Afacere! „Cadou” din bugetul Primăriei Târgu Neamț pentru un client politic

12
1353

Mihaela Marian a fost consilier local din partea PSD în Consiliul Local Târgu Neamț, în mandatul 2012 – 2016. Firma sa, Arianis Prodcom SRL, a avut, până în 2015, cifre de afaceri amețitoare, comerțul cu produse alimentare și nealimentare plasând-o în topul celor mai performante societăți din urbea de sub Cetate. Numai că de la afaceri avea să i se tragă răul Mihaelei Marian, pentru că, în vara anului 2016, Agenția Națională de Integritate (ANI) o declara incompatibilă. Motivul: afacerile derulate de Arianis Prodcom SRL cu primăria și societăți subodonate acesteia. În 2017, firma Mihaelei Marian a intrat în insolvență, datoriile fiind de peste 3,2 milioane de lei. Documentele pe care le-am primit pe adresa redacției arată că firma Mihaelei Marian a încasat, fără drept, o sumă considerabilă din bugetul Primăriei Târgu Neamț, însă manevra a fost descoperită de către auditorii primăriei. Aceștia au constatat că primăria a efectuat o plată (alimente), în data de 29 iulie 2014, în valoare de 30.166 lei către Arianis Prodcom SRL. Numai că în urma verificărilor a ieșit la iveală faptul că plata a fost făcută fără documente justificative și că numărul facturii și NIR-ul sunt FALSE. Concret, cineva de la Serviciul contabilitate a achitat peste 30.000 de lei către firma consilierei Mihaela Marian pe baza unei facturi false. Interesant este că în fișa partenerului economic, furnizorul Arianis apărea trecut ca debitor cu suma de 30.166 lei, așa cum se arăta într-o notă de plată pentru creanțe bugetare. Și uite așa, bugetul local târgnemțean a fost păgubit cu o sumă considerabilă.

Potentă financiar, Mihaela Marian a făcut parte din grupul social democrat (alături de Arcan, Harpa, Andrușcă, Angheluță) condus de Ionel Arsene care a reușit, la alegerile din 2012, să-l debarce pe fostul primar PDL – Decebal Arnăutu. Pentru efortul depus, Mihaela Marian a fost răsplătită cu un loc eligibil pe lista USL și așa a ajuns consilier local la Târgu Neamț. 

Comunicatul ANI din mai 2016:

Înainte de alegerile locale din vara anului 2016, Mihaela Marian a trecut la ALDE, fără a reuși însă să mai intre în Consiliul Local. Vara anului 2017 o găsește pe Mihaela Marian candidat PSD pentru funcția de primar la Bălțătești. Pierde alegerile și pierde puternic și în afaceri. În 2017, societatea Arianis Prodcom intră în reorganizare judiciară, datoriile fiind de peste 3 milioane de lei.

Șmecherii cu licitații și achiziții de materiale de construcții

Printre documentele pe care le-am primit pe adresa redacției se mai află și un raport al unui angajat din cadrul Biroului investiții adresat primarului Harpa. Consilierul superior atrage atenția cu privire la faptul că serviciile de proiectare pentru montarea a cinci centrale termice, în valoare de 23.700 de lei, au fost atribuite preferențial, fără a fi postate pe site-ul primăriei sau SEAP.

 

De asemenea, raportul de control conține câteva mențiuni importante cu privire la prețurile unor materiale cumpărate de către firme subordonate primăriei. Este vorba de prețuri mult mai mari decât cele de pe piața liberă.

În documentul cu pricina se face referire și la contractul încheiat de către Primăria Târgu Neamț cu firma Conest Iași pentru modernizarea străzii Castanilor. Contractul a fost în valoare totală de 3,7 milioane de lei.

Conest Iași a încheiat, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu Primăria Târgu Neamț, fiind una dintre societățile de construcții care a avut un contract de publicitate cu TELE M, televiziune locală controlată de către inculpatul Ionel Arsene prin interpuși. Conest Iași a prins lucrări și în comuna Agapia, acolo unde Neculai Nastasă a fost primar până când a pierdut procesul cu ANI care îl declarase în conflict de interese. Nastasă nu a stat prea mult timp departe de primărie, fiind angajat consilier personal al vicepirmarului cu atribuții de primar. Astfel, Nastasă poate supraveghea, în calitate de oficial al primăriei, cum se derulează contractul câștigat de Conest Iași cu Primăria Agapia.

Daniel MURARU

Citeste si:

O firmă din Iași, abonată la contracte cu Primăria Agapia. Fosta societate a liberalului Stoica apare în ecuație

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

12 comments

  1. mihnea1 28 iunie, 2018 at 17:00 Răspunde

    Cred ca si Harpa e exasperat de presiunile facute de soseta de cativa ani buni. Asta daca nu o fi povestit si altora despre ce se intampla in zona. Daca cineva ar face un control sanatos la primaria Tg Neamt ar ramane stupefiat de numarul imens de ilegalitati facute cu bani de la buget. Nu e fake news, ci adevarul dureros. Vor iesi la iveala, indiferent de cramele sau dealurile unde se pun la cale hotiile.

  2. Maria Sfetcu 28 iunie, 2018 at 18:22 Răspunde

    Acum înțelegem de ce se dau de ceasul morții să modifice codurile penale și de mazilirea la DNA, DIICOT, etc ( mă refer la instituții nu la cele două persoane care le conduc, Kovesi și Horodniceanu). Le tâțâie fundul lor de penali! Cert este că avem nevoie de o nouă revoluție (adică lovitură de stat ca în decembrie ’89!). La asta trebuie să reflectăm!
    O seară frumoasa tuturor.

  3. Elvira 29 iunie, 2018 at 10:34 Răspunde

    Toate analfabetele, vanzatoarele, croitoresele, bucataresele, coafezele, soferitele, magazionerele, centuristele, spalatoresele,carciumaresele, maturatoarele, precupetele, frizeritele,ingrijitoarele, tiitoarele care dau cu p…a in Soseta/Au ajuns vedeta.

  4. florentina 29 iunie, 2018 at 12:27 Răspunde

    Ai uitat o profesie importanta pentru Soseta, Elviro! Taxatoarele de la TroleibuzulSA/Care-a dat vartos si ea/Cu tichetu la Soseta/S-ajunga si ea vedeta…

  5. Costel Roca 29 iunie, 2018 at 13:42 Răspunde

    S-a umplut tara mai frate
    De vedete fara carte,
    De valuta, schimbatori,
    De curve si plesnitori.
    Tara plange si suspina,
    Din tunel nicio lumina…
    Ne conduci-un derbedeu
    Parvenit in pesedeu,
    Un talamb precum e Daea
    Ne-nvata cum fata oaia,
    Si cel de la economie
    Suspect de-oligofrenie,
    Toti ministri-analfabeti;
    Hai la miting mai baieti!

    • mihnea 29 iunie, 2018 at 18:14 Răspunde

      Am zis „mamaliga intre fasole”, ce nu-i ok? Eu sunt topit dupa mamaliga cu fasole. Si apoi si mamaliguta si fasolea sunt cuvinte de DEX. Apropos, ati citit ca Veorica si-a cumparat pt ea si Danut DEX-uri de 11000 de euro? Saracii, ei cred DEX-urile sunt supozitoare.Vazand ca toata lumea ii face incuiati, au hotarat prin HG sa se aprovizioneze pentru tot mandatul, fara sa stie ca raman cu ele pe stoc…

  6. AR 30 iunie, 2018 at 10:37 Răspunde

    ..Eu zic sa-i uram succes lui Harpa si prietenilor lui Arsene SOSETA SI DRAGNEA SA CONDUCA PANA DA TARA IN GARD.Daca ar pleca acum de la guvernare ,la cata lume ca si ei avem in electorat revin iarasi.FRUMOS CENTENAR ROMANIE CU REZIDURI DE GENU ASTA IN FUNCTII PUBLICE.ASTIA TOTI SUNT CEI TRECUTI PRIN SITA VIETII ACUM..20-30 ANI,SI CARE AU RAMAS PE DINAFATA SITEI PE POST DE REZID,,,,..SI ACUM CINEVA II SCOATE IN FATA PE POST DE SPECIALISTI…REZIDURIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII,,,,!!!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.