Deputatul Leoreanu, limbaj de cartier: „Ține-o tu, mă fraiere!” Nervii parlamentarului, analizați într-o ședință de partid

6
250

Ieșirea de săptămâna trecută, pe un site de știri din Roman, a deputatului PNL de Neamț Dan Laurențiu Leoreanu la adresa președintelui USR Neamț, Radu Samson, căruia i s-a adresat cu apelativul „fraiere”, a făcut obiectul unei ședințe de partid. Surse din interiorul PNL ne-au declarat că parlamentarului romașcan i s-a atras atenția finuț că ieșirile sale nervoase nu fac bine imaginii partidului și i s-a sugerat ca pe viitor să încerce să se abțină de la a profera cuvinte jignitoare la adresa adversarilor politici.

 „Ceilalți, care se dau șmecheri, ciocul mic!”

Deputatul PNL Leoreanu, fost primar al orașului Roman timp de nouă ani, a izbucnit în urmă cu câteva zile, în timpul unei discuții cu un ziarist de la un site de știri local. Supărarea alesului a pornit de la o declarație a șefului USR Neamț, Radu Samson, făcută în cadrul emisiunii Radar TV de la Roman TV, unde s-a discutat despre decizia luată de conducerea primăriei și membrii CA ai CSM de a retrage din campionate echipele de handbal și fotbal. Puțin ironic, Samson a amintit că deputatul Leoreanu a promis că va repara puntea de peste Moldova, iar dacă tot are atât de mulți bani autorirățile să ia legătura cu el pentru a sponsoriza una dintre echipe.

„Domnul deputat Leoreanu am înțeles că mai nou investește din banii personali: vrea să repare puntea de peste Moldova. A zis că o repară din bani personali. Hai să vorbim cu domnul deputat, dacă tot are atât de mulți bani, poate sponsorizează o echipă, poate pe cea de fotbal”, a spus Samson.

Replica deputatului a venit a doua zi de dimineață. Enervat peste masura, Leoreanu nu s-a putut abține și a lansat vorbe grele la adresa lui Samson.

„Am înțeles că ieri pe la o emisiune a zis (n.n. Samson) dom’ne dacă a zis că repară puntea din bani proprii să țină și echipa din bani proprii. Dar ține dumneata echipa din bani proprii! Ține-o dumneata, nu mai da sfaturi la alții! Să fim deștepți pe banii altuia, putem să încercăm să ne dăm șmecheri, dar să facem ceva pentru orașul ăsta, concludent, atunci ne cam împiedicăm. Eu am făcut ceva pentru orașul ăsta și-s mândru și în fața romașcanilor, și în fața țării, și oriunde merg merg cu fruntea sus. Ceilalți, care se dau șmecheri, ciocul mic! Întâi, fă ceva pentru oraș și pe urmă spune… Dar o spune și cu ironie, păi dacă repară puntea, să țin și echipa . Ține-o tu, mă fraiere, ține-o tu! Că o echipă nu se ține cu doi lei. O echipă înseamnă efort mare”, a spus Leoreanu.

„Eu nu sunt vreun purtător de-al dumneavoastră de geantă de la PNL”

Într-o scrisoare făcută publică pe contul său de pe o rețea de socializare, Radu Samson critică ieșirea deputatului PNL și îi transmite acestuia să-și revizuiască limbajul când vorbește despre el.

„Domnule deputat Leoreanu, v-aș solicita să vă cereți scuze pentru atitudine, dar sunteți ditamai cețățeanul de onoare și mi-e rușine. Doresc să subliniez totuși câteva lucruri pentru dumneavoastră. În primul rând aș vrea să vă atrag atenția că acele lucruri mărețe pe care vă lăudați că le-ați făcut pentru Roman erau de fapt ATRIBUȚIILE DUMNEAVOASTRĂ DE PRIMAR, pentru care ați fost remunerat în fiecare lună și pentru care o să primiți mai nou și o pensie specială. Pe principiul “Chioru’-n țara orbilor e rege!”, dumneavoastră ați strălucit ca primar prin comparație cu cei dinainte, care probabil nici nu merită amintiți. Asta nu înseamnă că erați “Voievod de Roman” ci doar un angajat responsabil în slujba cetățenilor. Ați fost, la vremea respectivă. În al 2-lea rând, vă rog să vă revizuiți limbajul când vorbiți despre / înspre mine. Eu nu sunt vreun purtător de-al dumneavoastră de geantă de la PNL. Nici nu mi-ați dat contracte, nici nu m-ați făcut primar sau consilier local și nici nu am venit vreodată cu căciula în mână să vă cer ceva. În relația cu mine sunteți doar un angajat al statului, adică al nostru al tuturor, a cărui activitate din parlament nu prea justifică cei ~45.000 lei/ lună pe care îi cheltuie “poporul” cu el. Dar să nu vă fie rușine cu asta, nu sunteți singurul. Poate de la dumneavoastră doar erau așteptările mai mari. În al 3-lea si ultimul rând, vă rog să încercați să vă instruiți mai bine succesorii pe care i-ați lăsat la primărie și pentru care ați garantat când ați fugit șmecherește în parlament. Toate greșelile pe care le fac aceștia le fac “pe obrazul și pe onoarea dumneavoastră”, dar pe banii și pe nervii romașcanilor. Da, sunt “un fraier” care v-a votat să fiti primar. Chiar de 2 ori, în 2008 și în 2012. Pentru că atunci vorbeați mai frumos și pentru că atunci erați pus pe treabă. În 2016 mi-am anulat votul, pentru că nu-l mai meritați. Mi-am dat seama cine sunteți după ipocrizia și servilismul cu care ne-ați “vândut-o” pe prietena dumneavoastră Elena Udrea. Vă doresc totuși o soartă mai bună decât a ei” 

Din informațiile pe care le deținem în acest moment, deputatul Leoreanu nu i-a cerut scuze lui Samson, dar nici telespectatorilor romașcani. Poate o face la emisiunea de mâine dimineață, pentru că un astfel de limbaj nu face cinste nimănui, cu atât mai mult unui ales al neamului. Să mai spunem doar că afaceristul liberal Căpraru îi spunea deputatului Leoreanu, anul trecut, după alegerile parțiale de la Primăria Roman,  că un realizator de la televizunea Roman TV ar trebui executat.

„Și Galan ăsta trebuie executat! Este un porc și un măgar!”, i-a zis Căpraru lui Leoreanu, fără ca cel din urmă să aibă vreo reacție, semn că era de acord cu cel care, prin firma lui, a livrat, la prețuri piperate, produse afumate clubului CSM Roman și lapte praf companiei județene Apa Serv.

(Sursa foto deschidere: captura www.youtube.com)

Daniel MURARU

 

Samson vs. Leoreanu

Laurențiu Leoreanu către Radu Samson, referitor la echipa de handbal: "Ține-o tu, băi fraiere!"

Publicată de Roman TV pe Vineri, 2 noiembrie 2018

Radar TV S02E08 – Viitorul CSM Roman

Citeste si:

Afaceristul liberal Căpraru către deputatul Leoreanu: „Și Galan ăsta trebuie executat! Este un porc și un măgar!”

CSM Roman, „afumat” serios la bani de firma liberalului Căpraru

Jaf la Apaserv SA. Liberalul Căpraru a vândut companiei lapte praf la preț dublu

Politicianul care vrea executarea unui jurnalist, afaceri „cărnoase” cu Primăria Roman

6 comments

  1. Vladimir 8 noiembrie, 2018 at 22:27 Răspunde

    Asta suntem noi pentru el, niște fraieri! Rușine, Leoreanu, dacă ți -o fi vreodată! Mi se face scîrbă de gasca de derbedei numită parlament!

  2. anca 11 noiembrie, 2018 at 11:37 Răspunde

    cand omul s-a enervat la acuzatiile aduse nu este permis dar cand un semianalfabet, fara educatie si bun simt scrie m..ie pnl sau limbutule sau derbedeu…este voie, doar suntem in 1789..

    Admin.: Comentariul a fost cenzurat. Ne cerem scuze pentru scapare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.