Bătălia pesediștilor pentru „ciolanul” Apaserv, pierderi de sute de mii de lei pentru companie

Home » Atac la nesimțire » Bătălia pesediștilor pentru „ciolanul” Apaserv, pierderi de sute de mii de lei pentru companie

By admin on noiembrie 2, 2018. 13 Comments

Dată afară din funcția de director economic de la Apa Serv SA, cel mai mare furnizor de apă potabilă și servicii de canalizare din județ, Elena Maria Grădinaru a câștigat procesul pe care l-a intentat companiei. Apa Serv SA se află în subordinea Consiliului Județean Neamț, iar în ultimii ani a reprezentat o adevărată miză pentru cei care au ajuns la putere. Motivul:  milioanele de euro obținute de către companie din fonduri europene pentru extinderea rețelei de apă și canalizare etc. În 2016, după alegerile locale, când PSD și ALDE au devenit majoritari în Consiliul Județean Neamț, au început presiunile împotriva conducerii de la acea vreme (Dughir&Co). Însă, grăbiți maxim să-și pună oamenii în fruntea Apa Serv, social democrații au forțat lucrurile și au greșit, după cum spune instanța în cazul fostului director economic. În primăvara anului trecut, după ce membrii AGA au schimbat componența Consiliului de Administrație, noul CA a luat decizia de a-i schimba și pe directori. Considerând că au fost victimele unor acțiuni ilegale, foștii directori, dar și membrii CA-ului schimbați de AGA pesedistă s-au adresat instanței de judecată. Recent, Tribunalul Neamț s-a pronunțat în dosarul în care Elena Maria Grădinaru, fost director economic, a solicitat anularea actului emis de CA prin care fusese schimbată din funcție. Judecătorii au admis acțiunea și a obligat Apa Serv SA să o repună în funcție. De asemenea, compania județeană a fost obligată să-i achite reclamantului toate drepturile salariale, începând cu data de 14.03.2017. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Curtea de Apel Bacău, însă juriștii cu care ne-am consultat sunt de părere că este puțin probabil ca instanța superioară să dea o altă hotărâre, dat fiind modul abuziv în care a fost schimbată fosta conducere Apa Serv.

„Admite acţiunea formulată de reclamanta Grădinaru Maria Elena în contradictoriu cu pârâta Compania Judeţeană Apa Serv SA, şi în consecinţă: Anulează art. 2 din Decizia nr. 6 din 10.03.2017 emisă de Consiliul de Administraţie a pârâtei. Obligă pârâta la repunerea reclamantei, începând cu data de 14.03.2017, în funcţia de Director financiar, potrivit dispoziţiilor Actului adiţional nr. 12 la C.I.M nr. 24/01.05.2003. Obligă pârâta la plata drepturilor salariale cuvenite reclamantei, de la data de 14.03.2017, potrivit executării C.I.M nr. 24/01.05.2003. Ia act că reclamanta solicită cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 10 de zile de la comunicare, apel ce se va depune la Tribunalul Neamţ – Secţia I Civilă şi de Contencios Administrativ. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 31.10.2018”, se arată în decizia Tribunalului Neamț.

 

Câți bani ar trebui să primească Grădinaru

În cazul în care judecătorii băcăuani vor respinge apelul juriștilor de la Apa Serv, compania județeană va fi bună de plată, suma pe care va trebui să o achite fostei directoare Grădinaru (foto) fiind de ordinul sutelor de mii de lei. Problema este că vorbim de o companie județeană care vinde apă și furnizează servicii de canalizare nemțenilor.  

Apa Serv nu este un SRL oarecare, ci ditamai compania județeană. Tocmai de aceea, în cazul în care instanța va obliga Apa Serv să achite fostului director Grădinaru drepturile salariale, daune morale și cheltuieli de judecată, acestea ar trebui să fie suportate de către cei care au demis-o abuziv. În acest moment, luând în calcul decizia Tribunalului Neamț, care nu este definitivă, Elena Maria Grădinaru ar trebui să primească salariul pe 19 luni, adică o sumă de aproximativ 190.000 de lei. Cu siguranță, judecarea apelului va mai dura cel puțin 6 luni, ceea ce înseamnă, în cazul în care Grădinaru va avea câștig de cauză și la Bacău, alți bani în buzunarul ei. În plus, reclamanta a cerut într-un proces separat și cheltuieli de judecată, care vor fi insemnate. În concluzie, vorbim de mari sume de bani pe care Apa Serv riscă să le piardă din cauza orgoliilor unora care, pe principiul „Ciocul mic, noi suntem la putere!”, au făcut ce au dorit pe la firmele județene. Tot ei ar trebui să răspundă pecuniar pentru pierderile pe care le ve avea compania în cazul în care angajații demiși abuziv vor câștiga în instanță. Dar este puțin probabil că se va întâmpla astfel. Paguba va fi recuperată din bugetul Apa Serv SA, adică din banii clienților companiei.

Daniel MURARU

Citeste si:

Dughir atenționează: „Acționarul majoritar al Apa Serv SA ar trebui să sesizeze organele de cercetare penală”

PSD VREA MUSAI CONTROLUL ASUPRA APASERV SA. DUGHIR NU SE LASĂ ȘI „I-A FĂCUT LA DNA” LUI ARSENE

Fostul ofițer SRI și proiectele de milioane de euro de la Apaserv. „Arsene mi l-a prezentat!”

PSD-UL A ÎNCEPUT BĂTĂLIA PENTRU CIOLAN LA APASERV SA. LEAFĂ NESIMȚITĂ DE DIRECTOR: 14.000 DE LEI PE LUNĂ

Facebooktwitterlinkedin

13 Comentarii la Bătălia pesediștilor pentru „ciolanul” Apaserv, pierderi de sute de mii de lei pentru companie

 1. janel iosub   noiembrie 2, 2018 at 2:56 pm

  In prezent acest mamut de societate are aproximativ o mie de angajati si multi dintre ei neamuri, pilosi, membri de partid samd, umfland pretul apei pt a-i indestula pe acesti hrapareti!! Daca institutiile statului nu-i aresteaza de urgenta pe cei care au jefuit aceasta societate, inseamna ca sincer traim IN CODRII VLASIEI!! Stiu multe si pe ce principii functioneaza omerta condusa de capi del tuto soseta, asa ca actuala conducere, fosta, au fost niste pioni care au semnat, combinat si slujit un sistem extrem de toxic si gaunos!!

  Răspunde
 2. Maria Sfetcu   noiembrie 2, 2018 at 5:44 pm

  Domnu’ Iosub, dezinformați opinia publică! Conform datelor oficiale aproape 600 angajați la nivelul întregului județ, în cele 3 zone de operare. Ca sunt unii politic angajați, asta este. E o meteahnă românească omniprezentă. Și când ați fost dumneavoastră conducător s-a întâmplat. Ce-i drept la o scară mai mică, proporțional cu mărimea societății. Asta este, dacă am lălăit treaba, culegem rodul nepăsării noastre. Punctul 8 din Proclamația de la Timișoara!
  O seară frumoasa tuturor.

  Răspunde
 3. Filip P   noiembrie 2, 2018 at 6:00 pm

  Cum adica sa platim noi consumatorii escrocheriile lui Soseta? Niciodata. Daca Curtea de CConturi nu va imputa prostanacilor care au semnat demiteri politice, vom face noi actiune in instanta pentru recuperarea prejudiciului. Pe cuvantul meu!
  In alta ordine de idei, cand era Dughiru director , vuiau ziarele cu pierderile de apa , bla, bla. Acum , cand pierderile s-au marit e liniste si pace. O fi asta un indiciu ca presa libera a inteles cum sta treaba cu pierderile?? Mai sa fie! Oare de ce?

  Răspunde
 4. constantin   noiembrie 3, 2018 at 2:12 pm

  La aceasta societate comerciala un rol deosebit il are Neculai Puscasu, eminenta cenusie a PSD.Neamt.Omul a facut studiile la zi si la timpul lor, are si doctoratul in economie dar nu se pricepe la “aranjatul oamenilor” pe pozitii.Pacat ca este economist de Stefan Gheorghiu si ASE., LA FARA FRECVENTA iar acum a dat cu oistea in gard.El este singurul responsabil pentru inlocuirea conducerii de la Apa Serv si trebuie sa raspunda.Neculai s-a stricat flasneta ce sa ii faci.

  Răspunde
 5. janel iosub   noiembrie 3, 2018 at 7:30 pm

  @ Maria Sfetcu. Va rog sa precizati ce s-a intamplat atunci cand eu conduceam SC Locativserv? Am angajat 2 (doi) oameni nu 100 ca la apaserv!! Faceti o comparatie si socotiti procentul 2 persoane la un total de 55 de angajati. Dupa, vedeti cati trantori taie frunze la caini la apaserv! Eu nu dezinformez asa cum v-ati pronuntat deja, iar in management sunt peste multi “sefuti’ de la apaserv, drupo, adieconeamt, troleibuzul, asta asa ca am cunostiinte si ca fapt divers din aceste motive marii banditi din politica m-au dat afara de peste tot!

  Răspunde
 6. drojman   noiembrie 3, 2018 at 9:28 pm

  Janel Iosub faci atata tam-tam ca ai fost director general 3 luni ca ne-apuca batu citind. O societate cu 6 salariati si cu tine director general pus politic. Cand scrii ” director general” nu rosesti?

  Răspunde
 7. drojman   noiembrie 3, 2018 at 9:30 pm

  Constantine, acest Puscasu este expresia cea mai fidela a ciumei in care a fost , este si va fi Romania.

  Răspunde
 8. Nicu Gherman   noiembrie 4, 2018 at 9:01 am

  Daca dupa 30 de ani de la revolutie tara este tot pe mana unor secaturi comuniste ca Puscasu si dvc inseamna ca suntem un popor de cretini.

  Răspunde
 9. V.Vasile   noiembrie 4, 2018 at 11:45 am

  Felicitari D-na Gradinaru ! Oameni buni, politrucii care au votat destituirea, sa plateasca nu mai stati dupa perdelute, luati atitudine.
  Au promis reduceri de preturi iar azi au bagat si mai adanc mainile lor murdare in buzunarele noastre si asa goale.
  Datorita lasitatii voastre, nulitatile vor continua sa-si bata joc de noi !
  p.s. ma sunt procese pe rol…..

  Răspunde
 10. mihnea   noiembrie 4, 2018 at 2:09 pm

  Romania a cazut total si definitiv in mana mafiotilor. Cum apare un profesionist cum este linsat. Bine ar fi sa vina peste noi nemtii sau rusii sau orice alt popor. Dar sa ramana aici, sa impuna administratia lor.

  Răspunde
 11. janel iosub   noiembrie 5, 2018 at 4:38 am

  @drojman-drojdie. Desteptule si sluga (***) a hotilor din politica, ar trebui sa stii ca un an de zile am fost director si as dori sa te intreb daca tu nu rosesti cand vezi ce (***) esti si te ascunzi dupa niste taste? Mai bine mai citeste ceva decat sa barfesti prin comentarii, deoarece tara este plina de buruieni ca tine care fac umbra pamantuli degeaba

  Răspunde
 12. ADI   noiembrie 5, 2018 at 7:47 am

  Sa nu uitam ca merita FELICITARI si TALENTATUL avocat,COSMIN GRADINARU !

  Răspunde
 13. drojman   noiembrie 5, 2018 at 10:16 pm

  Janele, eu nu te-am jignit. Te-am invitat doar sa fii o idee mai finut cand te referi la propria persoana. Toata ziua ii tragi cu eu director general. Altii au fost zeci de ani si nu se mai lovesc atata cu caramida in piept. Chestie de bun simt. Si-apoi ce ai luat foc asa repede? Parca esti stropit cu acetilena.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.