Dragnea vine în Moldova să se plimbe pe autostrada promisă de pesediști

6
371

 

Liviu Dragnea a pornit într-un turneu prin Moldova pentru a-i testa pe baronii PSD. Liderul sociali democraților vrea să vadă pe cine se poate baza într-o eventuală luptă deschisă cu premierul Tudose pentru controlul partidului. Deci, vorbim de o incursiune prin câteva județe din Moldova, ce are ca miză lupta politică internă din partid. Dragnea, din informațiile publice de până acum, nu va veni în Neamț, iar explicația este simplă: Ionel Arsene îi este apropiat și tovarăș de nădejde, așa că nu-i pune la îndoială loialitatea. Însă, nu ar fi rău ca liderul PSD să tragă o raită și prin județul Neamț ca să vadă stadiul implementarii programului PSD Neamț, ce a fost prezentat electoratului la alegerile locale din 2016. Liviu Dragnea ar putea să facă băi de mulțime și să afle cât de bucuroși sunt cetățenii din această regiune că au „început” lucrările la Autostrada Moldova. Bineînțeles că este o glumă, autostrada atât de mult dorită, care ar trebui să facă legătura între Iași – Neamț  si  Mureș, a fost un subiect tratat la diverse de actualul guvern PSD. În 2018 nu se va întâmpla nimic cu acest proiect, pentru că nu sunt bani, iar pentru a mai arunca praf în ochi electoratului, guvernanții au lansat un alt traseu Iași – Pașcani – Bacău – Brașov. Cică ar fi costuri mai mici, cu vreo 7 miliarde de euro. Povești de care oamenii s-au săturat.

Traseul Ungheni – Iași – Târgu Neamț – Ditrău – Târgu Mureș, al autostrăzii A8, a fost ales în anul 2007, iar pentru asta a fost realizat un studiu de fezabilitate, pentru care, din banii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drimuri (CNADNR), adică ai celor care achita taxe de drum, s-au plătit 800.000 de euro. Atât a costat identificarea traseului optim al autostrăzii, ca acum să vină unii și să ne spună că ruta prin Bacău este mai bună. În 2009, același CNADNR și tot din banii noștri, a dispus realizarea studiului de fezabilitate. Acesta a fost făcut pe trei tronsoane distincte: Târgu Mureș – Ditrău, Ditrău – Târgu Neamț și Târgu Neamț – Iași – Ungheni. Costul total: 4 milioane de euro. Anii au trecut, iar studiile nu mai sunt valabile. Astfel, în 2014, și de atunci o țin tot așa, guvernanții au scos la licitație proiectul pentru revizuirea studiilor de fezabilitate. Concluzia: au cheltuit peste 5 milioane de euro pe studii, revizuiri etc, iar acum spun că traseul optim este altul. Ca să nu mai punem la socoteală că, în urmă cu câteva luni, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, președinte al PSD Neamț și prieten cu Liviu Dragnea, se lăuda că instituția județeană pe care o conduce a eliberat certificatul de urbanism pentru tronsonul de autostradă Târgu Neamț – Târgu Mureș. În opinia mai marelui județului, eliberarea acestui document reprezenta „un pas important”. Ceea ce nu a spus Ionel Arsene este că eliberarea unui certificat de urbanism nu înseamnă că lucrările vor începe mâine sau poimâine sau că drumarii toarnă deja asfalt pentru a realiza minunata autostradă. Nu, certificatul de urbanism este un simplu document, un act public emis de autorităţile administrative publice locale, prin care se fac cunoscute solicitantului elementele care caracterizează regimul juridic, economic şi tehnic al unui imobil, stabilite prin evidenţele existente şi documentaţiile de urbanism şi amenajarea teritoriului. Oamenii au înțeles acum, când văd că lucrările nu au început la această autostradă, că emiterea certificatului de urbanism nu a fost o mare realizare a CJ-ului, ci un motiv pentru unii de a mai bifa o „realizare”.

Cum văd pesediștii nemțeni Autostrada Moldova?

Frumos, normal! Dacă analizezi oferta electorală a PSD Neamț la alegerile din 2016, observi la capitolul „Infrastructură” o fotografie cu o autostradă care, normal, nu este din România, ci de prin alte zări.

 

Ne mai spune programul electoral prezentat de Ionel Arsene:

Deși realizarea proiectului autostrăzii Târgu Mureș – Târgu Neamț – Iași – Ungheni nu este legată de activitatea CJ Neamț, consider că este de datoria Consiliului Județean să depună eforturi și să facă presiuni la nivel de instituții publice pentru ca acest proiect să se realizeze. Pentru Neamț, tronsonul de autostradă este o oportunitate foarte importantă. Menținerea unui dialog constant și intensificarea eforturilor pentru ca Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale să modernizeze și să reabiliteze șoselele pe care le are în administrare în județul Neamț.

Să nu fie cu bănat, dar nu am văzut eforturile și presiunile PSD Neamț și nici pe cele ale lui Ionel Arsene vizavi de acest proiect.

În ceea ce privește promisiunile făcute de pesediștii nemțeni, aflați sub bagheta președintelui Arsene, nu putem decât să vi le reamintim. Că mare lucru nu s-a făcut este mai mult decât evident. Turismul este ca vai de el, infrastructura rutiera a mai beneficiat de câteva peticeli, agricultura – Dumnezeu cu mila, la Sănătate nu mai e de discutat!

Iată ce promitea Ionel Arsene înaintea alegerilor locale, când își exprimase dorința de a ajunge în funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț. A ajuns cu ajutorul votului consilierilor județeni. Ce a realizat din ce a propus? Dumneavoastră analizați și trageți concluziile!

PSD-program-politic-complet-_-spread

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Wow, ce fâs! Arsene se laudă cu autostrada, dar nu vede drumurile naționale și județene

LUAȚI-VĂ GÂNDUL DE LA AUTOSTRADA MOLDOVA-TRANSILVANIA! CEL PUȚIN UN DECENIU…

6 comments

 1. Macarie 11 ianuarie, 2018 at 11:36 Răspunde

  E disperat si vine dupa ajutor la soseta. Sa vezi cum se bobilizeaza babele lu soseta sa faca o primire aleasa. Asta daca nu se mobilizeaza mai repede DNA

 2. constantin 11 ianuarie, 2018 at 13:04 Răspunde

  iata cum un pacalici-sosetuta hotaraste in numele nemtenilor cine sa fie sef.si bineinteles ca altul mai bun ca infractorul dragnea nu s-a gasit.judetul neamt psd este un judet fara vlaga si fara coloana vertebrala.privitii pe primii trei de la cj neamt, faceti-le poza si datile la babe sa-i boceasca ca nu au facut nimic intr-un an de zile.cine la ales pe sosetuta sa vorbeasca si sa hotarasca in numele nostru.deja e prea mult si jefuitori nu trebuie sa mai aiba liniste.

 3. Diana 11 ianuarie, 2018 at 15:33 Răspunde

  In opinia mea, este cel mai prost mandat de dupa 1989, atat cat este el pana acum. Iar perspectivele nu sunt deloc optimiste. Nu o spun neaparat pt ca nu agreez impostura, prostia, aroganta, frustrarea, incompetenta si multe altele de gen care caracterizeaza conducerea politico-administrativa de la nivelul majoritatii institutiilor din judet. O spun cu regretul uneia nascute si crescute in Neamt si cu indignarea unei romance care observa ca in alte judete se poate. Buna remarca anterioara, judet fara vlaga si fara coloana vertebrala. Rusine! Toti cei vinovati ar trebui declarati persoane non grata in judetul Neamt. Rusine! Parafrazand un alt comentator, daca mandatul unora la conducerea judetului este catastrofal, poate primesc un alt fel de mandat care sa ne aduca noua speranta ca nu e totul pierdut.

 4. Jerry the crazy mouse 11 ianuarie, 2018 at 17:09 Răspunde

  Bre, ne -a adus maria sa ZIL -uri ? Ne-a adus . V-a mai adus cineva autofreze sovietice din 70 ? Pai in loc sa fim multumiti tot carcotim atata .
  Traiasca lupta pentru pace ! Drujba !

 5. FLORIN 11 ianuarie, 2018 at 18:26 Răspunde

  In orice tara civilizata si nu populata cu mirlani,cocalari si analfabeti precum Romania lumea ar fi iesit in strada sa protesteze vizavi de vizita acestui domn.

  Moldova este ultima zona din Romania fara nici un fel de proiecte mari de investitii si cea mai subdezvoltata.

  Legatura este direct proportionala,infrastructura zero=dezvoltare zero.

  Si totusi nimeni nu iese in strada.Nu intereseaza.Indolenta si nepasare maxima.Prostii stau in casa si maninca seminte uitindu-se la manele.

  Aste e nivelul din aceasta tara.80% sunt prosti manelizati si tiganizati.

  In curind aceasta tara va fi condusa numai de tigani.

  Se fac ultimile pregatiri.

 6. Jerry the crazy mouse 11 ianuarie, 2018 at 21:09 Răspunde

  Ca ni-s prosti inca nu-i chiarase mare bai . Baiul al marele e ca au drept de vot si il folosesc din plin .
  Cu un kil de malai si ulei or unul decrumpe or trasat soarta Romaniei in ultimii 30 de ani acusica .
  No, is reprezentativi or nu, e de discutat, dar e adevarat din nefericire !

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.