(FOTO) Când va fi gata podul de la Preluca? Termenul limită e duminică

7
343

 

 

Reparațiile la podul de la Preluca de pe DN 15 (Piatra Neamț – Bicaz), care, de fapt, se află pe raza administrativă a satului Vaduri, comuna Alexandru cel Bun, ar trebui să fie finalizate duminică, pe 9 septembrie. Cu alte cuvinte, peste 5 zile, autoritățile ar trebui să taie panglica la podul refăcut după ce au fost investiți peste 200.000 de euro. Și asta pentru simplu fapt că nimeni nu s-a gândit să monteze sub pod niște limitatoare de înălțime pentru autocamioane. Acum, toată lumea așteaptă cu nerăbdare ziua de 9 septembrie pentru a traversa normal podul pe care se circulă pe un singur sens de aproape trei ani. Ei bine, în acest moment este foarte greu de crezut că termenul de 9 septembrie va fi respectat. În primul rând, finanțatorul, respectiv Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași, ce se află în subordinea CNAIR, preciza acum câteva zile că desfășurarea lucrărilor a fost întârziată de ploile torențiale din lunile iunie-iulie. Așa o fi, dar să nu uităm că muncitorii firmei băcăuane nu au lucrat în weekend, iar de multe ori nu au fost văzuți în zonă nici în timpul săptămânii. Nici acum, pe ultima sută de metri, angajații C-ON Trust Engineering SRL Bacău nu au muncit în weekend, deși mai sunt câteva zile până când podul ar trebui să fie redat circulației. Sâmbătă, la fața locului, nu am găsit picior de muncitor. Ceea ce am observat au fost structurile metalice montate sub pod, rolul lor fiind evident. De asemenea, se pot observa lucrările unde a fost aplicat mortar, dar și locurile, deloc puține, în care firma mai are de lucru. Fotografiile au fost realizate sâmbătă, 1 septembrie. 

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Peste 200.000 de euro costă reparațiile podului de la Preluca. Sunt șanse mari ca lucrarea să nu fie finalizată la termen

 

7 comments

 1. Eugenia 5 septembrie, 2018 at 09:04 Răspunde

  Toti o apa si-un pamant. Oglinda directorului de la DN sunt chiar drumurile din Romania, oglinda lui Dragnea e Belina, a lui Soseta termopanu, a lui Daea porcina, a lui Rotaru castelul lui cu turle verzi samd.

 2. constantin 5 septembrie, 2018 at 13:37 Răspunde

  Nici vorba sa fie respectat termenul.Mai bine de 30 zile cand era soare nimeni nu lucra.Acum au inchis de tot drumul pe sub pod dar fara a veni cineva sa toarne betonul.Bataia de joc e la ea acasa.Bine ca se circula fara probleme la Tg.Neamt.Acolo trebuie preluat traficul de la autostrada Iasi-Tg.Neamt.Dupa ce se va termina cu Gabi Firea atunci Arsenie poate pune o vorba buna.Pana atunci marele licurici e la capitala.Traiasc PSD!!!

 3. stupidsocks 5 septembrie, 2018 at 15:09 Răspunde

  va intrebati degeaba de ce se lungeste! cu mai putina superficialitate in informare, ati fi aflat va nu se mai lucreaza la pod in mod serios cam de cand au inceput decopertarea. Aia cu ploile e abureala, ei nu au lucrat nici dupa ploi! De saptamani bune nu mai vine nimeni la pod sa lucreze! Si vor veni ploi adevarate si ninsori si podul risca sa se rupa, pur si simplu, pentru ca structura e si mai fragila acum! De bataia de joc la adresa celor care trecem cu masina pe pod, n-are rost sa mai vorbim! Si nici de nesimtirea lui Arsene si a alora de la Drumuri Nationale. Ar trebui blocat drumul de tot, ca o forma de protest, sa se afle in toata tara cum isi bat astia joc de noi! Si apoi luati la tinta cu laturi si oua clocite Arsene, Soroceanu si toata sleahta lor, inclusiv panaramele din presa care ii pupa zi de zi in cur si ne spun ca e normal sa dureze mult lucrarile, ca e treaba grea si ca, vezi Doamne, si la Maracineni au durat mult! Ca la cata minte au, doar astea le pot fi argumentele si doar de o umilire publica de nivelul asta, pot ei sa se simta lezati!

 4. Mihaela 5 septembrie, 2018 at 20:28 Răspunde

  “Panaramele din presa”? Domnule cu nume ciudat, va rog sa vorbiti cuviincios. Daca nu toti din presa sunt pusi numai pe criticat sau injurat nu inseamna ca aveti dreptul sa vorbiti in asemenea hal.
  Poate si in presa din neamt sunt unii care vor sa vina si cu solutii nu numai cu critici inutile, sa promoveze realizari, sa faca ceea ce se numeste “presa pozitiva”.
  E adevarat ca sunt poduri la care reparatiile au durat si mai mult si oamenii au si inteles problema nu au stat numai sa injure pe facebook.
  Revizuiti-va limbajul, va rog.

 5. G Popa 6 septembrie, 2018 at 10:38 Răspunde

  Doamna Mihaela, aveti dreptate, realizarile domnului Arsene trebuiesc stiute de cetateni pt ca el trebuie reales in mandatul urmator. Am totusi o intrebare:de ce mananci cacat?

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.