Minciuni sfruntate! Anul trecut, pe vremea asta, Arsene promitea spital regional și autostradă

5
136

Este clar că, în următorii ani, Moldova nu va avea mult promisul spital regional din Iași. La fel de clar este, chiar dacă a fost votat un proiect în parlament, că nu vom avea prea curând autostrada „Unirii”, care să lege cea mai săracă regiune a Uniunii Europene de vestul bogat. La spitalul regional de la Iași, oficialii spun că ar trebui să ne gîndim peste vreo trei ani, pentru că nu sunt bani. Asta, în condițiile în care comisarul european Corina Crețu strigă de luni întregi că putem să accesăm fonduri pentru a construi spitale regionale în România, atât de necesare. La fel și cu autostrada „Unirii”, comisarul european Corina Crețu spune că autoritățile române sunt așteptate să acceseze fonduri europene pentru construirea șoselei, inclusiv pentru realizarea studiilor, dar ai noștri guvernanți se prefac că nu aud. Cineva nu este interesat să fie accesate fondurile europene și două ar putea fi motivele: nu se pricep sau vor să fure, iar banul european este greu de sustras. Indiferent care este motivul, un lucru este cert, și anume că PSD-ul a câștigat ultimele alegeri promițând, printre altele, și realizarea autostrăzii Est-Vest (Ungheni-Târgu Neamț-Târgu Mureș). Că, ulterior, unii au venit cu alte variante ale autostrăzii, prin Suceava sau prin Bacău-Brașov, este o altă poveste, care are rolul de a jongla cu promisiunile astfel încât să creeze confuzie, cu scopul de a câștiga capital electoral.

„Sunt recunoscător Guvernului, pentru că a decis ca primul dintre cele trei spitale regionale să fie construit la noi, în Moldova!”

(Postată pe contul lui Ionel Arsene de pe o rețea de socializare, poza cu spitalul regional a adunat sute de like-uri, dar și ode din partea postacilor de serviciu)

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat în două dosare pentru fapte de corupție, este campionul promisiunilor nerealizate, spitalul regional de la Iași și autostrada „Unirii” fiind numai două din marea de promisiuni de care s-a ales praful. Anul trecut, în septembrie, Arsene le transmitea nemțenilor că Moldova va fi prima zonă care va beneficia de un spital regional, la Iași, că vor fi investiții majore în sistemul de sănătate și că PSD își va îndeplini promisiunea făcută nemțenilor, „aceea de a pune la dispoziție un sistem de sănătate performant”.

Nu numai că nemțenii nu beneficiază de un sistem de sănătate performant, dar nu au la dispoziție măcar un un pat pentru marii arși. Iar asta este valabil pentru toți cei 4 milioane de locuitori din zona Moldovei. Așa cum s-a văzut recent, în urma tragediei soldată cu decesul tânărului Alexandru, grav rănit într-un incendiu. România ar avea 11 paturi pentru marii arși, dar nici informația aceasta nu este sigură. La trei ani de la tragedia de la Colectiv, să nu ai unde să tratezi un mare ars în România, arată cât valorăm în ochii celor care ne gestionează banii. Să mai spunem că Alexandru a murit din cauza septicemiei, iar când a ajuns la spitalul din Belgia era infectat cu două bacterii, asta după scandalul Colectiv și Hexi-Pharma? Cine aude, cine înțelege, cine se implică?

În ceea ce privește autostrada, inculpatul Arsene ajunsese, culmea, să se laude, în august, anul trecut, că a emis certificatul de urbanism, un simplu document, un act public emis de autorităţile administrative publice locale, prin care se fac cunoscute solicitantului elementele care caracterizează regimul juridic, economic şi tehnic al unui imobil, stabilite prin evidenţele existente şi documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului.

Acum, după votul din Parlament privind autostrada „Unirii”, Arsene revine cu o postare în care ne spune că „regiunea noastră are toate șansele să recupereze decalajele pe care le are față de celelelat ezone ale țării”. Numai că, așa cum se vede și din câteva comentarii, care au scăpat de cenzura administratorului paginii, nemțenii s-au cam săturat de promisiunile politicienilor, așa că vor fapte.

Arsene promitea, tot anul trecut, în septembrie, că podul de la Preluca va fi reparat până la sfârșitul anului, că tronsonul Bicaz-Piatra Neamț va fi refăcut în 2018, iar pentru DN 15 (Bicaz-Poiana Teiului) se va aloca suma necesară reabilitării.

Așa cum se știe, podul de la Preluca nu este reparat nici acum, iar despre celelalte promisiuni nici nu mai are rost să reamintim. Podul de la Preluca, pe care se circulă pe un singur fir de vreo patru ani, a avut termen de finalizare a reparaților în septembrie. Suntem în noiembrie 2018 și arată așa:

Daniel MURARU

 

 

Citeste si:

Wow, ce fâs! Arsene se laudă cu autostrada, dar nu vede drumurile naționale și județene

Dragnea vine în Moldova să se plimbe pe autostrada promisă de pesediști

LUAȚI-VĂ GÂNDUL DE LA AUTOSTRADA MOLDOVA-TRANSILVANIA! CEL PUȚIN UN DECENIU…

Realizările altora, motiv de laudă pentru inculpatul Arsene

Demagogia în formă pură. Arsene a reparat podul de la Preluca, iar acum promite autostrăzi

Minciunile anului. Asaftei: Axialul va fi refăcut până la finele lui 2017! Arsene: Podul de la Preluca va fi reparat!

Bani în plus pentru podul de la Preluca. Motivul: schimbarea soluției tehnice

5 comments

 1. FLORIN 11 noiembrie, 2018 at 06:58 Răspunde

  Ce spitale si autostrazi cind omul nu a fost capabil sa repare podetul de la Preluca fara sa sifoneze banii publici cu licitatii trucate si lucrarea data unei firme de apartament.

  Mai avem un (***) la PMP,Gavrilescu, care bate cimpii cu pasaje subterane in conditiile in care acest oras este sufocat de poluare si masinile unor cretini care se plimba toata ziua degeaba sau il tranziteaza,centura este blocata de podul de la piata,bulevardele principale sunt transformate in parcari.Ce prost trebuie sa fii sa nu rezolvi aceste probleme mai intii care nici macar nu costa bani inainte de a te gindi sa furi bugetul cu lucrari inutile si stupide care nu ajuta cu nimic acest oras?

  Aloo,Gavrilescule (***),nu costa nimic sa blochezi traficul in tot centrul acestui oras si sa-l directionezi catre bulevardele adiacente.Ce nevoie e ca totii manelistii comozi si nesimtiti sa se plimbe cu masina prin centru?De ce nu faceti un drum ca sa ocoleasca orasul de la Gircina la Stadion?Vedeti ca nu va duce capu?Este centrul orasului Piatra Neamt atit de mare de obosesc sa mearga pe jos?

  Problema este ca suntem condusi de niste hoti analfabeti de aia nu se face nimic.

 2. GABRIEL 12 noiembrie, 2018 at 22:18 Răspunde

  S-or fi gândit cei cu pasajul din centru, ca dacă TT a scăpat totuși după reabilitarea lui Stefan, ca n-ar fi rău sa-i mai dea o lovitură sub centură, adică direct la temelie!
  Dacă vreți lărgire de parc, nu trebuie neapărat să vă apucați de săpat!
  Ocoliți orașul, nu-l sufocați și mai mult! Și apropo, în față la TT, în subteran, băgați un giratoriu, sau faceți numai stânga către gara?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.