Replici acide la „glumele” inculpatului Arsene cu creșterea economică a României: „Cred că ai băut prea mult Red Bull!”

11
980

Mai mulți lideri PSD au considerat că este o bună oportunitate de a mai puncta la capitolul imagine, atât ei cât și Guvernul României, dacă vor prelua declarațiile abracadabrante ale lui Darius Vâlcov, consilierul personal al premierului Dăncilă. Invitat acum două seri la o televiziune națională, marele economist Vâlcov, judecat în mai multe dosare pentru fapte de corupție, declara că România a avut o creștere economică de 24%, că a depășit Grecia și urmează să depășească, în curând, Cehia și Portugalia. Printre cei care au preluat informațiile furnizate de inculpatul Vâlcov a fost și inculpatul Ionel Arsene (FOTO), președintele Consiliului Județean Neamț. Folosind propriul comentariu, Arsene a distribuit pe pagina sa de pe o rețea de socializare un articol cu declarațiile lui Vâlcov.

„Am avut încredere totală în programul de guvernare pe care Partidul Social Democrat l-a propus românilor în 2016 și iată că acesta își dovedește eficiența cu fiecare lună de guvernare PSD-ALDE. Aplicarea programului de guvernare a adus României o creștere a economiei cu 24 la sută, iar dacă în anul 2016 veniturile românilor erau de 50 de miliarde de euro, la acest moment ele sunt de 62 de miliarde iar până la finalul mandatului acestea vor fi de 75 de miliarde de euro. De când coaliţia PSD-ALDE se află la guvernare au venit peste 12 miliarde de euro şi vor mai veni 13 miliarde. Dacă până la acest moment țara noastră a reușit să depășească din punct de vedere economic țări precum Grecia, în perioada următoare vom depăși din acest punct de vedere inclusiv Cehia sau Portugalia”, a comentat Arsene.

Dacă pe pagina sa, comentariile negative nu și-au prea găsit locul, fiind șterse imediat de cel care gestionează contul, pe anumite grupuri comentariile critice au rămas la vedere.

„Ceva informatii despre scumpiri? curent electric, gaz metan impozite pe constructii, scaderea puterii de cumparare, combustibili? a si ca sa nu uit ; DATORIA EXTERNA Romaniei la cat a ajuns? sau dobanzile la care au fost imprumutati banii se poate sa le aflam de la Domnia vostra? va multumesc frumos. S-auzim numai de bine”

„in realitate e cu totul altceva , o gramada de firme mici inchid in fiecare zi , costurile intrec tarile bine dezvoltate , iar emigratia e in floare”

„Mai întâi a-ți dublat prețurile și utilițățile f…. gură ! Părinții mei au plătit dublu factura de curent și medicamentele ! Ordinari MAFIOȚI !”

„ Si pensiile nesimțite se dublează?”

„Ce glume bune aveti in cap…. Poate prostiti analfabetii si asistatii ca in rest e greu”

„In curand cer germanii azil la noi !”

„ Și iarăși vă momește p s d – ul”

„da bani sa le plateasca.si pe alea de sute de mii de euro”

„ Pai asta i scopu lor sa puna la pensii o 100 d lei.iar ei sa dubleze pretu.ca vezi doamne a marit pensia. Pai dublati o ma daca pretu al dublati”

„Da ,da ,cum să nu…bateți câmpii…care venituri,care români și care miliarde ????? ”🤣

„BETIE cu apa calda…si praf in ochi…vedem pe termen mediu…consecintele….sigur prea tarziu….”

„ Valcov…ce-ai fumat ? Dar cresterile de preturi ,le-ai vazut?”

„ Cred ca ai baut prea mult Redbul”

 

Alți contestatari au prezentat argumente care arată că situația României nu este cea prezentată de liderii PSD, semn că „gogoșile” guvernanților, cu creșterile economice și cu cât de bine o ducem, au început să jignească inteligența românilor.

Rodica Cruceanu Comentariu de Cosmin Kozmin
În urmă cu aproape un an, arătam că, în doar trei luni și jumătate de guvernare PSD-ALDE, România s-a îndatorat cu aproape 4,7 miliarde euro, adică aproximativ 40% din împrumutul semnat cu FMI de atât de criticatul Guvern Boc.
Au trecut lunile, au crescut pensiile și, mai ales, salariile bugetarilor (la unii mai puțin, la alții – demnitari, în special – mai mult), s-a implementat amețitoarea „revoluție fiscală”, pe care tot Guvernul PSD-ALDE se chinuie acum să o cârpească prin ordonanțe de urgență. Iar împrumuturile au curs și ele în continuare:
– 4,390 miliarde lei + 1,75 miliarde euro în aprilie 2017
– 4,192 miliarde lei în mai 2017
– 5,929 miliarde lei + 100 milioane euro în iunie 2017
– 5,565 miliarde lei în iulie 2017
– 3,632 miliarde lei în august 2017
– 3,679 miliarde lei în septembrie 2017
– 1,160 miliarde lei + 1 miliard euro în noiembrie 2017
– 1,349 miliarde lei în decembrie 2017.
Se observă că, pe parcursul anului 2017, România a împrumutat echivalentul a 11,83 miliarde euro. Adică, aproape exact cât a luat de la FMI, în șapte tranșe, în plină criză economică (împrumutul de la Fondul Monetar Internațional a fost de circa 12,9 miliarde euro, din care România a tras efectiv aproximativ 11,9 miliarde euro).
Practica împrumuturilor masive a continuat și în primele trei luni ale anului 2018:
– 3,419 miliarde lei în ianuarie 2018
– 2,778 miliarde lei + 2 miliarde euro în februarie 2018
– 3,752 miliarde lei în martie 2018.
În total, pe primul trimestru din acest an, Guvernul a împrumutat echivalentul a 4,139 miliarde euro.Împrumuturile sunt pe diverse termene, de la un an la 18 ani, așa că, doar prin ce s-a luat în 2017, datoriile ar fi lichidate total de abia prin 2035. Cine dorește să aprofundeze subiectul găsește toate datele în statisticile furnizate de Banca Națională a României.

Johny Raimond PSD-ALDE se remarcă iar negativ prin noua țeapă dată pensionarilor. 
Mai precis, după majorare a punctului de pensie de la 1 iulie 2018, peste 300.000 de pensionari care aveau pensiile între 801 lei și 900 de lei, au câștigat la pensie între 80-90 de lei lunar, dar au pierdut dreptul la medicamente compensate cu 90%.
Hotărârea de guvern nr.720 din 2008 prevede foarte clar la articolul 2 că pentru pensionarii ale căror venituri din pensii sau din indemnizaţii sociale nu depășesc valoarea de 900 lei/lună inclusiv, indiferent dacă realizează sau nu alte venituri, cuantumul de compensare a medicamentelor este de 90% din preţul de referinţă.
Cu intenţie cinică sau din pură incompetenţă, Guvernul nu a modificat plafonul din această hotărâre de guvern, iar pensionarul care în iunie avea o pensie de opt sute și ceva de lei și beneficia de medicamente compensate cu 90%, din luna iulie pensia i-a crescut doar cu câteva zeci de lei, dar Guvernul i-a tăiat dreptul la medicamente compensate cu 90%. Pensionarii au fost păcăliţi cu câteva zeci de lei în plus la pensie, dar li s-a luat dreptul de a beneficia lunar de medicamente de sute de lei”

(Sursa Foto: facebook.com)

 

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. Ion 18 iulie, 2018 at 11:46 Răspunde

    Ma îndoiesc ca ăstia din psd stiu ce înseamnă crestere economică, economia in general. Programul lor a fost doar unul de a cîstiga electoratul prin pomeni de tot felul. Cresterea salariilor bugetarilor, a pensiilor, a indemnizatiilor sociale, ce au dus la o crestere a consumului, dar si una a prețurilor, nu inseamna crestere economică. Un momentul in care județul asta prăpădit o sa producă ceva, orice, care sa dea locuri de munca, am putea vorbi de o relaxare. Cînd plătești putorile din instituții si putorile asistate nu poți evolua. Cei care muncesc nu simt cresterea economică pt ca nu exista. Hoția si curvia, desfrîul sunt pe crestere. Hai sictir, nu ne luati de prosti!

  2. constantin 18 iulie, 2018 at 14:43 Răspunde

    Comentariile lui Arsenie sunt puierile si aiurea ca si mintea lui Valcov.Cine ii mai ia in seama pe marele strateg psd si complicii lui.Toti cei din psd care s-au infruptat din banul public vor suporta consecintele.Deocamdata sunt aparati de unele institutii ale statului.Si Ceausescu a fost aparat apoi dat pe mana oamenilorsa suporte consecintele.Targul Neamt va fi neincapator pentru javrele psd-iste.Poate ii va ajuta autostrada spre Iasi pe care o face Arsenie deocamdata pe hartie.Nu credeam ca voi prinde timpul sa ne conduca asemenea exemplare.

  3. janel iosub 18 iulie, 2018 at 19:11 Răspunde

    Este imposibil sa faci performante si sa-ti aduci aportul atunci cand tu la viata ta ai taiat frunze la caini, ai „absolvit” facultate care nu o gaseste nimeni etc!!!Nu poti sa conduci un judet dupa ce ai lasat calul si caruta la intrare in oras si dintr-o data esti cocotat intr-o functie unde nu poti accede nici daca te mai nasti de 50 de ori!!Cam asa se prezinta scara valorilor in tara noastra!!!!!

  4. mihnea1 18 iulie, 2018 at 20:13 Răspunde

    Sunt atat de tampite si scrise intr-un limbaj de lemn aceste postari ale fruntasilor psd-isti, incat am convingerea ca cei din echipele lor isi bat joc de ei. Ca doar nu credeti ca ei isi scriu singuri mesajele. Iar cei care le scriu rad pe ascuns de textele idioate despre duduiala economica. Este la mintea unui elev de gimnaziu ca un astfel de text nu este decat o minciuna mizerabila care ascunde un DEZASTRU economic si hotii fara limita.

  5. Maria Sfetcu 19 iulie, 2018 at 08:24 Răspunde

    Trist este faptul ca actualii si eternii guvernanti (de vreo 22 ani PSD-istii ne conduc)au reusit sa ne invenineze asa de tare incat nu mai avem nicio opozitie reala. Au spalat creiere (prin Antene, Felix motanul, cu tehnicile sale securiste a reusit sa tampeasca poporul) prin mass media dar si cu ajutorul madamei Abramburica (adica Ecaterina Andronescu) care a distrus invatamantul asigurând o masa de votanti foarte mare cu un coeficient de inteligenta comparabil cu al gainilor. Da prostimii un pumn de graunte si esti votat! Iar Meserie in pantaloni stramti aflat in frunte care are „facultatea vietii” ne arunca cate un pumn de graunte si el. Bre, macar piseaza grauntele! Altfel ne stau in gat.
    O zi frumoasa tuturor.

  6. anca 21 iulie, 2018 at 09:48 Răspunde

    …dar si cand suntem chemati la o actiune civica sau sa participam cu prezenta fizica i9n scopul de a schimba ceva…lasam pe altii, noi ne dam cu parerea pe net, e mai simplu, dar nicidecum suficient.Am exemplul campaniei de strangere de semnaturi pentru actiunea >fara penali in functii publice”…numai 4400 de semnaturi, e rusinos….mai vrem schimbare?haideti sa schimbam atunci cand ni se cere sprijinul…veniti sa fiti de acord cu schimbarea, nu va bate nimeni…daca nu doriti sa mai fiti condusi de hoti sau „jmecheri”

  7. anca 21 iulie, 2018 at 10:48 Răspunde

    stimabile, scara valorilor este schimbata prin nesimtirea de a da sfaturi celor care stiu carte de catre nefericitii politruci,prin asistatii social primesc foloase banesti(nu indemnizatii)ca sa batjocoreasca pe aceia care nu sunt de acord cu ideile pesedoase, prin semidoctii care te injura zilnic pe site-urile de socializare, prin cei care au cumparat diplome si se socotesc „cineva” si doresc posturi bine platite, prin cei care cara steaguri in campanii si se vor directori…Aceasta societate creata ca in anii 45 a reusit sa dezbine populatia sau , mai grav s-o indeparteze in lume..Si pentru ca tot veni vorba „apporter” inseamna a aduce…A aduce aportul este exact pleonasm..ca sa nu mai vorbim de folosirea „care, pe care”…Iata ca ne diferentiem si prin aceasta…Haideti sa dam semnaturi impotriva penalilor in functii publice!!!

  8. Nicoleta 1 august, 2018 at 19:32 Răspunde

    Oare valuta pe care o vindea arsene si co ,nu era cumva a fostilor militiei care in anii 90 se imprumutau la BANCOREX SI PE CARE NU o MAI RETURNAU?

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.