Președintele CJ Neamț, aranjamente dubioase. Autoturismul de lux, apartamentul din București și legătura soților Arsene cu proprietarul mașinii

8
1486

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat pentru fapte de corupție, având pe rolul instanțelor două dosare în care este judecat pentru trafic de influență, este un personaj politic controversat. Susținerea de care s-a bucurat din partea lui Liviu Dragnea, liderul PSD la nivel central, i-a adus lui Arsene puterea în organizația social democrată de la Neamț, unde, cu ajutorul unor persoane obediente, a făcut cam ce și-a dorit. A fost deputat de Neamț în mandatul 2012-2016, iar acum conduce Consiliul Județean Neamț, după ce a fost ales în această funcție de colegii consilieri la alegerile din vara lui 2016. În anul 2012, când a ajuns în Parlamentul României din partea USL, Ionel Arsene o ducea rău financiar și era plin de datorii. Cel puțin așa arată declarația sa de avere depusă la scurt timp după validarea mandatului de ales al neamului. În declarația de avere valabilă pentru 2012, Arsene a menționat că a câștigat 9.658 lei de la Rotercom Prestige SRL, firma familiei, și 1.566 lei de la Camera Deputaților. În aceeași perioadă, soția sa, Gabriela Arsene, a câștigat 10.536 de lei. Totalul veniturilor a fost de 21.760 lei, ceea ce nu l-a împiedicat pe Ionel Arsene să doneze PSD-ului 33.000 de lei. Au trecut șase ani de când presa a atras atenția cu privire la donațiile lui Arsene la partid, iar celor de la Agenția Națională pentru Integritate (ANI) nici că le-a păsat. Însă nu este singurul aspect ciudat din declarația de avere a lui Arsene, acesta nejustificându-și sume mari de bani pe care le-a împrumutat, o mașină care a apărut și dispărut din declarația de avere, așa cum atacul.ro a arătat. Noi elemente descoperite de atacul.ro arată, încă o dată, că familia Arsene are mari probleme în a-și justifica bunurile pe care le deține și le folosește.

Land Rover-ul folosit de soții Arsene și legătura lor cu proprietarul din acte

Undeva la începutul anului 2014, Ionel Arsene a fost văzut pentru prima dată de nemțeni la volanul unui autoturism de lux. Este vorba de un Land Rover, fabricat în anul 2008. Mașina avea, la acea dată, o vechime de 6 ani. În acest moment, un Land Rover fabricat în 2008 se vinde cu 15.000 – 20.000 de euro sau chiar mai mult. Acum, același autoturism cu o vechime de 6 ani, adică fabricat în 2012, costă de la 30.000 de euro în sus. Asta ca să ne facem o idee cam cât costa, în 2014, un Land Rover vechi de 6 ani, adică peste 30.000 de euro.

Deși autoturismul nu a fost menționat în declarația de avere a deputatului Arsene, acesta a fost văzut la volanul lui de nenumărate ori. De exemplu, în urmă cu câteva luni, soția lui Arsene a fost văzută la volanul mașinii, circulând prin orașul Piatra Neamț, ceea ce înseamnă că familia președintelui CJ Neamț folosește în continuare acest autoturism, fără a-l trece în declarația de avere. În acte, Land Rover-rul apare ca având proprietar un bucureștean. De regulă, politicienii au parte de amici foarte săritori, ca și în acest caz. Ceea ce știm noi este că Arsene nu ar fi putut să justifice achiziția unui Land Rover cu veniturile sale și ale soției. Asta în 2014, de când cei doi (FOTO) se folosesc de acest autoturism.

Atacul.ro a aflat că pe soții Arsene îi leagă de proprietarul mașinii, bucureșteanul Marian Șerban, și alte lucruri în afară de mașina Land Rover. Astfel, Marian Șerban deține o firmă (Magnum Project R.E. SRL) împreună cu Maricela Ciobanu. De loc din Panciu, județul Vrancea, Maricela Ciobanu a avut domiciliul, la un moment dat, în București, strada Brașoveni, nr. 3, bl. 7, sc. 1, et 7, ap. 37. La această adresă mai figurează ca având sediul social două firme: Ken Imperial SRL și All Invest Art Universal SRL.

În Ken Imperial, Ciobanu Maricela a deținut toate părțile sociale, iar firma a administrat-o împreună cu fratele ei, Florin Seciu. În All Invest Art Universal SRL, Ciobanu Maricela deține majoritatea părților sociale, iar fratele ei, care a locuit și el la adresa din Brașoveni, este administrator. Firma, care are ca obiect de activitate „activități ale agențiilor de plasare a forței de muncă” funcționează, în timp ce pentru Ken Imperial SRL nu a mai fost depus bilanțul contabil din 2010. Ei bine, Gabriela Arsene are domiciliul pe strada Brașoveni, la aceeasi adresă unde își au sediul două firme, dar și Maricela Ciobanu, partenera de afaceri a lui Marian Șerban, bucureșteanul pe numele căruia este înmatriculat autoturismul Land Rover folosit de soții Arsene.

Șerban, super afaceri în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse pentru industrie

Magnum Project RE SRL și-a suspendat activitatea, începând cu anul 2009, însă asta nu înseamnă că Marian Șerban s-a lăsat de afaceri. Numele lui apare în două societăți, înființate nu cu mult timp în urmă, societăți care derulează afaceri frumoase în domeniul comerțului cu combustibili, minereuri, metale și produse pentru industrie. Rise Invest SRL și Areea Invest SRL au același obiect de activitate, dar și același sediu, la o adresă din orașul Voluntari. Rise Invest SRL a fost înființată în septembrie 2016, acționar majoritar fiind Eugenia Seciu, cel mai probabil cumnata Maricelei Ciobanu. În anul 2016, firma a avut cifră de afaceri zero, însă, în 2017, lucrurile s-au schimbat, firma înregistrînd un profit de 325.233 lei, o cifră de afaceri de 207.568 lei și datorii de 169.946 lei. Areea Invest SRL a fost înființată în ianuarie 2015, iar acționar unic și administrator este Marian Șerban. În 2016, societatea a avut un profit net de 236.576 lei, la o cifră de afaceri de zero lei și datorii de 209.060 lei. În 2017, firma a înregistrat o cifră de afaceri de 467.417 lei, un profit pe minus de 128.978 lei și datorii de 1.112.075 lei.

 

Limpezind lucrurile, spunem așa: soția lui Ionel Arsene are domiciliul din buletin la o adresă unde își au sediul două firme, dar și o doamnă care este acționar într-o altă societate, împreună cu proprietarul mașinii Land Rover pe care soții Arsene o folosesc de ani, fără a o înregistra pe numele lor. Același personaj, respectiv Marian Șerban, desfășoară, prin intermediul a două societăți comerciale, afaceri bune în comerțul cu combustibili, minereuri, metale și produse pentru industrie. Este evident că toată această încrengătură pe care am prezentat-o ridică serioase suspiciuni cu privire la modul în care soții Arsene au ajuns să folosească ani de zile o mașină în valoare de zeci de mii de euro, care nu este pe numele lor. Poate autoritățile se vor sesiza și vor verifica cu maximă atenție toate aspectele pe care le-am prezentat, dar și alte informații la care atacul.ro nu a avut acces.

Așteptăm și un punct de vedere din partea inculpatului Ionel Arsene care refuză de luni bune orice dialog cu atacul.ro.

(Sursa Foto: Facebook.com)

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum l-a îmbogățit politica pe Ionel Arsene. Mașini de lux și sute de mii de euro fără justificare. Autoritățile au luat poziția struțului

Ce are de ascuns președintele CJ Neamț? Împrumuturi dubioase de sute de mii de lei și un autoturism fantomă

Contract fabulos pentru firma cumătrului lui Arsene, dar și pentru o societate din județul de baștină al ministrului Deneș

Mișcare suspectă! Arsene a renunțat la firma de termopane după concediul petrecut cu Dragnea în Insulele Maldive

„TUNUL” FIRMEI FAMILIEI ARSENE. Au vândut și montat tâmplărie cu 1.108 lei/mp la școala din Dragomirești

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

8 comments

  1. Dragos 5 septembrie, 2018 at 17:16 Răspunde

    E nascut dubios, dupa cum arata. Toata viata a facut doar semnuri. Scoala n-are, bunul simt lipseste, tupeu cat cuprinde, ranchiuna e in firea lui, experienta e doar in domeniul hotiilor.

  2. Tic Tac 5 septembrie, 2018 at 20:19 Răspunde

    Un valutist. Si atat. Ar fi de vazut in perioada urmatoarele niste tunuri foarte interesante care cica sunt in pregatire:
    1.Gala Ambasadorilor unde Barbulet trebuie sa spuna de 25 de ori „la initiativa tovarasului presedinte Arsene”. Bani buni de la Consiliul Judetean, direct sau prin sifonul Carmen Saeculare.
    2.Podul de la Preluca. Fara o expertiza clara vor sa tripleze suma pentru reparatii. Servitorul Iosuban va veni in maxim 2 zile cu o explicatie SF pe care nu o intelege nici nevasta-sa, cu crapaturi ascunse.
    3.Gala de K1. De cand CJ sponsorizeaza niste evenimente dubioase?
    4.Licitatiile dubioase care trebuie castigate neaparat de cumatrul de la Berari.
    5.Cateva licitatii pe proiecte PNDL la comune care trebuie castigate tot de cine vrea tovarasul

  3. V.Vasile 5 septembrie, 2018 at 22:03 Răspunde

    D-le Muraru articolul este bun, foarte bun. Daca dupa astfel de materiale, aceste personaje inca mai decid ce si cum in asta tara, fara sa se sesizeze cei care trebuie sa-i opreasca, eu personal, sting lumina si plec pt. ca dai in unul si tipa 10.
    Primele doua comentarii sunt f.bine documentate ! Ei si ?

  4. Daniel 6 septembrie, 2018 at 13:42 Răspunde

    Păi ăla e autoturism de lux?! Și un rahat de apartament?! Asta e diversiune ca să luam ochii de la adevărații infractori! Ăia care fură zeci și sute de milioane de euro, nu papagali cu o mașină de duzină și un apartament!

  5. stupidsocks 6 septembrie, 2018 at 17:04 Răspunde

    Lipseste veriga esentiala: Agentia aia care gestioneaza resursele minerale! Si despre care e secretul lui Polichinelle cine o capuseaza ca tartor… Si si-a trimis pipite si slugi ca membri prin conducere. Ce obiect de activitate are firma banoasa a „sponsorului” si prietenului? Comert cu „combustibili, minereuri, metale și produse pentru industrie”?
    Si intrebare de om naiv si habarnist: statul ala paralel, de care tot striga astia, nu stie nimic despre „afaceri” ca acestea? Ma indoiesc…!

  6. Ion 6 septembrie, 2018 at 18:29 Răspunde

    Acest Daniel ori n-a citit/înțeles despre ce este vorba în propoziție, nici desenul nu-l ajută, ori e fan Iosuban, bugetar cu salariu de nesimțit, care o arde de facebook si pentru el, un apartament in Bucuresti e un rahat.
    Domnule Muraru, ar trebui sa va selectați cititorii cum îsi selectează cîrciumile clienții!

  7. Traian 6 septembrie, 2018 at 19:03 Răspunde

    Bey, acesta, Stupidu’… Io zic sa nu-ti iei matale nasul la purtare cu intrebari din astea ca acusica scrie iar Iosuban Pinochio cum munceste noaptea Arsene si ca de-alde acestia care nu veti stradania tovarasului sunteti niste capsomani.
    Ca doar nu ai vrea sa scrie sugatorul de sosete al lui Arsene ca la Agentia aia de care zisei matale a fost sef pe vremea lui Ponta chiar Andrusca care e acum mare sef la Ministerul Economiei sau Nicol Husaru aia care apare acum in poze tinandu-i microfonul valustistului de la Tg Neamt. Adevaraciunea e ca lui Arsene ii sade frumos cu astia doi, Iosuban si Nicoleta dupa el. Parca e un motan rapciugos cu doi purici…

  8. mihnea1 6 septembrie, 2018 at 20:58 Răspunde

    Sunt convins ca foarte multi va citesc dar la fel de multi aproape ca s-au blazat si cred ca nimic nu se va schimba. Oameni buni, prabusirea regimului dictatorial e mai aproape decat credeti. Si se va intampla ca la manual, din interior. Ca ne trateaza pe toti ca pe o masa de slugi nu ar fi o problema pentru ei. Uitati-va la acest rateu al speciei umane, Arsene, care nu da doi bani nu doar pe nemteni, ci mai ales pe slugile credincioase care executa orbeste ordinele si se apropie de puscarie. Prabusirea va veni din interiorul partidului deoarece dragnea si cei cativa hoti fura de rup doar pt ei, nelasand pe niciunul din partid sa se infrupte. Iar colac peste pupaza, dezastrul economic in care au adus tara ii va determina sa abandoneze guvernarea. Doar la noi in judet sunt trei grupari din PSD care asteapta si se roaga sa-l dea jos pe Arsene. Veti vedea curand. Opulenta, luxul gretos, apetenta pentru orice este „de firma”, sunt caracteristice doar unor calici care au avut o viata plina de frustrari. Nu uitati, tic-tac.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.