Arsene se laudă din nou cu realizările altora, plătind presa. Problema indemnizațiilor de hrană pentru personalul medical, rezolvată de Ministerul Sănătății și sindicate

4
111

Într-un comunicat remis ieri presei nemțene, Ionel Arsene, președintele inculpat al  Consiliului Județean Neamț, se laudă că, la propunerea sa, Guvernul României a aprobat ca indemnizațiile de hrană pentru personalul din sistemul sanitar să fie luate în calcul la determinarea limitei de 30%. Arsene amintește că a trimis premierului României o solicitare prin care a cerut excluderea normei de hrană de la stabilirea limitei pentru sporuri pentru angajații din sănătate. Presa nemțeană a preluat comunicatul inculpatului Arsene și, pe nemestecate, l-a aranjat în articole ce au fost rostogolite în mediul on-line. Și uite așa, nemțenii au aflat din articole plătite că „Ionel Arsene a fost cel care a obținut modificarea legii în favoarea angajaților din sănătate”.

Dar oare așa este? În primul rând, nu există nicio garanție că modificarea legii s-a datorat lui Ionel Arsene. Nici în comunicatul Ministerului Sănătății, dar nici în comunicatele sindicatelor din sănătate nu se face referire la adresa lui Arsene trimisă premierului Dăncilă. Arsene nu a făcut decât ceea ce putea să facă în momentul în care sute de angajați ai spitalului au protestat inclusiv împotriva PSD, adică să ceară Guvernului un act normativ pentru modificarea legii. Ținând cont că preocupările coaliției aflate la guvernare sunt acum cu totul altele, vezi atacul asupra Justiției, este clar că PSD-ul și-a asigurat liniștea, după zgomotul făcut de cadrele medicale. Sigur nu-și dorea ca mii de angajați din sănătate care să strige în stradă „Jos PSD!”. Așa că au dat OUG-ul de modificare a legii. Cât va ține minunea rămâne de văzut. Revenind la „responsabilul” cu modificarea legii, amintim numai ce au făcut sindicate din sănătate.

Federația „Solidaritatea Sanitară”, împreună cu Ministerul Sănătății, salvează o parte semnificativă din drepturile salariaților din sistemul sanitar.

La solicitarea constantă din ultima lună de zile, a acțiunilor”Solidarității Sanitare”, precum și în urma demonstrării de către experții CCDSS a riscului apariției pierderilor salariale, Guvernul a adoptat, la propunerea Ministerului Sănătății, astăzi o ordonanță de urgență pentru scoaterea indemnizației de hrană din limita de 30%. Apreciem sprijinul Ministrului Sănătății, doamna Sorina Pintea, in rezolvarea acestei probleme și speram sa beneficiem de el in continuare pentru a remedia restul disfunctionalităților privind salarizarea in sănătate. Reamintim faptul că introducerea indemnizației de hrană în limita de 30% a generat reducerile salariale pe care le-am anticipat și demonstrat, în special pe zona sporurilor pentru zile nelucrătoare/ de tură. Este motivul pentru care ”Solidaritatea Sanitară” a solicitat imperativ eliminarea indemnizației de hrană din această limită, ca primă condiție esențială de protejarea a drepturilor salariale existente.Din punct de vedere tehnic, rămâne de soluționat și problema finanțării creșterilor salariale prin intermediul aceluiași mecanism utilizat până la finele anului trecut, respectiv prin acte adiționale la contractele cu casele județene de asigurări de sănătate”, se arată într-un comunicat al Federației Solidaritatea Sanitară“

 

De asemenea, în comunicatul de presă al Guvernului se face mențiunea că Executivul a aprobat la propunerea Ministerului Sănătății ca indemnizațiile de hrană pentru personalul medical și de asistență social să nu se ia în calcul la determinarea limitei de 30%.

Păi, Arsene a trimis scisoarea direct la Guvern, nu la Ministerul Sănătății, iar cei de la Guvern afirmă că propunerea a fost a MS-ului. Unde-i contribuția lui Arsene în această ecuație?

(Sura foto: Facebook/Ionel Arsene)

Daniel MURARU

Citeste si:

Realizările altora, motiv de laudă pentru inculpatul Arsene

Arsene se laudă cu realizările altora. Asaftei tună și fulgeră 

Wow, ce fâs! Arsene se laudă cu autostrada, dar nu vede drumurile naționale și județene

Arsene a „făcut” drumul expres Piatra Neamț-Bacău de două ori: în iunie și în decembrie 2015. Urmează a treia oară!

 

4 comments

 1. Alina 21 februarie, 2019 at 11:22 Răspunde

  Daca angajatii spitalului si nu numai, au avut cistig de cauza, de ce a fost demisa coordonatoarea Policlinicii??? Acum cei care au “matrasit-o” trebuie sa-si asume prostia si sa o repuna in functie. Rezolvarea diferendului este meritul exclusiv al Ministrului Sanatatii, in concordanta cu deciziile Guvernului. Dar daca cineva poate “capusa”, dupa cum are in obicei, orice realizare, atribuindu-si la nivel local merite nejustificate, de ce n-ar proceda astfel? Pentru acel cineva, Constitutia si legile figureaza la “diverse”, neexistind obligativitatea de a le respecta si de a se prezenta la termenele proceselor in care este judecat. Daca un muritor de rind proceda asa, era ridicat de mult si “ascuns”. Inca mai avem nitelus dre asteptat pina sa culegem “roade” de acest fel.

 2. VLAD 22 februarie, 2019 at 20:08 Răspunde

  Ce poate Arsene sa facă altceva decit sa confiste munca si interesul altora! S-a trezit ca a rezolvat si aceasta problema! Oare nu-i spune nimeni ca e penibil? Ori aia cu imaginea vor sa-l faca de rahat!!!???

 3. Viorel 22 februarie, 2019 at 20:16 Răspunde

  Ar fi de ris, daca n-ar fi de plîns! Pe ce se duc banii cu care ar putea face ceva!pe presa!! Care e aia, ca nu ma dumiresc? Aia care il spală pe Arsene pe picioare? Toți sunt la fel, nu au putut rezista in fata argintilor!
  Ati rămas sa luptati singur! Daca nu vi s-a facut scirba intre timp

 4. mihnea1 23 februarie, 2019 at 11:23 Răspunde

  Individul este un mincinos patologic. Daca luati fiecare proiect finalizat in ultimii 2 ani veti constata ca niciunul nu este meritul lui, fiind incepute inainte de mandatul lui. ABSOLUT NICIUNUL! El nu a facut decat sa confiste meritele altora, fotografiindu-se pe utilaje si sa se laude ca un mincinos notoriu. Si in cazul de fata, si-a asumat merite care nu-i apartin. Voi credeti ca el si partenerul sau de hotii din fruntea psd sunt iubiti? Nici macar psd-istii nu-i mai suporta, dar unii executa ordinele pentru ca sunt caractere infecte. Cei mai multi dintre psd-istii cu functii importante nu-i supoarta (pe arsene si dragnea) pentru ca le sufla orice sursa de imbogatire, orice lucrare mai mare. Din cauza banilor se dusmanesc de moarte. Si se va termina curand cu hotii.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.