Două femei au răspuns la telefonul părintelui Hrisostom Filipescu. Mister total și ipoteze năucitoare

3
1527

 

În timp ce Mitropolia Moldovei și Bucovinei s-a grăbit, prin reprezentanții săi, să-l declare ca având probleme psihice, de soarta părintelui Hrisostom Filipescu (foto), egumenul Schitului „Sfânta Maria Magdalena” din Țibucani, județul Neamț, nu se mai știe nimic de câteva zile. Mai exact, astăzi se împlinesc 10 zile de când părintele Filipescu, unul dintre cei mai iubiți monahi nemțeni, ar fi plecat, după cum spun sursele noastre, spre Iași, unde avea o întâlnire la sediul Mitropoliei. De aici, egumenul urma să meargă la București, la Patriarhie, însă informațiile pe care le deținem arată că nu a mai ajuns în Capitală. Din postările de pe Facebook, respectiv de pe pagina sa și a schitului, dacă acestea sunt reale, rezultă că părintele Hrisostom s-ar fi plimbat săptămâna trecută prin Londra, Paris, Viena și s-ar fi oprit la Berlin. În toată această perioadă, nimeni nu ar fi reușit să ia legătura cu el, singurele informații fiind cele de pe paginile de Facebook (contul părintelui și contul schitului). Cei care îl cunosc pe egumen afirmă că postările nu i-ar aparține acestuia și că cineva ar fi spart conturile și postează aiureli, inclusiv mesaje cu limbaj licențios. Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, părintele Constantin Sturzu, a declarat acum câteva zile că Hrisostom Filipescu trece printr-o grea suferință de ordin psihic, că a părăsit schitul și că se află undeva în străinătate unde nu acceptă să fie ajutat sau contactat. În declarația sa, părintele Sturzu spune că părintele Hrisostom ar fi fost egumen la Schitul Sfânta Maria Magdalena, folosind timpul trecut, ceea ce înseamnă că o decizie fusese deja luată încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Acest aspect ne-a fost confirmat astăzi, surse demne de încredere declarând pentru atacul.ro că Mitropolia a trimis un alt părinte la schitul din Țibucani pentru a ține slujbe. „Cred că s-au grăbit puțin. Nici nu au așteptat să vadă ce se întâmplă și l-au înlocuit cu un părinte adus de la Petru Vodă. I-au sigiliat chilia și nu au fost de acord să-l lase să slujească pe părintele care făcea acest lucru când lipsea Hrisostom”, ne-a declarat persoane apropiate vieții monahale.

Părintele Hrisostom, dat în urmărire de Poliția Neamț

Mitropolia Moldovei și Bucovinei nu s-a adresat până în acest moment Poliției pentru a solicita sprijinul în vederea găsirii părintelui Hrisostom, comportament considerat de către mulți drept ciudat. În schimb, Poliția Neamț s-a autosesizat în urma articolelor publicate, a postărilor de pe Facebook, dar și ca urmare a interesului direct manifestat de către enoriași, și l-a dat în urmărire pe egumen. În cursul zilei de astăzi, urma ca polițiștii să-i contacteze pe reprezentanții Mitropoliei pentru informații suplimentare. Fiind dat în urmărire, polițiștii vor afla despre soarta părintelui în momentul în care acesta va ajunge fie la ambasadă, consulat sau graniță, fie în alte locuri unde va avea de-a face cu autoritățile, indiferent de țară. Ultimele postări de pe paginile de Facebook, pe care le administrează părintele Hrisostom, sunt din ziua de sâmbătă, 3 noiembrie. După asta, un apropiat al părintelui l-a apelat pe acesta pe video telefon. A răspuns cineva, dar nu părintele, ci două femei necunoscute. Acestea ar fi spus că sunt angajate ale spitalului în care este internat părintele Hrisostom Filipescu, iar pentru a întâri cele spuse au prezentat cartea de identitate și permisul de conducere ale părintelui. Femeile ar fi vorbit în germană și în engleză. După ce s-a terminat convorbirea, cunoscutul egumenului a apelat din nou, însă nu i-a mai răspuns nimeni. Pornind de aici, se naște ipoteza că părintele ar fi fost victima unei infracțiuni de furt, fiindu-i sustrase documentele personale, mai ales că cele două femei nu prea arătau nici a doctoriție, nici a asistente.Dacă lucrurile stau așa, cu siguranță egumenul va ajunge, la un moment dat, la un consulat sau la ambasada României din Berlin. Deocamdată, autoritățile culeg informații și așteaptă sperând că egumenul îi va contacta pe cei dragi sau autoritățile germane.

Ce s-a întâmplat pe 26 octombrie și de ce l-a criticat Hrisostom pe „părintele pedofil”

Pe 26 octombrie, părintele Hrisostom Filipescu a fost prezent la Centrul Păstrăveni, unde lucrează ca psiholog clinician, la sfințirea unei biserici din lemn. La slujbă a fost prezent și mitropolitul Teofan. Coincidență sau nu, după întâlnirea cu mitropolitul au apărut și problemele.

În data de 1 noiembrie, părintele Hrisostom a distribuit pe pagina sa de Facebook un articol despre fostul episcop al Hușilor, acuzat de pedofilie. Interesant este comentariul lui Hrisostom Filipescu la această știre.

„JUMATATE DIN SINODUL BOR E PLIN DE HOMOSEXUALI ȘI PEDOFILI! CORNELIU BÂRLĂDEANU A CASTIGAT ZILELE TRECUTE PROCESUL! AMENINȚA CA DACA EL VA PICA II TOARNĂ PE TOȚI!!! AFARĂ DIN SINOD PEDOFILULE! ARE STATUT DE EPISCOP RETRAS LA VARATIC SI IN PRIMAVARA VA FI UNS EPISCOP PENTRU ROMANII DIN SERBIA! RESTUL E CAN-CAN! 😉 AFLATI SINGUREI!

BUCURIE !!!”

Limbajul folosit i-a făcut pe mulți să declare că postarea nu aparține părintelui Hrisostom. Totuși, un cunoscut al părintelui ar fi declarat că acesta a avut o discuție cu mitropolitul pe o temă interesantă. Se pare că părintelui Hrisostom Filipescu i se propusese, cu ceva timp în urmă, că va fi numit episcop pentru românii din Serbia. În 26 octombrie, la slujba de sfințire de la Păstrăveni, Hrisostom l-ar fi întrebat pe mitropolit dacă mai este valabilă promisiunea. Răspunsul l-ar fi nemulțumit cumplit pe părinte, reacția acestuia apărând câteva zile mai târziu pe Facebook. Toate aceste aspecte ar putea fi elucidate numai de părintele Hrisostom Filipescu pe care reprezentanții Mitropoliei s-au grăbit să-l catalogheze ca fiind un om cu probleme de sănătate grave. Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române nu au cerut ajutorul autorităților pentru a-l găsi pe egumen, ci s-au grăbit să ia decizii cel puțin discutabile. O spun și credincioșii, dar și oameni care acum depun eforturi pentru a-l găsi.

(Sursa foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Purtătorul de cuvânt al Mitropoliei: „Părintele Hrisostom Filipescu trece printr-o grea suferință”

Mesaje dure pe pagina de Facebook a unui apreciat stareț: „CATEDRALA NEAMULUI  ESTE #COLECTIV! DUMNEZEU IUBEȘTE LEMNUL ȘI SPAȚIILE MICI!”

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.