Atacul autorităților asupra primarului de Roznov, exemplu de „lucru” al mafiei politice. De ce a rămas Ciubotaru fără protecție

3
949

Ionel Ciubotaru, primarul orașului Roznov, aflat la al cincilea mandat, a devenit de câteva săptămâni o țintă a „organelor de control”. Nu că activitatea lui Ciubotaru nu ar trebui controlată. Ba din contră, suntem convinși că Primăria Roznov pute a penal, însă până acum nimeni nu s-a arătat interesat să descopere faptele ileagle. Câteva anchete subțiri ale Poliției, câteva controale anemice ale Curții de Conturi și cam atât. Nimeni nu a îndrăznit să-l deranjeze pe Ciubotaru și clica sa penală din activitatea ilegală de la primărie. De ce? Răspunsul este simplu: pentru că Ciubotaru a beneficiat de protecția mafiei politice, pe care a hrănit-o de-a lungul anilor și pe care acum a supărat-o. A supărat-o atât de tare încât aproape toate autoritățile cu atribuții de control și-au îndreptat tunurile spre Primăria Roznov: Poliție, Corpul de Control al Prefecturii, Camera de Conturi etc. Vorbim de instituții cu șefi numiți și susținuți politic, șefi care răspund acum comenzilor celor care i-au promovat în funcții bănoase. Ciubotaru a gafat politic si de aceea are acum de pătimit. Fiica sa, Mădălina Ciubotaru, a demisionat din legislativul Consiliului Județean, lăsând PSD-ul cu o majoritate și mai fragilă, și a trecut la Pro România, formațiune condusă in Neamț de Liviu Harbuz, care numai prieten nu este cu Arsene. Se spune că Mădălina Ciubotaru nu a plecat la Pro România numai din cauza prieteniei pe care o are cu Harbuz. A fost o răzbunare, deoarece nu a scăpat nici de problemele pe care le are din perioada în care a condus stațiunea Negulești și nici nu a primit o funcție importantă, așa cum i s-ar fi promis.

Și uite așa, după plecarea Mădălinei Ciubotaru din PSD, a început atacul, într-un mod grosolan, împotriva primarului Ciubotaru. Suntem convinși că acesta are multe bube, inclusiv modul în care și-a angajat fetele, una la Căminul de Bătrâni, cealaltă în primărie, însă faptul că autoritățile s-au gândit să i le caute acum, demonstrează clar cum funcționează mafia politică în România. Cât a fost de partea lor, a celor de la putere, Ciubotaru i-a hrănit pe toți. Le-a angajat nevestele, amantele, rudele. Le-a dat bani cu nemiluita pe tot felul de contracte șamd. Acum a căzut în dizgrația sistemului.

Așa se explică de ce prefectul Daniela Soroceanu, o apropiată a lui Ionel Arsen, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț, însoțită de un alai de fotografi, a mers personal la Primăria Roznov, unde a „descoperit” tot felul de nereguli, inclusiv că primarul nu cunoaște legea. Serios? De ce nu merge prefectul și pe la alte primării în control? Chiar, oare de ce? De exemplu, la Primăria Dobreni, unde s-au făcut niște achiziții cu multe semne de întrebare.

Au urmat alte controale, de la Poliție, dar și de la Camera de Conturi, semn că Ciubotaru i-a supărat foarte tare pe mai marii zilei. Suntem convinși că primarul Roznovului deține informații cu privire la sumele și serviciile pe care le-a oferit îmbuibaților politici. Știe, de asemenea, și cât la costat tăcerea presei, plătită cu sume de ordinul sutelor de mii de lei. Poate sa spună, totodată, și ce sume de bani a pompat în firmele de casă, dar și în alte jocuri murdare ale unor persoane importante. Tocmai de aceea, atacul.ro îi propune primarului Ciubotaru o ofertă de nerefuzat. Ținând cont că este puțin probabil că va scăpa, mai ales că are multe bube, iar organele de control i-au luat activitatea la puricat, publicația atacul.ro este dispusă să găzduiască toate denunțurile pe care primarul Ciubotaru le poate face cu privire la toate matrapazlâcurile pe care le-a făcut în primărie, unele pe cont propriu, altele în grup infracțional organizat, iar altele în beneficiul mafiei politice. Promitem că denunțurile vor fi publicate fără să-i percem niciun ban.

Ciubotaru a trecut prin mai multe partide politice, însă acest lucru a interesat mai puțin pe roznoveni care, din 2000, îl tot aleg să le conducă orașul. În cei aproape 20 de ani de când conduce Primăria Roznov, Ciubotaru a fost un alintat al tuturor celor care au guvernat județul. Primul mandat, obținut în 2000, l-a câștigat ca reprezentant al Alianței pentru România (ApR), fostul partid al lui Teodor Meleșcanu, actualul ministru de Externe. În 2004, Ciubotaru sărise deja în barca PSD-ului, câștigând al doilea mandat. Următorul mandat, cel din 2008, îl obține din postura de candidat al Partidului Democrat Liberal (PDL). La alegerile din 2012, Ciubotaru candidează și prinde al patrulea mandat de primar ca reprezentant al Alianței Populare Progresiste Europene Liberale (APEL), iar următorul mandat, cel din 2016, îl câștigă ca reprezentant al PSD-ului. Ultima validare a fost cu emoții din cauza pedepsei de 3 luni de închisoare pentru conflict de interese pe care primarul o primise în 2015. Dar, în cele din urmă, norocul a fost de partea sa.

(Sursa foto: Facebook/Ionel Ciubotaru)

Daniel MURARU

Citeste si:

„Dosarele X” la Primăria Roznov. Un utilaj defect consumă tone de motorină

Consilierul județean Mădălina Ciubotaru, fiica primarului de Roznov, executat de Fisc. I se trage de la firma „jurnalistului” urmărit general

Aqua Parc și Trust CCDP, ghidușii financiare cu Primăria Roznov

Probleme cu constipația la Primăria Roznov. Truse de prim ajutor dotate cu laxative, vitamine și antitusive

Dispreț și bătaie de joc la Primăria Roznov. Tabletele și telefoanele scumpe au dispărut

Primăria Roznov: Lucrări achitate dublu, prejudiciu de 100.000 de euro

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. valisor 22 februarie, 2019 at 09:22 Răspunde

    Dezvoltarea grobiană a simțului proprietății duce în societatea oamenilor la structuri de crimă organizată pe care lipim eticheta MAFIE.
    Nu este exclus ca unii mafioți să fie și deștepți și inteligenți, dezvoltarea mintală a mafiotului fiind cea a unui om obișnuit cu excepția sociopatiei care pe el îl bântuie iar pe cei din jur îi dor consecințele.
    Țigăneala însă conduce decât la țigăneală, adică dezvoltarea e doar cantitativă și asta pe undeva e bine deoarece se poate rezolva fix așa cum ai stoarce un coș; nu evoluează, doar crește – la noi a crescut la maxim, mai mult nu se poate, la Bucale deja mizeria capitală s-a întâmplat. Țiganianul (aici numai idioții ar pute a făcea confuzie, deci las’așa), spre deosebire de mafiot, obligator e și prost și idiot. Asta se întâmplă la noi, nu e grav dar e grețos și ia timp și-n timpul ăsta viața trece și nu trăim veșnic și asta e atmosfera pe care o respiră copiii care azi ni se nasc și nu vrem asta pentru ei și noi ca nație nu suntem așa indiferent de ce hal de rahat mănâncă vreun profesor de istorie care zice că să ne cunoaștem ca să ne tratăm dar de fapt își face doar sieși introspecție și rămâne tot așa.
    Deci ce facem, ne mai căcăm mult împotriva noastră?

  2. mihnea1 23 februarie, 2019 at 11:30 Răspunde

    Deja vad muntele de nesimtire cum, peste putin timp, va incerca sa se scuze pentru actiunile cu tuse de nelagalitate justificand ca asa au fost vremurile. E clar ca Ciubotaru nu este demn de mila din partea nimanui, dar asta nu justifica alte abuzuri. Sa ajungi sa soliciti facturi de la primarie in conditiile in care sarcina ta e sa verifici doar legalitatea actelor administrative arata ca ai devenit prima sluga a regimului corupt aflat la putere. Si cand te gandesti ca este toata ziua cu apoliticul in gura, chiar ca-ti vine greata.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.