmanovici,care in continuare trage sforile prin judet.Verificati varog concursul de director la Spital si multe,multe alte lucruri,firme din strainatate ale dlui de care dna nu este straina ,increngaturile sunt mari ,sub palaria guvernului

 7. Tanti Paraschiva din Bicaz 20 iulie, 2018 at 09:13 Răspunde

  Soseta asta e de un penibil inimaginabil. L-am vazut pe un clip facut de Zuluf cum pescuia cu o furca, o cutie de chibrituri si un OB, pe lacul Bicaz, crezand saracu ca-si face imagine. Fereasca Dumnezeu cata prostie

 8. Radu 20 iulie, 2018 at 09:51 Răspunde

  Florin are perfecta dreptate!Mafia locala e compusa din functionarime, “organe” si politicieni (vremelnici).Interlopii si camatarii sunt doar fata vazuta a “aisbergului”!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.