Joc murdar pe banii nemțenilor. Demis de la conducerea Apaserv, Dughir a câștigat zeci de mii de euro în instanță

3
328

Dat afară din funcția de director al societății Apa Serv SA, cel mai mare furnizor de apă potabilă și servicii de canalizare din județ, Ionuț Cătălin Dughir (foto) a câștigat procesul pe care l-a intentat companiei județene. Câștig de cauză în instanță a avut și Elena Maria Grădinaru, fostul director economic al companiei, care a fost destituită de conducerea impusă pe linia PSD-ALDE. Problema este că Apaserv SA a pierdut, în primă instanță, procesele cu Dughir și Grădinaru, iar plata salariilor celor doi, plus daunele stabilite de instanță, a fost făcută din casieria companiei. Nu cu mult timp în urmă, cei de la Apaserv au fost nevoiți să strângă aproximativ 360.000 de lei, bani ce au reprezentat drepturile salariale și despăgubirile achitate celor doi, așa cum a stabilit instanța. Deciziile, care vor fi atacate cel mai probabil de juriștii Apaserv, au fost executorii, așa ca cei doi foști directori și-au încasat banii. Destul de greu și în rate, spun sursele noastre, pentru că la compania de apă nu mai sunt banii de altădată.  Însa, cine ar trebui să suporte plata celor 360.000 de lei, în condițiile în care decizia instanței din Neamț va rămâne definitivă la Curtea de Apel Bacău? Și asta pentru că s-a știut de la bun început că nota a fost forțată atunci când cei doi directori au fost destituiți din funcții. Decizia a aparținut Consiliului de Administrație a cărui componență a fost schimbată de agamanii pesediști. De asemenea, un cuvânt greu de spus l-a avut Victor Movilă, cel care i-a luat locul lui Dughir, iar acum este director comercial. Întrebat cine ar trebui să răspundă, inclusiv financiar, pentru schimbarea abuzivă din funcții a lui Dughir și Grădinaru, actualul director al Apaserv SA, Vlad Angheluță, a precizat că așteaptă ca instanța să se pronunțe definitiv. Iar dacă sentința va rămâne cea de la fond, vor fi luate măsurile legale, conform normelor în vigoare. 

„Decizia va fi luată de către conducerea executivă, Consiliul de Administrație și AGA”, a declarat Vlad Angheluță în legătură cu cei care vor fi trași la răspundere dacă procesele vor fi pierdute și la Curtea de Apel Bacău.

În cazul lui Cătălin Dughir, Tribunalul Neamț a decis, pe 14 decembrie 2018:

„Anularea dispoziţiei nr. 59 din 10.03.2017 şi repunerea părţilor în situaţia anterioară în sensul constatării valabilităţii dispoziţiei nr. 44 din 21.02.2017 şi a actului adiţional nr. 7 din 21.02.2017 la contractul individual de muncă nr. 424 din 03.11.2008. Obligă pârâta să plătească reclamantului o despăgubire egală cu suma drepturilor salariale, actualizate şi indexate, începând cu data de 10.03.2017 (data emiterii dispoziţiei nr. 59) şi până la reintegrarea efectivă, inclusiv a bonusurilor oferite salariaţilor (bonuri de masă sau echivalent bănesc, bonusuri/recompense de sărbători), actualizate cu dobânda legală şi indicele de inflaţie, începând cu data de 10.03.2017 şi până la data integrării efective. Respinge ca nefondat capătul de cerere privitor la daunele morale pretinse de reclamant. Executorie de drept. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de Contencios Administrativ. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14 decembrie 2018”

 

O decizie similară a fost luată și în procesul în care Elena Maria Grădinaru a dat în judecată Apaserv SA:

Așa cum bine se știe, Apa Serv SA se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, iar în ultimii ani a reprezentat o adevărată miză pentru cei care au ajuns la putere. Motivul: milioanele de euro obținute de către companie, din fonduri europene, pentru extinderea rețelei de apă și canalizare si alte proiecte. În 2016, după alegerile locale, când PSD și ALDE au devenit majoritari în Consiliul Județean Neamț, au început presiunile împotriva conducerii de la acea vreme (Dughir&Co). Însă, grăbiți la maximum să-și pună oamenii în fruntea Apa Serv SA, social democrații au forțat lucrurile și au greșit, după cum a constatat Tribunalul Neamț în cazul celor doi foști directori. În primăvara anului 2017, după ce membrii AGA au schimbat componența Consiliului de Administrație, noul CA a luat decizia de a-i schimba și pe directori. Aceștia s-au adresat Justiției și au câștigat în primă instanță, fiind puțin probabil să piardă la Curtea de Apel Bacău. Dacă lucrurile vor rămâne așa, clienții Apaserv SA nu pot decât să fie „fericiți”, pentru că din banii lor compania și-a „permis” să plătească salariile celor doi directori demisi. În cazul lor, firma a suportat și despăgubirile stabilite de către instanță. Firesc ar fi ca, în cazul în care deciziile vor rămâne definitive, cei care i-au destituit ilegal pe Dughir și Grădinaru, sa fie obligați sa plătească din propriile buzunare 360.000 de lei. 

Să mai spunem că, ieri, consilierii județeni au votat ca Ionuț Cătălin Dughir, fostul director al companiei județene Apa Serv SA, să fie chemat în judecată, prin compania la care Consiliul Județean este acționar majoritar. Motivul: Dughir ar fi prejudiciat compania cu 1,9 milioane de lei, acuzație respinsă de cel vizat.

Daniel MURARU

Citeste si:

Bătălia pesediștilor pentru „ciolanul” Apaserv, pierderi de sute de mii de lei pentru companie

3 comments

 1. Marius 28 februarie, 2019 at 16:02 Răspunde

  L au denigrat in fel si chip pt a-si justifica înlocuirea.l au inlocuit cu un neica nimeni de la o grădiniță din târgu neamț.acum ziaristii psd nu mai latră despre apa serv desi societate e pe butuci.au praduito de tot. Toti (***) i a adus Soseta la butoane.si pe (***). Platiti dragi nemteni!Si voi pensionari fara minte carora le da Soseta de sarbatori cate o maslina.Platiti (***) toată lafaiala analfabetilor si curvelor de la tg. Neamt

 2. V.Vasile 1 martie, 2019 at 08:31 Răspunde

  Pupaciosii, culegatorii de scame ce executa ordinele lui Arsene fara sa filtreze, trebuie musai sa plateasca, in solidar.
  Acesti executanti, din categoria nevertebratelor, nu tin cont de conditiile din contracte, de indicatori, nu, la ordin ,distrug cariere, murdaresc imaginea unor profesionisti de la care mai au multe de invatat.
  Fosilizati prin CJ-uri ,CL-uri, sinecuristi , oportunisti de profesie, trebuie sa plateasca si poate asa nu vor mai fi simpli executanti, facand treburile murdare ale jupanului.
  Atentie ,,dragii mei nemteni,, trombonistii au inceput incalzirea sa va abureasca din nou si este bine sa urmariti, dupa hotararea definitiva, cum si de la cine va recupera compania banii, pt. ca platile pentru cei destituiti ilegal,nu se opresc aici…
  p.s. din cate stiu, sacul plin gasit cand au navalit in companie l-au golit repede, asa ca poate scumpesc din nou apa ?!

 3. janel 1 martie, 2019 at 20:16 Răspunde

  Toate potlogariile in apa serv au fost executate de neocomunistul ai activistul PCR Puscasu care ar trebui sa fie la Jilava pentru faptele abominabile savarsite in perioada comunista. El ar trebui sa plateasca.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.