Spitalul a pierdut procesul cu firmele care reabilitează Pediatria. Conducerea vrea să achiziționeze servicii juridice

3
1037

Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost, este și va mai fi în centrul unor scandaluri privind cheltuirea fondurilor publice. Iar asta se întâmplă pentru că cei care au devalizat, de-a lungul timpului, bugetul spitalului nu au pățit absolut nimic. Au fost câteva anchete penale, trimiteri în judecată, însă, în afară de un fost contabil din anii 2000, care a părăsit această lume, nimeni nu a stat o zi în închisoare pentru nenorocirile pe care le-au făcut la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Cea mai proaspătă anchetă despre care atacul.ro a scris pe larg este cea privind achiziția computerului tomograf, unde prejudiciul cauzat bugetului spitalului, conform DNA, este de sute de mii de euro. O altă afacere despre care presa a scris este cea privind reabilitarea și modernizarea Secției de Pediatrie a Spitalului Județean, un proiect care a înghițit peste 14 milioane de lei, bani publici. Ei bine, achizițiile realizate la această secție ca urmare a unui contract încheiat de fosta conducere a spitalului (Ioan Lazăr), gen pătuțuri la 4.000 de lei/bucata sau birouri la 5.000 de lei/bucata, a scandalizat opinia publică. Au lipsit, în schimb, reacțiile oficialilor și ne referim la acele reacții clare care să spună ce s-a întâmplat de fapt, cum au fost alese firmele câștigătoare ale acestui proiect, care sunt aceste societăți, de cine sunt conduse, dar și legăturile lor în zona serviciilor și nu numai. Toate aceste lucruri, dar și altele la fel de interesante vor fi făcute publice în curând de atacul.ro. Până atunci, însă, să spunem doar că nemulțumirea reprezentanților Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț față de firmele care au lucrat la Secția de Pediatrie a ajuns în instanță. Pe 14 noiembrie, spitalul a pierdut procesul intentat celor trei societăți comerciale. Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare.

„Respinge acţiunea formulată de reclamanta Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ cu sediul în Piatra Neamţ, Bd. Traian, nr. 1-3, judeţul Neamţ în contradictoriu cu pârâtele S.C. Edas Exim S.R.L. cu sediul ales în Bucureşti, sector 5, Bd. Eroii Sanitari nr. 1-3, et.3, la Societatea Civilă Profesională de Avocaţi „Jercan, Gheorghe, Vlad &Asociaţii”, S.C. Medicare Technics S.A. cu sediul în Bucureşti, sector 1, str. Valea Mieilor, nr. 30 şi S.C. Editronic Internaţional S.R.L. cu sediul în Bucureşti, sector 3, str. Intrarea Patinoarului, nr. 7, Bl. PM50, Sc. 1, Ap. 3, ca nefondată. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Tribunalul Neamţ, Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ fiscal”, se arată în decizia Tribunalului Neamț.

Spitalul cere acceptul CJ-ului pentru a angaja avocați

Deși există voci care afirmă că șansele Spitalului Județean Neamț de a câștiga procesul deschis firmelor care s-au ocupat de reabilitarea/modernizarea/dotarea Secției de Pediatrie, sunt slabe, conducerea unității medicale nu renunță. Astfel, printr-o adresă înaintată în data de 22 octombrie Consiliului Județean Neamț, managerul Codruț Munteanu se plânge că spitalul are un singur jurist și cere aprobarea încheierii unui contract de servicii juridice de consultanță cu o casă de avocați pentru gestionarea proiectului de investiții „Lucrări de reparații capitale-Lucrări de reabilitare și modernizarea Secției de Pediatrie din cadrul SJU Piatra Neamț”, până la finalizarea investiției.

Adresa managerului a stat la baza proiectului de hotărâre, inițiat de Ionel Arsene, pentru achiziționarea de servicii juridice. La ședința din data de 31 octombrie, proiectul nu a trecut, fiind votat de 15 consilieri PSD-ALDE, în timp ce 16 aleși de la PNL și PMP s-au abținut. Refuzul opoziției de a-și da votul pentru acest proiect pare a fi justificat, pentru că nici în expunerea de motive, dar nici în adresa managerului nu sunt oferite suficiente informații. De exemplu, reprezentanții spitalului nu spun ce sumă au de gând să folosească pentru a sigura aceste servicii, dar nici modalitatea prin care ar urma să fie aleasă casa de avocatură. De asemenea, nu se face nicio informare privind litigiul. Nu în ultimul rând, se pare că aleșii din opoziție ar vrea să-i dea o lecție lui Arsene care, în ultima perioadă, s-a tot lăudat că la spital lucrurile merg ca și unse.

Ce-i drept, dacă e să căutăm vreo declarație de-a lui Arsene, prin care  să incrimineze situația de la Secția de Pediatrie nu o prea găsim. Nici Octavian Bărbuleț, președintele Consiliului de Administrație, care în primăvară promitea că populația va afla toate informațiile privind modul în care a fost reabilitată și modernizată Secția de Pediatrie, nu a mai spus nimic. În mod ciudat, Arsene, slobod la gură în alte situații similare, acum a tăcut, deși la mijloc este vorba și de banii Consiliului Județean Neamț. Proiectul pentru achiziționarea de servicii juridice de către Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț a fost reintrodus pe ordinea de zi, urmând să fie discutat din nou în ședința de astăzi. Rămâne de văzut dacă consilierii opoziției vor adopta aceeasi poziție ca la ședința din 31 octombrie și se vor abține de la votarea proiectului.

Daniel MURARU

Citeste si:

Mafia din Sănătate. Tomograf cu aceleași caracteristici: 1.000.000 de euro la Neamț și Caransebeș; 470.000 de euro la Sibiu și Suceava

Afacerea „Tomograful” miroase puternic a SRI. Doi dintre inculpați, administratori la firma condusă de vărul generalului (r) SRI Florian Coldea

DNA confirmă dezvăluirile atacul.ro. Șpagă de sute de mii de euro în afacerea „Tomograful”

Se strânge lațul în afacerea „Tomograful” de la Spitalul Județean Neamț. Sechestru pe bunurile suspecților. Prejudiciul depășește 600.000 de euro

MEDICUL CIOCÂLTEU ȘI AFACEREA „TOMOGRAFUL” DE LA NEAMȚ

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Dan 21 noiembrie, 2018 at 20:02 Răspunde

    Soseta a introdus omerta la Neamt. Nimeni nu are voie sa vorbeasca. Mesajele sunt trimise doar de nicol pentru FB, iar reflectarea in presa se rezuma doar la trompeta algoritmilor. Il mai vedeti pe consilierul analfabet atotstiitor, cu sarcini conexe de inregistrat jurnalisti, facand valva mare pe FB? Barbacot si-a mutat biroul in spital, de unde transmite non stop mesaje pe wattsapp catre mimoza OB si soseta, inclusiv de cate ori stranuta managerul. In tot acest timp, judetul se prabuseste economic, resursa umana fuge, infrastructura se distruge, investitii sunt sublime dar lipsesc cu desavarsire. Urmeaza urarile stereotipe de 1 Decembrie si de Anul Nou cand, „dragi nemteni”, ne va aminti ca sunt oameni de cuvant si tot ce au promis au indeplinit. Dragi nemteni, rugati-va la Dumnezeu sa nu ajungeti vreodata in spitalul judetean, distrus de soseta impreuna cu gasca lui de devecei si barbuleti.

  2. Cristian 24 noiembrie, 2018 at 09:51 Răspunde

    Din pacate, noi suntem perdantii, noi dam ortu popii la spital! Mai scirba de acest sistem nu mi-a fost! Sunteti dumnezei, ai? Criminalilor!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.