Cum s-au dublat salariile la CJ Neamț? Varianta oficială

5
280

În ultima perioadă, mai multe categorii de bugetari au inițiat ample manifestări de protest, solicitând să le fie mărite salariile. Polițiștii, care sunt funcționari publici cu statut special, ori angajații de la Protecția Mediului au cerut să le fie mărite lefurile. Deși nu au spus-o clar și răspicat, nemulțumiții vor ca și în cazul lor să fie aplicate prevederile Deciziei Curții Constituționale 794/2016, care a stat la baza dublării salariilor funcționarilor publici din mai multe consilii județene din țară, printre care și cel din Neamț. De creșteri salariale, dar mult mai mici decât cele ale funcționarilor publici, s-a bucurat și personalul contractual din Consiliul Județean Neamț. În răspunsul oferit publicației atacul.ro, Consiliul Județean Neamț precizează că, de prevederile Deciziei Curții Constituționale s-au bucurat 115 funcționari publici. Diferența de până la 163, atât cat numără în prezent aparatul de specialitate al CJ Neamț, este reprezentată de personalul contractual. Cei din urmă au beneficiat doar de o creștere cu 20% a salariilor. Majorările s-au aplicat începând cu data de 1 februarie, însă conducerea instituției și-a luat măsuri de precauție pentru a nu exista probleme. Ne referim la angajamentele pe care angajații CJ-ului le-au semnat, precum că în cazul în care Curtea de Conturi va stabili că aceste măriri salariale au fost ilegale să returneze banii. În aceste condiții, mai mulți salariați din CJ Neamț și-au deschis conturi speciale pentru a depozita diferența în plus pe care o vor încasa la leafă. Asta pentru a nu cheltui banii și a se vedea puși în imposibilitatea de a-i returna dacă Curtea de Conturi o va cere.
 
Daniel MURARU
 
Citeste si:
 
 
 
 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

5 comments

  1. Toma 24 martie, 2017 at 14:49 Răspunde

    Scirba mai mare decit acum nu am! Ce mai e de spus? La cum arata judetul asta ar trebui sa le mai majoreze o data salariile, dar cu 500 la suta, ca merita pe deplin, de la al mai mic, pin’ la al mai mare! Eu propun, dat fiind stresul la care sunt expusi, ca statul sa asigure in fiecare zi cite o ora de masaj la botul calului, adica la birou, trei ore pentru coafor, inca trei pentru manichiura, pedichiura si inca trei pentru shopping! Da, altfel judetul asta nu poate sa prospere, decit daca toti salariatii CJ si nu numai se simt foarte bine. Si, in plus, cite doua ore platite, asigurate exlusiv pentru birfa. Daca se abat de la tema, sa li se taie din banii pentru shopping! Stati ca nu m-am oprit cu generozitatea! In plus fata de toate acestea, mai propun, tot din banii statului ca vad ca are cu nemiluita, sa li se asigure vacante in tarile exotice sau in zonele montane, dupa preferinte. Apoi, dupa toate aceste facilitati, cu siguranta ca vom avea cel mai frumos judet din Romania, din Europa si din lume! Felicitari tuturor ca s-au descurcat! Eu nu m-am descurcat invatind si muncind! Probabil ca stind imi va fi mai bine! Sa ne traiasca bugetarii in frunte cu a lor Olguta sadicuta si cu tot neamul ei de generosi!

  2. Popescu Gică 24 martie, 2017 at 22:33 Răspunde

    Cred ca ar trebui sa solicitati un stat de functii de la CJ Neamț, in afara de acesti 20 la sută, salariile functionarilor au fost majorate, la sfarsitul anului trecut si in ianuarie 2017 si cu 80 la suta, pe baza unei ordonante care prevedea alinierea cu alte salarii din țară, pe principiul la funcții egale salariu egal. Salariile de la CJ Neamt au fost aliniate cu cele de la Vrancea, care sunt cele mai mari din țară. Verificati.

  3. Diana 25 martie, 2017 at 15:21 Răspunde

    Este o sfidare la adresa celorlalti bugetari. Salariul unui debutant incepe de la 3000 lei, dupa cum spun unii angajati din interior. Acesti guvernanti isi bat joc de unele categorii de bugetari, in timp ce altii sunt cumparati prin oferirea unor salarii imense in raport cu munca si responsabilitatea aferente! Probabil nu vor da jurnalistilor statele de functii pentru a nu starni o revolta. Este strigator la cer ce se intampla. Totusi, angajatii spun ca li s-a impus sa semneze angajamente de plata pentru eventualitatea in care cei de la Curtea de conturi vor anula hotararile si vor solicita recuperarea banilor. E clar ca exista probleme de legalitate. In plus, prefectura nu a avut niciun cuvant de spus, ca ei verifica daca documentele emise de autoritati sunt legale? Cel mai probabil, toate primariile vor recurge la aceeasi metoda de dublare a salariilor! In conditiile astea, oare s-au dublat si spagile pentru angajari? Cu regret spun ca acesti guvernanti vor distruge Romania prin haosul pe care l-au instaurat in toate domeniile! Cred ca nici cei mai vocali sustinatori nu mai ai dubii ca ne indreptam spre prapastie! Nemernici precum Dragnea si clica lui de baroni, care zambesc in coltul gurii sfidator, urmaresc doar sa scape de problemele penale, sa fure tot ce pot fura si sa fuga definitiv in strainatate!

  4. valisor 27 martie, 2017 at 09:47 Răspunde

    Recordul în corupere, la care au ajuns comuniștii, de stânga, de dreapta și degeaba, duce în faza terminală dihonia, de mult malignizată, așa încât puțin mai este până să le scape hățurile Codului Penal cu furci, coase și topoare. Asta îmi dă o liniștea de dinainte de furtună. Aștept cu optimism să ne spălăm rușinile multimilenare, dar nu exclud nici varianta că am evoluat la maximul maxim și nu ne mai rămâne altă înfăptuire măreață decât maxima ștergere de tot din istorie. Baftă nouă!

  5. Mircia Dunăre 6 aprilie, 2017 at 21:53 Răspunde

    O intrebare: știe cineva cum și-a angajat doamna Soroceanu soțul într-o funcție de director, inventată, la Complexul Muzeal Județean? Care sunt competențele domnului? Care îi e trecutul? Abuzul este la pachet cu incompetența și cu complicitatea CJ ului.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.